Co je to?
Definice výrazu Karenční doba. Co znamená odborný pojem Karenční doba z kategorie Ekonomie?

Co je Karenční doba?

Co znamená pojem, definice termínu Karenční doba?

Karenční doba je období, ve kterém pracovník nevykonává svou práci z důvodu nemoci nebo jiných určitých okolností, ale pojišťovna mu ještě nevyplácí plnění. Nejde pouze o vyplacení dávek, ale vztahuje se i na celou dobu od uzavření smlouvy, po kterou pojišťovna neplní.
Karenční doba má své zastánce i odpůrce, od doby zavedení se již několikrát navrhovalo její zrušení.


Co je to Karenční doba? Význam slova, termín, Definice výrazu Karenční doba. Co znamená odborný pojem Karenční doba z kategorie Ekonomie?

Provozovatel v žádném případě neručí za aktuálnost údajů uveřejněných na webu. Text byl sepsán pro server Superia.cz

Uvedený text s definicí slova Karenční doba můžete samozřejmě sdílet s ostatními na vašich účtech sociálních sítích jako je Pinterest, Reddit, Facebook anebo Twitter.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Termín Karenční doba je v sekci ekonomie

Klíčová slova: ekonomie, ekonomie, formulace, odborný výraz, co je to Karenční doba?, význam slova, wiki, názvosloví, heslo, terminologie, vysvětlení, lexikon, význam pojmu, Karenční doba, slovo, přesný význam, definice pojmu, synonymum


Pojem Karenční doba je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Karenční doba? Definice slova, výraz, termín z Wikipedie

Níže uvedený text byl převzat z online encyklopedie Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Karenční lhůta, nebo také karenční doba (čekací či odkladná), je pevně stanovená doba, která musí uběhnout, aby mohla nastat nějaká právní skutečnost, která by se jinak stala dříve.
V České republice se karenční lhůta objevuje například v oblasti pojišťovnictví. Právní skutečnosti je v tomto případě často pracovní neschopnost a s ní spojené dávky. Dávky jsou však vypláceny nikoliv za všechny dny pracovní neschopnosti, ale jen za období následující po karenční lhůtě. Délka této karenční lhůty je stanovená v pojistné smlouvě.

Pro další informace o termínu Karenční doba zkuste tyto odkazy

Hledat frázi Karenční doba ve vyhledávači Yandex

Zkusit najít Karenční doba ve Wikislovníku

Hledat heslo Karenční doba ve vyhledávači Yahoo

Najít termín Karenční doba ve fulltextu vyhledávače Info.com

Zkusit najít výraz Karenční doba na Google obrázcích

Najít slovo Karenční doba ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Karenční doba například v Seznam.cz slovníku cizích slov, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve videích na Youtube, ve vyhledávači Seznam.cz nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Výběr z náhodných odborných pojmů, hesel, termínů

Nyní už nejspíš víte co znamená Karenční doba? resp. jaký je přesný význam slova Karenční doba? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Karenční doba, odpověď na dotaz co je to Karenční doba?. Víte např. kdo to je Kunsthistorik? Znáte a víte kdo je Václav Hybš? Litujem, že není v našich silách provádět pravidelně aktualizace všech textů. vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Zkuste hledat odborný výraz Karenční doba i v jiné sekci než je kategorie ekonomie. Některé pojmy obsahují i krátkou citaci z české Wikipedie včetně internetového odkazu na podrobný popis. Ty lze dále používat při splnění licence CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Milí čtenáři, vážení návštěvníci, děkujeme za návštěvu webových stránek shromažďujících slovníková hesla, známé i neznámé pojmy, zajímavosti, významy slov, popisy termínů, definice odborných pojmů s názvem Co Je To?.

Znáte zkratky POV, SJM nebo FTW? Tyto a dalších 1000 jiných zkratek naleznete zde.