Co je to?
Výraz, termín, definice slova Nabídka. Co znamená odborný pojem Nabídka z kategorie Ekonomie?

Co je Nabídka?

Pojem, termín, heslo, vysvětlení výrazu Nabídka

Nabídka je pojem z oblasti ekonomiky, kdy je vyjádřena množstvím takového druhu zboží, které prodávající nabízí k prodeji za danou cenu. Množství zboží, které prodejce nabízí, se zvyšuje s rostoucí cenou. To se označuje jako zákon rostoucí nabídky. U nabídky se rozlišují tři základní druhy. Individuální nabídka je nabídkou jednoho výrobce a jednoho druhu služby či zboží. Nabídka tržní čili dílčí je taková nabídka, kterou dávají všichni výrobci určitého druhu zboží nebo služby na některém z trhů. Nabídka souhrnná či celková je nabídka všech výrobců všech druhů určitého zboží či služeb v jedné oblasti.
Nabídka se může měnit, jestliže se změní cena a to vyvolá změnu nabízeného množství. Ke změně dochází také změnou podmínek, třeba zvýšením ceny vstupů, v zemědělství třeba velkou úrodou zemědělských produktů. Nabídka je dále ovlivněna změnou ceny, náhradou zboží nebo komplementy či použitím nových technologií, které zvyšují produktivitu práce a další vlivy.


Co je to Nabídka? Význam slova, termín, Výraz, termín, definice slova Nabídka. Co znamená odborný pojem Nabídka z kategorie Ekonomie?

Přes veškerou pečlivost mohou texty chyby. Za případné faktické nebo pravopisné chyby se dopředu omlouváme. Text vytvořen redaktory Superia.cz

Líbí se vám definice pojmu Nabídka? Pak se o ní podělte s vašimi přáteli na Redditu, Twitteru nebo Facebooku.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Pojem Nabídka je v kategorii ekonomie

Klíčová slova: ekonomie, informace, názvosloví, ekonomie, termín, Nabídka, synonymum, co znamená, terminus technicus, co je to Nabídka?, odborné názvosloví, co to je, heslo, wiki, formulace, přesný výraz, pojem, definice pojmu


Pojem Nabídka je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Co nám píše encyklopedie Wikipedia o termínu Nabídka?

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Nabídka (značí se S, z anglického supply) je ekonomický pojem vyjadřující objem výstupu výroby, který chce vyrábějící subjekt na trhu prodat za určitou cenu. Rozlišujeme elastickou (pružnou) nabídku a neelastickou nabídku. Zákon rostoucí nabídky vysvětluje, že s rostoucí cenou roste nabízené množství tržních výstupů, toto platí i naopak. Toto se vysvětluje tím, že vysoké ceny zboží jsou pro nové a další výrobce stimulem, toto znamená, že vyšší výroba přinese vyšší zisk.

Více informací o slovu Nabídka doporučujeme hledat v těchto zdrojích

Zkusit najít frázi Nabídka na Google obrázcích

Hledat videa s názvem Nabídka na Youtube

Najít slovo Nabídka ve vyhledávači Qwant

Vyhledat heslo Nabídka ve fulltextu Seznam.cz

Najít slovo Nabídka ve vyhledávači Yahoo

Vyhledat pojem Nabídka ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Nabídka například v Microsoft Bing, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve ekologickém vyhledávači Ecosia, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Doporučené odborné pojmy, termíny, výrazy a hesla

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku co je to Nabídka? resp. co se vlastně skrývá pod slovem Nabídka? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Nabídka, odpověď na dotaz co je to Nabídka?. Víte např. kdo to je Reese Witherspoon? Znáte a víte kdo je Marcel Zmožek? Nemáme prostředky na pravidelnou aktualizace textů. v závislosti na oboru a kontextu. Zkuste proto hledat termín Nabídka hledat i v jiných kategoriích (než ekonomie). U některých pojmů uvádíme i doplňující definici pojmu z Wikipedie včetně odkazu na konkrétní stránku Wikipedie, kde se dočtete více. Takový text je šířen pod licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme za návštěvu online internetového slovníku zaměřeného především na známé i neznámé pojmy, popisy termínů, definice odborných pojmů, významy slov, přesné vysvětlení slov, zajímavosti s názvem Co Je To?.

Osvěžte si plochu vaše počítače tím, že na ni umístíte nějakou pěknou tapetu. Vyberte si z mnoha kategorií o květin až po tapety aut.