Co je to?
Odborný termín, výraz, slovo Jmeniny. Co znamená pojem Jmeniny z kategorie Kultura?

Co je Jmeniny?

Vysvětlení pojmu, termínu, hesla, výrazu Jmeniny

Jmeniny jsou významnou tradicí v mnoha zemích, při kterém se slaví den, kdy má někdo konkrétní jméno podle katolického kalendáře. Tento den je pojmenován po svatém či svaté, který nese právě toto jméno. Jmeniny se slaví podobně jako narozeniny, ačkoli narozeniny oslavují den narození konkrétní osoby, zatímco jmeniny slaví svátek osoby podle jejího jména. Pojmenování podle svatých je historicky spojeno s křesťanskou tradicí, kde bylo běžné pojmenovávat děti po svatých, aby měly ochranného patrona nebo patronku. Každý den v roce je v katolickém kalendáři zasvěcen nějakému svatému či svaté. Tradičně se slaví tak, že oslavenec obdrží blahopřání, dary nebo květiny. Lidé si také často zvou přátele a rodinu na oslavu, podobně jako u narozenin.
V některých kulturách jsou jmeniny považovány za důležitější než narozeniny a mohou být významnými událostmi v životě jednotlivce. V některých zemích, jako je například Česká republika, má každý den v kalendáři i několik jmen. Lidé, kteří mají jméno odpovídající svátku daného dne, mohou své jmeniny slavit. Jmeniny jsou určitým kulturním prvkem, který reflektuje náboženské a historické vlivy, a v mnoha zemích jsou dodnes oblíbenou tradicí, která spojuje rodinu a přátele.

Co je to Jmeniny? Význam slova, termín, Odborný termín, výraz, slovo Jmeniny. Co znamená pojem Jmeniny z kategorie Kultura?

Možnost chyb vyhrazena. Text vytvořen pro Superia.cz

Sdílejte text pojmu Jmeniny s vašimi kamarády, známými a přáteli na sociálních sítích jako je Facebook a Twitter.

 Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Heslo Jmeniny se nachází v kategorii kultura

Klíčová slova: termín, kultura, přesný výraz, wiki, Jmeniny, definice pojmu, co to je, popis, kultura, význam slova, definice, terminologie, heslo, pojem, slovo, formulace, co je to Jmeniny?, přesný význam


Pojem Jmeniny je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Další možné informační zdroje

Zkusit najít slovo Jmeniny ve fulltextu Seznam.cz

Vyhledat heslo Jmeniny ve vyhledávači Qwant

Hledat termín Jmeniny ve Wikipedii

Vyhledat pojem Jmeniny ve vyhledávači Yandex

Hledat videa s názvem Jmeniny na Youtube

Vyhledat výraz Jmeniny ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Jmeniny například ve fulltextu Google.cz, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve ekologickém vyhledávači Ecosia, v Google obrázcích nebo v projektu slovnik.cz.

Doporučujeme tyto odborné pojmy, výrazy a termíny

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku jaký je přesný význam slova Jmeniny? resp. co se vlastně skrývá pod slovem Jmeniny? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Jmeniny, odpověď na dotaz co je to Jmeniny?. Víte např. kdo to je Moliere? Znáte a víte kdo je Carl Friedrich Gauss? Není v našich silách pravidelně aktualizovat texty na tomto webu. vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Hledejte proto odborný pojem i jinde než v sekci kultura. Některé pojmy obsahují doplňující definici z Wikipedie včetně url na konkrétní stránku. Tyto texty lze potom kopírovat, editovat a dále šířit při splnění podmínek vyplývajících z licence CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Milí čtenáři, musíme vám poděkovat za návštívení internetového slovníku, který shromažďuje definice odborných pojmů, známé i neznámé pojmy, popisy termínů, slovníková hesla, významy slov, přesné vysvětlení slov s názvem Co Je To?.

Víte, co znamená zkratka HPP, JOP nebo EIA? Odpověď můžete získat zde.