Co je to?
Výraz, termín, definice slova Karenční doba. Co znamená odborný pojem Karenční doba z kategorie Ekonomie?

Co je Karenční doba?

Co znamená termín, slovo, heslo, vysvětlení pojmu Karenční doba?

Karenční doba je období, ve kterém pracovník nevykonává svou práci z důvodu nemoci nebo jiných určitých okolností, ale pojišťovna mu ještě nevyplácí plnění. Nejde pouze o vyplacení dávek, ale vztahuje se i na celou dobu od uzavření smlouvy, po kterou pojišťovna neplní.
Karenční doba má své zastánce i odpůrce, od doby zavedení se již několikrát navrhovalo její zrušení.


Co je to Karenční doba? Význam slova, termín, Výraz, termín, definice slova Karenční doba. Co znamená odborný pojem Karenční doba z kategorie Ekonomie?

Přes veškerou pečlivost mohou texty chyby. Za případné faktické nebo pravopisné chyby se dopředu omlouváme. Text byl vytvořen autorkami právě pro projekt Superia.cz

Definici slova Karenční doba můžete sdílet s přáteli a kamarády na Redditu, Facebooku, Pinterestu nebo na jiných tzv. sociálních sítích.

 Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu  

Pojem Karenční doba je v kategorii ekonomie

Klíčová slova: lexikon, pojem, význam, definice pojmu, názvosloví, termín, co znamená, odborné názvosloví, význam pojmu, Karenční doba, definice, přesný výraz, formulace, terminus technicus, heslo, co to je, slovo, popis


Pojem Karenční doba je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Co nám píše encyklopedie Wikipedia o termínu Karenční doba?

Následující popis termínu byl převzat z otevřené online encyklopedie, ze známé Wikipedie. Pro více informací klikněte na odkaz. Licence CC-BY-SA.

Karenční lhůta, nebo také karenční doba (čekací či odkladná), je pevně stanovená doba, která musí uběhnout, aby mohla nastat nějaká právní skutečnost, která by se jinak stala dříve.
V České republice se karenční lhůta objevuje například v oblasti pojišťovnictví. Právní skutečnosti je v tomto případě často pracovní neschopnost a s ní spojené dávky. Dávky jsou však vypláceny nikoliv za všechny dny pracovní neschopnosti, ale jen za období následující po karenční lhůtě. Délka této karenční lhůty je stanovená v pojistné smlouvě.

Hledejte v dalších zdrojích

Zkusit najít frázi Karenční doba ve fulltextu Seznam.cz

Hledat pojem Karenční doba ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Vyhledat pojem Karenční doba ve vyhledávači Qwant

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Karenční doba ve Wikimedia Commons

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Karenční doba ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit najít Karenční doba ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Dál můžete zkusit hledat slovo Karenční doba například ve fulltextu Google.cz, v projektu slovnik.cz, ve Wikislovníku, ve Wikizdrojích nebo v Google překladači.

Podívejte se také na tyto odborné výrazy, pojmy, termíny a slova

Právě jste se dozvěděli odpověď na otázku jaký je význam slova Karenční doba? resp. jaká je definice slova Karenční doba? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Karenční doba, odpověď na dotaz co je to Karenční doba?. Víte např. kdo to je Vyhulenec? Znáte a víte kdo je Václav Hybš? Pochopte prosím, že definice nemohou být pravidelně aktualizovány. Pojmy mohou mít různé významy v různém kontextu, v různých oborech. Vyzkoušejte proto i příslušná synonyma a homonyma v jiných sekcích než ekonomie. U některých pojmů uvádíme i doplňující definici pojmu z Wikipedie včetně odkazu na konkrétní stránku Wikipedie, kde se dočtete více. Ty lze využívat v souladu s licencí CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie ekonomie, bankovní graf, karenční doba, ilustrační obrázek

Milí čtenáři, děkujeme vám za návštívení online slovníku zaměřeného na významy slov, definice odborných pojmů, popisy termínů, přesné vysvětlení slov, známé i neznámé pojmy, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Znáte zkratky POV, SJM nebo FTW? Tyto a dalších 1000 jiných zkratek naleznete zde.