Co je to?
Odborný výraz, definice slova Antisemitismus. Co znamená slovo Antisemitismus z kategorie Politika?

Co je Antisemitismus?

Co znamená výraz, termín, pojem, definice slova Antisemitismus?

Antisemitismus je označení pro předsudky, předpojatost či nepřátelské jednání především vůči židovské rase a Židům obecně. Patří k druhům xenofobie a může se projevovat různými způsoby od pocitů nenávisti, nepřátelských projevů jednotlivých osob až k organizovanému násilí.
Nejhrůznějším projevem antisemitismu byla nacistická ideologie se všemi svými důsledky – vězněním, zabavováním majetku, koncentračními tábory a masovým vyhlazováním.


Co je to Antisemitismus? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Antisemitismus. Co znamená slovo Antisemitismus z kategorie Politika?

Za uvedené informace neručíme. Přes veškerou pečlivost se mohou v textech objevit chybné údaje nebo pravopisné chyby. Výše uvedený text byl napsán redaktorkami Superia.cz

Tento text (Antisemitismus) můžete sdílet s přáteli na specializovaných společenských sítích Twitter, Redditu nebo Facebook.

 Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Výraz Antisemitismus patří do kategorie politika

Klíčová slova: co znamená, co je to Antisemitismus?, přesný výraz, terminus technicus, politika, pojem, Antisemitismus, informace, terminologie, synonymum, význam slova, politika, odborné názvosloví, přesný význam, význam pojmu, odborný výraz, vysvětlení, slovník


Pojem Antisemitismus je v kategorii politika, ilustrační obrázek

V encyklopedii Wikipedia se o termínu Antisemitismus dozvíte následující

Dále uvedený text byl převzat ze svobodné otevřené online encyklopedie Wikipedia. Více zde. Dostupné pod licencí CC-BY-SA.

Antisemitismus je nepřátelství nebo předpojatost vůči židům jako představitelům židovského náboženství judaismu, etnické skupině nebo rase. Přestože samotné slovo antisemitismus odkazuje ke všem semitským národům, je tento termín používán většinově pro označení nepřátelství vůči židům. Jde o formu xenofobie, která může mít různé formy, od osobní nenávisti až k institucionalizované násilné perzekuci. Krajním příkladem antisemitismu je otevřeně nepřátelská nacistická ideologie Adolfa Hitlera, která vedla ke genocidě evropských židů.

Hledejte v dalších online informačních zdrojích

Hledat frázi Antisemitismus ve vyhledávači Qwant

Najít pojem Antisemitismus ve vyhledávači Yandex

Najít slovo Antisemitismus na Google.cz

Vyhledat heslo Antisemitismus ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Hledat termín Antisemitismus ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Hledat videa s názvem Antisemitismus na Youtube

Dál můžete zkusit hledat slovo Antisemitismus například v metavyhledávači Info.com, v Google překladači, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Náhodných výběr odborných termínů, pojmů a hesel

Teďka už zajisté víte jaká je definice termínu Antisemitismus? resp. co vlastně znamená slovo Antisemitismus? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Antisemitismus, odpověď na dotaz co je to Antisemitismus?. Víte např. kdo to je Glosátor? Znáte a víte kdo je Kardiak? Bohužel, nestíháme pravidelně aktualizovat všechny texty. v závislosti na oboru a kontextu. Můžete se proto pokusit najít heslo Antisemitismus i v jiné sekci než v politika. Některé texty jsou rozšířeny o citaci z české Wikipedie. Je zde uveden i odkaz na konkrétní stránku ze zmíněné encyklopedie. Tyto lze přebírat, upravovat a dále šířit při splnění licenčního ujednání CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Vážení čtenáři, musíme vám poděkovat za návštěvu internetového encyklopedického slovníku, který se zaměřuje na přesné vysvětlení slov, známé i neznámé pojmy, definice odborných pojmů, popisy termínů, významy slov, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Chcete se dozvědět kdo slaví svátek (jmeniny) na Slovensku, v Polsku, Německu nebo v České republice? Pak se podívejte na web obsahující kalendář svátků.