Co je to?
Definice výrazu Jmeniny. Co znamená odborný pojem Jmeniny z kategorie Kultura?

Co je Jmeniny?

Co znamená výraz, termín, pojem, definice slova Jmeniny?

Jmeniny jsou významnou tradicí v mnoha zemích, při kterém se slaví den, kdy má někdo konkrétní jméno podle katolického kalendáře. Tento den je pojmenován po svatém či svaté, který nese právě toto jméno. Jmeniny se slaví podobně jako narozeniny, ačkoli narozeniny oslavují den narození konkrétní osoby, zatímco jmeniny slaví svátek osoby podle jejího jména. Pojmenování podle svatých je historicky spojeno s křesťanskou tradicí, kde bylo běžné pojmenovávat děti po svatých, aby měly ochranného patrona nebo patronku. Každý den v roce je v katolickém kalendáři zasvěcen nějakému svatému či svaté. Tradičně se slaví tak, že oslavenec obdrží blahopřání, dary nebo květiny. Lidé si také často zvou přátele a rodinu na oslavu, podobně jako u narozenin.
V některých kulturách jsou jmeniny považovány za důležitější než narozeniny a mohou být významnými událostmi v životě jednotlivce. V některých zemích, jako je například Česká republika, má každý den v kalendáři i několik jmen. Lidé, kteří mají jméno odpovídající svátku daného dne, mohou své jmeniny slavit. Jmeniny jsou určitým kulturním prvkem, který reflektuje náboženské a historické vlivy, a v mnoha zemích jsou dodnes oblíbenou tradicí, která spojuje rodinu a přátele.

Co je to Jmeniny? Význam slova, termín, Definice výrazu Jmeniny. Co znamená odborný pojem Jmeniny z kategorie Kultura?

Provozovatel neručí za správnost a úplnost informací na těchto webových stránkách. Text sepsali autoři a autorky pro projekt Superia.cz

Tento text samozřejmě můžete sdílet s kolegy, přáteli a partnery na různých sociálních sítích – Facebooku, Pinterestu, Redditu nebo Twitteru.

 Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Výraz Jmeniny je v sekci kultura

Klíčová slova: co znamená, terminologie, význam pojmu, názvosloví, lexikon, přesný význam, odborný výraz, informace, přesný výraz, definice pojmu, kultura, termín, odborné názvosloví, synonymum, Jmeniny, kultura, popis, slovo


Pojem Jmeniny je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Odkazy na jiné weby a vyhledávače

Vyhledat slovo Jmeniny ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Najít výraz Jmeniny ve vyhledávači Yahoo

Hledat slovo Jmeniny ve Wikislovníku

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Jmeniny ve Wikimedia Commons

Zkusit najít pojem Jmeniny ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Najít výraz Jmeniny ve vyhledávači Qwant

Dál můžete zkusit hledat slovo Jmeniny například ve videích na Youtube, v Google překladači, v Seznam.cz slovníku cizích slov, ve ruském vyhledávači Yandex nebo v projektu slovnik.cz.

Výběr náhodných pojmů, výrazů, odborných termínů a slov

Teďka již bezesporu víte co znamená slovo Jmeniny? resp. jaký je význam pojmu Jmeniny? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Jmeniny, odpověď na dotaz co je to Jmeniny?. Víte např. kdo to je Monika Hilšerová? Znáte a víte kdo je Carl Friedrich Gauss? Informace uvedené zde mohou být zastaralé či neaktuální. Texty neaktualizujeme pravidelně. Pojmy mohou mít různé významy v závislosti na oboru a kontextu. Vyzkoušejte proto hledání v jiných kategoriích (než kultura). Některé texty obsahují odkaz a krátkou citaci z české Wikipedie. Tyto lze přebírat, upravovat a dále šířit při splnění licenčního ujednání CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie kultura, svitek kinofilmu, jmeniny, ilustrační obrázek

Děkujeme za návštěvu online internetového slovníku zaměřeného především na popisy termínů, definice odborných pojmů, významy slov, přesné vysvětlení slov, známé i neznámé pojmy, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Víte, co znamená zkratka HPP, JOP nebo EIA? Odpověď můžete získat zde.