Co je to?
Odborný výraz, definice slova Derby. Co znamená slovo Derby z kategorie Sport?

Co je Derby?

Co znamená termín, vysvětlení pojmu Derby?

Derby je název zvláštního druhu utkání. Odehrává se v kolektivních sportech a je založeno na soupeření týmů, kteří jsou tradičními protivníky. Často se jedná o týmy ze stejné oblasti a jejich zápas bývá velmi pozorně sledován jak jejich příznivci, tak médii.
Vzhledem k tomu že se fanoušci obou týmů dostávají do ostrých konfliktů, dohlížejí na derby i bezpečnostní složky. Samotný název pochází od jména zakladatele významného dostihového závodu, hraběte z Derby.


Co je to Derby? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Derby. Co znamená slovo Derby z kategorie Sport?

Texty mohou obsahovat chyby. Text vytvořen pro Superia.cz

Sdílejte tento text s heslem Derby s jinými lidmi na komunitních sítích Facebook, Síť X, Reddit a Pinterest prostřednictvím tlačítek Sdílet.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu  

Výraz Derby patří do kategorie sport

Klíčová slova: význam, přesný výraz, slovo, sport, definice pojmu, význam slova, termín, slovník, terminus technicus, informace, vysvětlení, popis, pojem, význam pojmu, odborný výraz, definice, terminologie, wiki


Pojem Derby je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co označuje termín Derby? Výraz, definice slova z projektu Wikipedia

Dále uvedený text byl převzat ze svobodné otevřené online encyklopedie Wikipedia. Více zde. Dostupné pod licencí CC-BY-SA.

Derby je označení pro utkání v kolektivním sportu, ve kterém proti sobě nastupují týmy, mezi nimiž vládne tradiční rivalita. Zpravidla jde o kluby z jednoho města nebo regionu. Zápasy bývají ostře sledovány sdělovacími prostředky a fanoušky (rekordní fotbalová návštěva pochází z derby Flamenga a Fluminense FC na Estádio do Maracanã 12. prosince 1963, kam přišlo 194 603 diváků), kterým může prohra v derby zkazit i jinak vydařenou sezónu. V pohotovosti bývají také bezpečnostní složky, protože mezi oběma tábory příznivců často dochází k násilnostem.

Další informace o pojmu Derby hledejte v níže uvedených zdrojích

Hledat termín Derby ve fulltextu vyhledávače Info.com

Zkusit najít výraz Derby ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat videa s názvem Derby na Youtube

Vyhledat heslo Derby ve fulltextu Seznam.cz

Hledat pojem Derby ve vyhledávači Yandex

Najít výraz Derby ve vyhledávači Yahoo

Dál můžete zkusit hledat slovo Derby například ve Wikizdrojích, v projektu slovnik.cz, v Google obrázcích, ve Wikislovníku nebo v Lingea slovnících.

Zkuste také následující odborné pojmy, termíny a hesla

Teď už znáte odpověď na otázku jaká je definice termínu Derby? resp. co se skrývá pod slovem Derby? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Derby, odpověď na dotaz co je to Derby?. Víte např. kdo to je Neurolog? Znáte a víte kdo je Ester Sátorová? Informace nemohou být pravidelně updatovány, proto mohou být zastaralé, neplatné, neaktuální či nepřesné. v různém kontextu, v různých oborech. Zkuste hledání i v jiné sekci webu než v sport. Některé texty jsou rozšířeny o citaci z české Wikipedie. Je zde uveden i odkaz na konkrétní stránku ze zmíněné encyklopedie. Tyto lze kopírovat, upravovat a dále sdílet při dodržení licence CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Vážení návštěvníci, milí čtenáři, děkujeme vám za návštěvu webu shromažďujícího definice odborných pojmů, významy slov, popisy termínů, zajímavosti, přesné vysvětlení slov, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Nejjednodušší způsob oživení pracovní plochy vašeho Windows, Androidu nebo jiného operačního systému je změna pozadí. Navštivte partnerskou stránku a vybírejte se stovek tapet přírody, Vesmíru apod.