Co je to?
Odborný výraz, definice slova Import. Co znamená pojem Import z kategorie Ekonomie?

Co je Import?

Co znamená pojem, definice termínu Import?

Import je slovo s více významy. Nejčastěji se používá pro označení množství zboží či služeb, které stát dováží z jiných zemí. Pokud by import byl vyšší než export, nerostl by hrubý domácí produkt. Vlády se snaží takové situace vyrovnávat tak, aby stát byl v aktivní obchodní bilanci a vývoz převyšoval dovoz. Tím se zvyšuje růst HDP.
Jiný význam má import v informatice. Zde se jedná o převod formátu dat.


Co je to Import? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Import. Co znamená pojem Import z kategorie Ekonomie?

Přes veškerou snahu se mohou v textech vyskytovat faktické i pravopisné chyby za což se předem omlouváme. Text sepsali autoři a autorky pro projekt Superia.cz

Velmi by nás potěšilo, pakliže byste sdíleli text Import s vašimi známými a kamarády na svých sociální sítě (Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest)..

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru    

Výraz Import se nachází v sekci ekonomie

Klíčová slova: přesný výraz, odborné názvosloví, wiki, co je to Import?, význam, informace, význam slova, odborný výraz, pojem, slovník, slovo, formulace, vysvětlení, heslo, co to je, ekonomie, lexikon, terminologie


Pojem Import je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Co označuje termín Import? Definice termínu, výrazu z projektu Wikipedia

Tento níže umístěný text je převzat z internetové Wikipedie. Více zde. Licence CC-BY-SA.

Dovoz (nebo také import) je objem zboží, služeb (technologií, licencí, autorských práv), který určitý stát je schopen dovézt na své území ze zahraničí.

Další možné informační zdroje

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Import ve Wikimedia Commons

Zkusit najít pojem Import ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledat frázi Import ve vyhledávači Yahoo

Vyhledat slovo Import na Google obrázcích

Vyhledat slovo Import na Google.cz

Zkusit najít heslo Import ve Wikizdrojích

Dál můžete zkusit hledat slovo Import například ve videích na Youtube, v ABC slovníku cizích slov a synonym, v evropském vyhledávači Qwant, ve vyhledávači Seznam.cz nebo v projektu slovnik.cz.

Často hledaná hesla, odborné termíny, pojmy, slova

Text na této internetové stránce vám umožnil zjistit co znamená slovo Import? resp. co se přesně ukrývá za slovem Import? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Import, odpověď na dotaz co je to Import?. Víte např. kdo to je Kateřina Brožová? Znáte a víte kdo je Šlapka? Není v našich silách pravidelně aktualizovat texty na tomto webu. Pojmy mohou mít různé významy podle různých oborů. Doporučujeme vám hledat v jiných sekcích (než ekonomie). K vybraným textům jsme doplnili citaci z projektu Wikipedia.cz včetně odkazu na konkrétní podstránku na Wikipedii, kde se dozvíte víc. Takový typ textu spadá pod licenci CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie ekonomie, graf v pc, import, ilustrační obrázek

Děkujeme, že jste navštívili online slovníkový projekt zaměřený na známé i neznámé pojmy, slovníková hesla, zajímavosti, definice odborných pojmů, přesné vysvětlení slov, významy slov s názvem Co Je To?.

Nejjednodušší způsob oživení pracovní plochy vašeho Windows, Androidu nebo jiného operačního systému je změna pozadí. Navštivte partnerskou stránku a vybírejte se stovek tapet přírody, Vesmíru apod.