Co je to?
Definice odborného termínu, slova Monetární politika. Co znamená pojem Monetární politika z kategorie Ekonomie?

Co je Monetární politika?

Vysvětlení pojmu, hesla, definice termínu Monetární politika

Monetární politika je jedním z ekonomických nástrojů. Je tvořena souborem zásad a opatření, jejichž cílem je prosazování plnění měnových cílů. K tomu používá monetární politik měnové nástroje.
Monetární politiku řídí centrální banka, která hlídá a aktivně ovlivňuje inflaci. V ČR je centrální bankou Česká národní banka. Hlavním cílem je stabilita domácí měny.


Co je to Monetární politika? Význam slova, termín, Definice odborného termínu, slova Monetární politika. Co znamená pojem Monetární politika z kategorie Ekonomie?

Zveřejněné texty nemohou sloužit jako stoprocentní zdroj informací a mohou se v nich objevovat faktické chyby. Text je vypracovaný autorkami přímo pro projekt Superia.cz

Zaujala vás definice pojmu Monetární politika? Pak se o ní podělte s partnery, kolegy a kamarády na Pinterestu, Redditu, Twitteru či Facebooku.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Heslo Monetární politika patří do sekce ekonomie

Klíčová slova: odborné názvosloví, lexikon, popis, heslo, informace, formulace, ekonomie, přesný význam, význam, ekonomie, vysvětlení, definice, přesný výraz, význam slova, slovo, synonymum, co je to Monetární politika?, definice pojmu


Pojem Monetární politika je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Wikipedie píše o slovu Monetární politika?

Uvedená defice je převzata z internetové online encyklopedie Wikipedia. Odkaz na článek je zde. Licence CC-BY-SA.

Monetární politika je nástrojem hospodářské politiky. Monetární politiku tvoří souhrn opatření a zásad, které mají prostřednictvím měnových nástrojů prosazovat plnění měnových cílů. Monetární politika je nástroj centrální banky a jejím základním cílem je hlídání a aktivní ovlivňování míry znehodnocení peněz - inflace. V České republice plní funkci centrální banky Česká národní banka (ČNB).

Jiné zdroje informací o pojmu Monetární politika

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Monetární politika ve vyhledávači DuckDuckGo

Vyhledat termín Monetární politika na Google.cz

Vyhledat výraz Monetární politika ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Hledat heslo Monetární politika ve vyhledávači Yandex

Vyhledat heslo Monetární politika ve vyhledávači Qwant

Najít slovo Monetární politika ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Monetární politika například ve Wikislovníku, v ABC slovníku cizích slov a synonym, v Google obrázcích, v Seznam.cz slovníku cizích slov nebo v projektu slovnik.cz.

Další vybraná hesla, odborné termíny a pojmy

Tyto stránky vám umožnili zjistit co to je Monetární politika? resp. co znamená Monetární politika? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Monetární politika, odpověď na dotaz co je to Monetární politika?. Víte např. kdo to je Martin Šonka? Znáte a víte kdo je Leonard Bernstein? Omluvte nás, že, nestíháme pravidelnou aktualizaci všechny textů. Pojmy mohou mít různé významy podle toho o jaký obor se jedná. Doporučujeme vám proto zkusit i jinou sekci než je kategorie ekonomie. U některých textů najdete krátkou citaci z projektu Wikipedia včetně odkazu na kompletní text. S těmi lze dále pracovat při dodržení licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie ekonomie, graf ekonomie, monetární politika, ilustrační obrázek

Vážení čtenáři, děkujeme vám za návštěvu projektu shromažďujícího přesné vysvětlení slov, známé i neznámé pojmy, popisy termínů, definice odborných pojmů, slovníková hesla, zajímavosti s názvem Co Je To?.

Ať jste chodec, cyklistika nebo automobilista, měl byste znát dopravní značky a jejich význam.