Co je to?
Definice výrazu, termínu Plutokracie. Co znamená odborný pojem Plutokracie z kategorie Politika?

Co je Plutokracie?

Co znamená termín, slovo, heslo, vysvětlení pojmu Plutokracie?

Plutokracie je označení pro takovou formu vlády, u které se moc soustřeďuje do rukou bohatých jedinců, nazývaných také vyšší třída. Ve většině případů jde o oligarchii. I když v některých státech byly provedeny oficiální zásahy, kterými se znatelně omezovala politická moc chudších vrstev a cíleně navyšována moc vyšší vrstvy, nehovoří se o plutokracii otevřeně.
Tato forma je historicky známá již ze starověkého Řecka, v současné politické mluvě bývá termín používán pro pojmenování soustředění moci a majetku, které nebere ohledy na ekologii ani zdraví lidí.


Co je to Plutokracie? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu Plutokracie. Co znamená odborný pojem Plutokracie z kategorie Politika?

Veškeré texty jsou bez záruky. Text napsán pro Superia.cz

Sdílejte uvedený text s jinými osobami na Twitteru, Pinterestu nebo Facebooku.

 Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Výraz Plutokracie je v kategorii politika

Klíčová slova: pojem, lexikon, přesný význam, co to je, politika, co je to Plutokracie?, význam pojmu, terminologie, vysvětlení, názvosloví, formulace, informace, heslo, slovo, wiki, odborný výraz, terminus technicus, definice pojmu


Pojem Plutokracie je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Plutokracie? Definice výrazu, slova, termínu z Wikipedie

Následující text definice byl převzat ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Plutokracie je taková forma vlády, u níž je veškerá moc nebo většina moci soustředěna v rukou bohaté vrstvy lidí, respektive vyšší třídy. Většinou se jedná o formu oligarchie.

Hledejte v dalších zdrojích

Najít výraz Plutokracie ve Wikislovníku

Zkusit najít frázi Plutokracie ve vyhledávači Yandex

Najít slovo Plutokracie ve Wikizdrojích

Hledat termín Plutokracie ve fulltextu Seznam.cz

Zkusit najít slovo Plutokracie ve vyhledávači Qwant

Zkusit najít heslo Plutokracie na Google obrázcích

Dál můžete zkusit hledat slovo Plutokracie například ve fulltextu Yahoo.com, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, ve ekologickém vyhledávači Ecosia nebo v Google překladači.

Podívejte se také na tyto odborné výrazy, pojmy, termíny a slova

Teďka již bezesporu víte co znamená slovo Plutokracie? resp. jaký je význam pojmu Plutokracie? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Plutokracie, odpověď na dotaz co je to Plutokracie?. Víte např. kdo to je Dominik Duka? Znáte a víte kdo je Karel Hála? Pochopte prosím, že definice nemohou být pravidelně aktualizovány. Pojmy mohou mít různé významy v různém kontextu, v různých oborech. Vyzkoušejte proto i příslušná synonyma a homonyma v jiných sekcích než politika. U části pojmů naleznete citaci z projektu Wikipedia včetně internetové adresy kde naleznete kompletní popis. Tyto lze kopírovat, upravovat a dále sdílet při dodržení licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie politika, demokracie, plutokracie, ilustrační obrázek

Milí čtenáři, děkujeme vám za návštívení online slovníku zaměřeného na slovníková hesla, zajímavosti, přesné vysvětlení slov, popisy termínů, významy slov, definice odborných pojmů s názvem Co Je To?.

Máte rádi přírodu a zvířata? Pokud je vaše odpověď ano, určitě si vyberete nějakou pěknou tapetu na plochu vašeho počítače z naší partnerské webové stránky.