Co je to?
Výraz, termín, definice slova Muzikál. Co znamená odborný pojem Muzikál z kategorie Kultura?

Co je Muzikál?

Význam pojmu, termínu, vysvětlení výrazu Muzikál

Muzikál je dramatický žánr, který v sobě spojuje prvky literární, hudební i taneční. Většinou jde o divadelní inscenaci nebo filmové zpracování. Muzikál může být celý ve zpívané formě nebo je v něm spojeno mluvené slovo i zpěv. Představení lze celé odtančit, ale tanec není v muzikálu podmínkou.
Samotný název muzikál je zkratkou z anglického musical comedy. Domovem muzikálů je USA, odkud se muzikály rozšířily do celého světa.

Co je to Muzikál? Význam slova, termín, Výraz, termín, definice slova Muzikál. Co znamená odborný pojem Muzikál z kategorie Kultura?

Chyby vyhrazeny. Neručíme za faktickou přednost a aktuálnost informací. Text byl sepsán pro server Superia.cz

Definici pojmu Muzikál sdílejte s rodinou a kamarády na vašich účtech sociálních sítích jako je Pinterest, Reddit, Facebook anebo Twitter.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu      

Výraz Muzikál je v kategorii kultura

Klíčová slova: formulace, pojem, význam, přesný výraz, názvosloví, wiki, odborný výraz, definice pojmu, slovo, odborné názvosloví, termín, význam pojmu, lexikon, definice, co to je, synonymum, terminus technicus, co je to Muzikál?


Pojem Muzikál je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Co se můžete dočíst ve Wikipedii o termínu Muzikál?

Dále uvedený text byl převzat ze svobodné otevřené online encyklopedie Wikipedia. Více zde. Dostupné pod licencí CC-BY-SA.

Muzikál je syntetický dramatický žánr, jenž spojuje literaturu, hudbu a tanec.

Slovo muzikál má vícero významů a může označovat též muzikálový film (tj. filmovou adaptaci muzikálu coby dramatického díla) anebo divadelní inscenaci muzikálu, případně též muzikálové divadlo jako druh divadla (vedle činohry, opery a baletu). Všechny tyto významy slova muzikál je nutno rozlišovat.

Odkazy na jiné weby

Hledat videa s názvem Muzikál na Youtube

Hledat termín Muzikál ve fulltextu vyhledávače Info.com

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Muzikál ve Wikimedia Commons

Hledat výraz Muzikál ve fulltextu Seznam.cz

Zkusit najít pojem Muzikál ve vyhledávači Yandex

Vyhledat heslo Muzikál ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Dál můžete zkusit hledat slovo Muzikál například v Google obrázcích, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve fulltextu Google.cz, ve Wikislovníku nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Náhodná hesla, významy slov, odborných termíny, výrazy a pojmy

Tyto webové stránky vám přinesly odpověď na otázku jaká je definice termínu Muzikál? resp. co to je Muzikál? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Muzikál, odpověď na dotaz co je to Muzikál?. Víte např. kdo to je Ombudsman? Znáte a víte kdo je Lempl? Pochopte prosím, že nemáme prostředky na častou aktualizaci všech textů. podle různých oborů. Proto případně zapátrejte i v jiných kategoriích (než kultura). U některých pojmů uvádíme i doplňující definici pojmu z Wikipedie včetně odkazu na konkrétní stránku Wikipedie, kde se dočtete více. Takový typ textu spadá pod licenci CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme, že jste navštívili online slovníkový projekt zaměřený na známé i neznámé pojmy, významy slov, popisy termínů, zajímavosti, definice odborných pojmů, přesné vysvětlení slov s názvem Co Je To?.

Oblíbenou prázdninovou destinací Čechů je Chorvatsko. Na tomto webu se o něm dozvíte mnoho zajímavostí.