Co je to?
Výraz, termín, definice slova Laidó. Co znamená odborný pojem Laidó z kategorie Sport?

Co je Laidó?

Co znamená pojem, slovo, definice termínu Laidó?

Laidó je pojmenování pro různé způsoby používané v japonském šermu. Jde o nácvik bleskových reakcí a také duševní rovnováhy. Tasení meče představuje okamžitou reakci na určitou situaci, kterou člověk zvládne přiměřenou obranou. Zablokuje a odrazí útok a poté zneškodní nepřítele. Musí se umět ubránit za jakékoliv situace, zareagovat na pohyb protivníka, tasit meč a seknout.
Jde o dosažení rovnováhy, harmonie s okolím. Pohyby musí být dokonale koordinovány, kromě techniky práce s mečem se cvičí dýchání, soustřední, trpělivost, pozornost, rozvážnost a klid i v případném ohrožení na životě. Trénink a vedení cvičence vede k utváření jeho osobnosti. Začíná se tréninkem s dřevěným mečem a tupou replikou, později se používá pravý meč šinken. Obvyklé je cvičení ve dvojici.


Co je to Laidó? Význam slova, termín, Výraz, termín, definice slova Laidó. Co znamená odborný pojem Laidó z kategorie Sport?

Chyby vyhrazeny. Neručíme za faktickou přednost a aktuálnost informací. Uvedený text byl přidán redaktory Superia.cz

Definici slova Laidó můžete sdílet s přáteli a kamarády prostřednictvím sociálních sítích Facebook, Pinterest, Reddit nebo Twitter.

 Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Pojem Laidó je v kategorii sport

Klíčová slova: význam, wiki, terminologie, formulace, termín, odborné názvosloví, význam slova, přesný význam, definice, odborný výraz, co je to Laidó?, definice pojmu, popis, heslo, slovo, co znamená, co to je, terminus technicus


Pojem Laidó je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Více informací o pojmu Laidó lze najít v následujících zdrojích

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Laidó ve Wikimedia Commons

Hledat termín Laidó ve vyhledávači Yandex

Hledat videa s názvem Laidó na Youtube

Hledat frázi Laidó ve vyhledávači Qwant

Zkusit najít pojem Laidó ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Najít termín Laidó ve Wikipedii

Dál můžete zkusit hledat slovo Laidó například v Seznam.cz slovníku cizích slov, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve ekologickém vyhledávači Ecosia, v Google obrázcích nebo v projektu slovnik.cz.

Vybrané termíny, slova, pojmy

Text na tomto webu vám dal odpověď na otázku co je to Laidó? resp. jaký je význam slova Laidó? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Laidó, odpověď na dotaz co je to Laidó?. Víte např. kdo to je Filip Čapka? Znáte a víte kdo je Winona Ryder? Omluvte nás, že, nestíháme pravidelnou aktualizaci všechny textů. v různém kontextu, v různých oborech. Radíme proto zkusit hledat pojem Laidó v dalších sekcích tohoto webu, v jiné kategorii než je sport. U některých pojmů uvádíme i doplňující definici pojmu z Wikipedie včetně odkazu na konkrétní stránku Wikipedie, kde se dočtete více. Ty lze využívat v souladu s licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Milí čtenáři, děkujeme vám za návštěvu internetové encyklopedie, která shromažďuje přesné vysvětlení slov, známé i neznámé pojmy, popisy termínů, definice odborných pojmů, významy slov, zajímavosti s názvem Co Je To?.

Vzpomenete si na barvy estonské státní vlajky nebo Bulharska? Pokud tápete, podívejte se na odpověď sem.