Co je to?
Definice výrazu, termínu Fašank. Co znamená odborný pojem Fašank z kategorie Kultura?

Co je Fašank?

Co znamená termín, vysvětlení pojmu Fašank?

Fašank neboli také masopust je buď třídenní svátek, nebo název celého období ohraničeného vánocemi a velikonocemi. Začátek je daný – po Třech králích, konec závisí na tom, kdy jsou v daném roce velikonoce.
Fašankové oslavy byly známy už ve starověkém Římě jako uctívání jara, vegetace a plodnosti. Jmenovitým božstvem tohoto období byl Bakchus. V období fašanku probíhají karnevaly masek, tance, zabíjačky či svatby.

Co je to Fašank? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu Fašank. Co znamená odborný pojem Fašank z kategorie Kultura?

Neručíme za správnost a úplnost informací na Webových stránkách uvedených. Text byl vytvořen autorkami právě pro projekt Superia.cz

Sdílejte uvedený text s jinými osobami prostřednictvím níže uvedených buttonků na sociálních sítích Facebook, Reddit, Pinterest nebo Twitter.

 Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu  

Pojem Fašank je v kategorii kultura

Klíčová slova: kultura, popis, význam slova, co znamená, heslo, lexikon, informace, terminologie, co to je, termín, význam, názvosloví, Fašank, význam pojmu, synonymum, slovník, slovo, přesný význam


Pojem Fašank je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Ve Wikipedii se o termínu Fašank píše následující

Následující popis termínu byl převzat z otevřené online encyklopedie, ze známé Wikipedie. Pro více informací klikněte na odkaz. Licence CC-BY-SA.

Masopust (Vostatke, Fašank, morav. Voračky, Voráčí, Končiny, či karneval) je třídenní svátek, jakož i slavnostní období mezi Vánocemi a Postní dobou. Zatímco jeho počátek, který nastává po svátku Tří králů (6. ledna), má pevné datum, tak jeho konec je závislý na datu Velikonoc a končí tak v rozmezí od poloviny února do počátku března. Masopust vychází především z římského náboženství, které s předjařím spojovalo vegetační a plodnostní božstva jako je Bakchus.

Zkuste se dozvědět víc informací v následujících odkazech

Najít slovo Fašank ve vyhledávači Yandex

Vyhledat slovo Fašank ve vyhledávači Yahoo

Zkusit najít termín Fašank ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat slovo Fašank ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Hledat pojem Fašank ve fulltextu vyhledávače Info.com

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Fašank ve Wikimedia Commons

Dál můžete zkusit hledat slovo Fašank například ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve vyhledávači Seznam.cz, ve fulltextu Google.cz nebo v Google překladači.

Výběr náhodných odborných termínů, pojmů a hesel

Nyní již víte jaký je význam slova Fašank? resp. jaká je definice termínu Fašank? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Fašank, odpověď na dotaz co je to Fašank?. Víte např. kdo to je Analfabet? Znáte a víte kdo je Dendrolog? Nemáme možnost soustavné aktualizace všech textů. Pojmy mohou mít různé významy v různém kontextu, v různých oborech. Zkuste najít odborný termín i v jiné sekci než v kultura. U části pojmů naleznete citaci z projektu Wikipedia včetně internetové adresy kde naleznete kompletní popis. Ty lze využívat v souladu s licencí CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie kultura, socha, fašank, ilustrační obrázek

Vážení návštěvníci, milí čtenáři, děkujeme vám za návštěvu webu shromažďujícího slovníková hesla, přesné vysvětlení slov, definice odborných pojmů, známé i neznámé pojmy, popisy termínů, zajímavosti s názvem Co Je To?.

Nejjednodušší způsob oživení pracovní plochy vašeho Windows, Androidu nebo jiného operačního systému je změna pozadí. Navštivte partnerskou stránku a vybírejte se stovek tapet přírody, Vesmíru apod.