Co je to?
Výraz, termín, definice slova Portfolio. Co znamená odborný pojem Portfolio z kategorie Ekonomie?

Co je Portfolio?

Co znamená termín, vysvětlení pojmu Portfolio?

Portfolio je pojem často užívaný především v ekonomii a znamená určitou sestavu nebo soubor akcií a jiných cenných papírů vlastněných jedním investorem. Různé typy cenných papírů jsou zastoupeny z důvodu diverzifikace rizika (rozdělení, tj. není vhodné tzv. vsadit všechno na jednu kartu)a minimalizace případné ztráty.


Co je to Portfolio? Význam slova, termín, Výraz, termín, definice slova Portfolio. Co znamená odborný pojem Portfolio z kategorie Ekonomie?

Provozovatel neručí za správnost a úplnost jakýchkoliv informací a dokumentů umístěných na webových stránkách. Text vytvořen pro Superia.cz

Definici slova Portfolio můžete sdílet s přáteli a kamarády na komunitních sítích Facebook, Síť X, Reddit a Pinterest prostřednictvím tlačítek Sdílet.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Heslo Portfolio je v kategorii ekonomie

Klíčová slova: Portfolio, význam slova, terminologie, ekonomie, wiki, terminus technicus, informace, přesný výraz, názvosloví, pojem, lexikon, slovo, co to je, heslo, slovník, význam, termín, odborné názvosloví


Pojem Portfolio je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Co píše online projekt Wikipedia o pojmu Portfolio?

Následující definice termínu byla převzata z internetového projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

V ekonomii je portfolio odborný termín a znamená určitou sestavu, soubor akcií a jiných cenných papírů v majetku jednoho investora. Někdy také v užším významu: skladba různých aktiv. Obecně se investor snaží sestavit (diverzifikovat) takové portfolio cenných papírů, které přinášejí maximální zisk a zároveň jsou rozmanité (diferencované), aby se tím minimalizovala možná rizika. Tyto dva cíle jdou však často proti sobě, takže skladba portfolia znamená jistý kompromis.

Jiné zdroje informací o pojmu Portfolio

Zkusit najít heslo Portfolio ve vyhledávači Yandex

Najít slovo Portfolio ve fulltextu Seznam.cz

Zkusit najít termín Portfolio na Google obrázcích

Najít heslo Portfolio ve vyhledávači Qwant

Hledat pojem Portfolio ve Wikislovníku

Hledat frázi Portfolio ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Portfolio například ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve fulltextu Google.cz, ve Wikizdrojích nebo v Lingea slovnících.

Doporučujeme tyto odborné pojmy, výrazy a termíny

Právě jste zjistili jaký je přesný význam slova Portfolio? resp. co přesně označuje termín Portfolio? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Portfolio, odpověď na dotaz co je to Portfolio?. Víte např. kdo to je Václav Postránecký? Znáte a víte kdo je Angela Merkelová? Omluvte nás, že, nestíháme pravidelnou aktualizaci všechny textů. podle toho o jaký obor se jedná. Hledejte proto odborný pojem i jinde než v sekci ekonomie. Některé texty jsme rozšířili i o krátkou citaci z Wikipedia.cz. K této citaci vždy uvádíme i odkaz na konkrétní stránku. S těmi lze dále pracovat při dodržení licence CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Vážení čtenáři, děkujeme vám za návštěvu projektu shromažďujícího definice odborných pojmů, známé i neznámé pojmy, přesné vysvětlení slov, zajímavosti, významy slov, popisy termínů s názvem Co Je To?.

Víte, co znamená zkratka HPP, JOP nebo EIA? Odpověď můžete získat zde.