Co je to?
Výraz, termín, definice slova Agility. Co znamená odborný pojem Agility z kategorie Sport?

Co je Agility?

Pojem, definice termínu, vysvětlení slova Agility

Agility znamená v překladu hbitost. Jedná se o pojem z angličtiny, který označuje sportování se psy. Agility je možno přirovnat ke koňskému parkuru. Základem agility je spolupráce člověka a psa a koordinace. Tomuto sportu se může věnovat každý zájemce s jakýmkoli psem. Určitá plemena jsou pro agility vhodnější, např. border kolie, sheltie, pudli a podobně v agility vynikají.
V agility je mnoho možností k soutěžení, an vrcholová mistrovství - mistrovství světa- však smějí jen psi, kteří mají průkaz původu. Základem agility je proběhnout trať s překážkami za určitý čas, v přesném pořadí překážet a s co nejmenším počtem chyb. Závodní tým tvoří pes a jeho psovod.


Co je to Agility? Význam slova, termín, Výraz, termín, definice slova Agility. Co znamená odborný pojem Agility z kategorie Sport?

Nemůžeme ručit za přesnost, správnost a aktuálnost informací. Veškeré zde uvedené informace jsou bez záruky. Tento text byl napsán redaktory Superia.cz

Líbí se vám definice pojmu Agility? Pak se o ní podělte s vašimi přáteli na Pinterestu, Facebooku, Twitteru, Redditu nebo na zde neuvedených společených sítích.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Heslo Agility je v kategorii sport

Klíčová slova: slovo, informace, význam, co znamená, odborný výraz, přesný význam, odborné názvosloví, Agility, pojem, terminologie, sport, přesný výraz, synonymum, sport, co to je, vysvětlení, význam pojmu, heslo


Pojem Agility je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Wikipedie píše o slovu Agility?

Následující definice termínu byla převzata z internetového projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Agility (anglicky hbitost) je sport se psy podobný koňskému parkuru. Vznikl okolo roku 1978 v Anglii a jedná se o sport, ve kterém jde o nejrychlejší překonání dráhy v určitý čas. Jednotlivé dráhy se liší.

Více informací o slovu Agility doporučujeme hledat v těchto zdrojích

Najít slovo Agility ve vyhledávači Qwant

Zkusit najít slovo Agility ve Wikislovníku

Zkusit najít frázi Agility ve vyhledávači Yandex

Vyhledat termín Agility ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Hledat výraz Agility ve fulltextu Seznam.cz

Vyhledat heslo Agility na Google obrázcích

Dál můžete zkusit hledat slovo Agility například v metavyhledávači Info.com, v Google překladači, ve fulltextu Google.cz, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo nebo v projektu slovnik.cz.

Výběr odborných pojmů, slov, termínů a výrazů

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku jaký je přesný význam slova Agility? resp. co se vlastně skrývá pod slovem Agility? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Agility, odpověď na dotaz co je to Agility?. Víte např. kdo to je Primitiv? Znáte a víte kdo je Olašský Rom? Nemáme prostředky na pravidelnou aktualizace textů. v různých oborech lidské činnosti. Zkuste proto termín Agility hledat i v jiných kategoriích (než sport). Některé texty jsme rozšířili i o krátkou citaci z Wikipedia.cz. K této citaci vždy uvádíme i odkaz na konkrétní stránku. Jedná se o texty spadající pod licenci CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme vám za návštěvu encyklopedického projektu shromažďujícího popisy termínů, přesné vysvětlení slov, zajímavosti, definice odborných pojmů, známé i neznámé pojmy, významy slov s názvem Co Je To?.

Oblíbenou prázdninovou destinací Čechů je Chorvatsko. Na tomto webu se o něm dozvíte mnoho zajímavostí.