Co je to?
Odborný výraz, definice slova Powerball. Co znamená pojem Powerball z kategorie Sport?

Co je Powerball?

Význam termínu, výrazu, vysvětlení pojmu Powerball

Powerball je zařízení, které slouží nejen zábavě, ale také relaxaci a posilování. Dá se označit jako ruční gyroskop. Je velký a těžký přibližně jako tenisový míček. Technologické provedení mu umožňuje otáčení rychlostí kolem 16000 otáček za minutu a odpor, který je rovný váze 18 kg. Powerball se uplatňuje v oblasti rehabilitace a posilování a také v některých druzích sportů. Jde hlavně o lezectví, cyklistiku, tenis a golf, ale také pro hudebníky nebo pracovníky v informačních technologiích, kteří stráví hodně času na klávesnici počítače.
Powerball velmi rychle posiluje a formuje ruce, paže, zápěstí i prsty. Uvolňuje a posiluje ramena. Je velmi účinný i při syndromu karpálního tunelu. Jeho základem je koule, která rotuje kolem osy. Konce této koule se zapojují do ocelového prstence. Powerball se rychle roztočí, a protože je osově stabilní, má vysoký točivý moment a setrvává v původní poloze, je odolný proti silám, které chtějí osu naklonit. Silou ruky se tak zvyšuje rotace, ale současně i odpor. Zátěž je velmi účinným cvičením a také zábavou.


Co je to Powerball? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Powerball. Co znamená pojem Powerball z kategorie Sport?

Předem se omlouváme za případné chyby v textech. Uvítáme vaši pomoc a zpětnou vazbu. Text byl sepsán pro server Superia.cz

Text můžete velmi jednoduše sdílet s bližními na Redditu, Facebooku, Pinterestu nebo na jiných tzv. sociálních sítích.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku 

Pojem Powerball se nachází v sekci sport

Klíčová slova: význam, definice, sport, co je to Powerball?, definice pojmu, sport, termín, slovník, přesný výraz, informace, formulace, názvosloví, vysvětlení, heslo, Powerball, odborné názvosloví, význam slova, wiki


Pojem Powerball je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co označuje termín Powerball? Definice výrazu, slova, termínu z projektu Wikipedia

Uvedené vysvětlení pojmu je převzato z webu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Powerball je obchodní jméno pro ruční posilovací nástroj určený také pro relaxaci, rehabilitaci svalů rukou nebo jako hračka.
Powerball má uplatnění při posilování a rehabilitaci zejména zápěstí, například při sportech, jako je zápas, judo, golf, tenis, cyklistika, lezectví, pro hráče na strunné, dechové a klávesové nástroje a pro pracovníky s počítači. V oblasti rehabilitace může být použit pro prevenci a léčení RSI (postižení ruky vzniklá např. při práci s klávesnicí počítače). Powerball má vliv na formování a posilování prstů, dlaní, zápěstí a paží, uvolňuje a posiluje také ramena.
Základem fungování je vnitřní otočný plastový rotor, uložený v kulovém pouzdře, které se také může otáčet ve vnějším obalu. Pracuje na principu gyroskopu – po roztočení rotoru je vnitřní osa prostorově stabilní a klade mechanický odpor proti změně své orientace. Odpor je tím větší, čím rychleji se rotor otáčí. Po roztočení rotoru udržujeme Powerball v chodu krouživými pohyby zápěstí nebo celé ruky a také jeho otáčky můžeme zpomalovat nebo urychlovat intenzitou našeho pohybu a tím regulovat odpor, který klade našim svalům. Powerball je schopen dosáhnout frekvence přes 15 000 ot/min, přičemž dává odpor rovnající se hmotnosti přes 18 kilogramů. Některé mají vestavěný počítač, který měří nejen aktuální otáčky, ale i nejvyšší dosaženou frekvenci, celkové otáčky a průměrný výkon za časový interval.

Hledejte v dalších zdrojích

Zkusit najít heslo Powerball na Google.cz

Zkusit najít termín Powerball ve Wikizdrojích

Hledat termín Powerball ve vyhledávači Yahoo

Zkusit najít slovo Powerball ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Zkusit najít slovo Powerball ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledat termín Powerball ve vyhledávači Qwant

Dál můžete zkusit hledat slovo Powerball například ve vyhledávači Seznam.cz, v nabídce zboží na Heureka.cz, v Google obrázcích, ve ruském vyhledávači Yandex nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Výběr náhodných pojmů, výrazů, odborných termínů a slov

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku jaký je význam slova Powerball? resp. co se vlastně skrývá pod slovem Powerball? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Powerball, odpověď na dotaz co je to Powerball?. Víte např. kdo to je Avatar? Znáte a víte kdo je Alice Hálová? Pochopte prosím, že definice nemohou být pravidelně aktualizovány. Pojmy mohou mít různé významy v různém kontextu, v různých oborech. Vyzkoušejte proto hledání v jiných kategoriích (než sport). K vybraným textům jsme doplnili citaci z projektu Wikipedia.cz včetně odkazu na konkrétní podstránku na Wikipedii, kde se dozvíte víc. Ty lze využívat v souladu s licencí CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie sport, voleyball bílý míč, powerball, ilustrační obrázek

Milí čtenáři, děkujeme vám za návštívení online slovníku zaměřeného na známé i neznámé pojmy, definice odborných pojmů, slovníková hesla, zajímavosti, popisy termínů, významy slov s názvem Co Je To?.

Nezapomeňte navštívit partnerskou stránku s tapetami na plochu PC. Na výběr máte z stovky kvalitních fotografií ve vysokých rozlišeních.