Co je to?
Odborný výraz, definice slova Agility. Co znamená slovo Agility z kategorie Sport?

Co je Agility?

Význam pojmu, termínu, vysvětlení výrazu Agility

Agility znamená v překladu hbitost. Jedná se o pojem z angličtiny, který označuje sportování se psy. Agility je možno přirovnat ke koňskému parkuru. Základem agility je spolupráce člověka a psa a koordinace. Tomuto sportu se může věnovat každý zájemce s jakýmkoli psem. Určitá plemena jsou pro agility vhodnější, např. border kolie, sheltie, pudli a podobně v agility vynikají.
V agility je mnoho možností k soutěžení, an vrcholová mistrovství - mistrovství světa- však smějí jen psi, kteří mají průkaz původu. Základem agility je proběhnout trať s překážkami za určitý čas, v přesném pořadí překážet a s co nejmenším počtem chyb. Závodní tým tvoří pes a jeho psovod.


Co je to Agility? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Agility. Co znamená slovo Agility z kategorie Sport?

Informace jsou bez jakékoliv záruky, neručíme za faktickou správnost, aktuálnost a jazykovou přesnost uvedených informací. Text sepsali autoři a autorky pro projekt Superia.cz

Tento krátký text můžete velmi snadno sdílet s vašimi sledujícími na internetových sociálních sítích typu Pinterest, Reddit, Twitter (síť X) či Facebooku.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Výraz Agility patří do kategorie sport

Klíčová slova: co je to Agility?, sport, formulace, přesný výraz, synonymum, wiki, termín, význam, slovník, heslo, terminologie, odborné názvosloví, co znamená, co to je, přesný význam, definice pojmu, informace, význam slova


Pojem Agility je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co se můžete dočíst ve Wikipedii o termínu Agility?

Tento níže umístěný text je převzat z internetové Wikipedie. Více zde. Licence CC-BY-SA.

Agility (anglicky hbitost) je sport se psy podobný koňskému parkuru. Vznikl okolo roku 1978 v Anglii a jedná se o sport, ve kterém jde o nejrychlejší překonání dráhy v určitý čas. Jednotlivé dráhy se liší.

Hledejte výraz Agility v dalších zdrojích

Vyhledat pojem Agility na Google obrázcích

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Agility ve vyhledávači DuckDuckGo

Najít výraz Agility ve vyhledávači Qwant

Najít slovo Agility ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Vyhledat výraz Agility ve fulltextu Seznam.cz

Hledat výraz Agility ve Wikizdrojích

Dál můžete zkusit hledat slovo Agility například v Microsoft Bing, v Google překladači, ve ruském vyhledávači Yandex, v metavyhledávači Info.com nebo v projektu slovnik.cz.

Vybrané termíny, slova, pojmy

Teďka již bezesporu víte co znamená slovo Agility? resp. jaký je význam pojmu Agility? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Agility, odpověď na dotaz co je to Agility?. Víte např. kdo to je Karel Poláček? Znáte a víte kdo je Olašský Rom? Texty bohužel nestíháme pravidelně upravovat, proto mohou obsahovat zastaralé, neaktuální, neplatné nebo nepřesné údaje. Pojmy mohou mít různé významy podle různých oborů. Radíme proto zkusit hledat pojem Agility v dalších sekcích tohoto webu, v jiné kategorii než je sport. Některé texty jsou rozšířeny o citaci z české Wikipedie. Je zde uveden i odkaz na konkrétní stránku ze zmíněné encyklopedie. Takový typ textu spadá pod licenci CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie sport, voleyball bílý míč, agility, ilustrační obrázek

Děkujeme za návštěvu stručného encyklopedického slovníku, který se zaměřuje především na popisy termínů, přesné vysvětlení slov, známé i neznámé pojmy, definice odborných pojmů, slovníková hesla, zajímavosti s názvem Co Je To?.

Oblíbenou prázdninovou destinací Čechů je Chorvatsko. Na tomto webu se o něm dozvíte mnoho zajímavostí.