Co je to?
Odborný výraz, definice slova Kánoe. Co znamená pojem Kánoe z kategorie Sport?

Co je Kánoe?

Co znamená termín Kánoe? Vysvětlení pojmu, definice hesla

Kánoe je druh lodi, která se používá především na řekách. Je menší a má protáhlý tvar. Současně se v ní mohu plavit až tři osoby, záleží na velikosti kánoe. Loď se ovládá jednostranným pádlem. Podle názvu lodi byl pojmenován i sport, při kterém se tato loď používá, kanoistika. Původními tvůrci a uživateli byli Indiáni, jejich kánoe se tvořily přímo z kmenů stromů vydlabáním. Později se používala i kůra břízy a v následujícím období měly dřevěnou kostru potaženou dýhou a plátnem opatřeným vrstvou laku. Moderní kánoe jsou z laminátu nebo z plastu. Kanoistika je velmi oblíbeným sportem, turisté v těchto lodích sjíždějí zajímavé úseky řek, sportovci trénují i v umělých kanálech.
Kánoe mohou být otevřené nebo uzavřené. Ty, které jsou uzavřené, jsou opatřeny palubou a mají otvory určené posádce. Otvory se uzavírají krycí zástěrou. Pokud je kánoe otevřená, je vyztužená tyčemi. Kánoe mají obvykle dvě sedačky a vzduchové komory proti potopení. Dají se dělit také na lodě pevné a nafukovací. Nafukovací kánoe jsou zhotoveny z kvalitních pogumovaných textilií, které se díky vysokému vnitřnímu tlaku chovají jako pevný materiál. Posádku lodi tvoří kormidelník sedící vzadu, vepředu sedí háček.


Co je to Kánoe? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Kánoe. Co znamená pojem Kánoe z kategorie Sport?

Provozovatel neručí za úplnost, pravdivost či aktuálnost informací na těchto webových stránkách. Výše uvedený text byl napsán redaktorkami Superia.cz

Text s definicí výrazu Kánoe doporučujeme sdílet s dalšími lidmi na Facebooku, Twitteru, Pinterestu, Redditu nebo na jiné sociální síti.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu  

Termín Kánoe se nachází v sekci sport

Klíčová slova: odborné názvosloví, přesný význam, slovník, vysvětlení, slovo, co to je, sport, význam slova, synonymum, co znamená, definice pojmu, lexikon, co je to Kánoe?, odborný výraz, popis, Kánoe, definice, heslo


Pojem Kánoe je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co označuje termín Kánoe? Definice slova, termínu z projektu Wikipedia

Níže uvedený text pochází z webového projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Kánoe je malá podlouhlá loď umožňující zpravidla jízdu jedné až tří osob a určená zejména k jízdě po řekách. Pádlo pro kanoisty je jednostranné na rozdíl od oboustranného pádla pro kajak. Název lodě dal souhrnné jméno sportovnímu odvětví kanoistice.

Hledejte v dalších online informačních zdrojích

Najít pojem Kánoe na Google.cz

Najít slovo Kánoe ve vyhledávači Yandex

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Kánoe ve Wikimedia Commons

Hledat heslo Kánoe ve vyhledávači Yahoo

Hledat heslo Kánoe ve vyhledávači Qwant

Hledat slovo Kánoe ve Wikizdrojích

Dál můžete zkusit hledat slovo Kánoe například v Microsoft Bing, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, ve Wikislovníku nebo v Google překladači.

Náhodná hesla, významy slov, odborných termíny, výrazy a pojmy

Text na tomto webu vám dal odpověď na otázku co znamená Kánoe? resp. jaký je význam slova Kánoe? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Kánoe, odpověď na dotaz co je to Kánoe?. Víte např. kdo to je Prezident? Znáte a víte kdo je Andrea Elsnerová? Bohužel, nestíháme pravidelně aktualizovat všechny texty. Pojmy mohou mít různé významy v různých oborech lidské činnosti. Proto případně zapátrejte i v jiných kategoriích (než sport). Část textů obsahuje internetový odkaz i krátkou citaci z české verze projektu Wikipedia. Takovéto texty spadají pod licencí CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie sport, voleyball žena, kánoe, ilustrační obrázek

Děkujeme našim čtenářům za návštěvu online encyklopedického projektu shromažďujícího známé i neznámé pojmy, významy slov, popisy termínů, přesné vysvětlení slov, definice odborných pojmů, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Stahujte romantické tapety na plochu tabletu, počítače nebo chytrého telefonu. Na výběr máte z mnoha pěkných tapet - např. západu slunce nebo populární vodopád s duhou.