Co je to?
Odborný termín, výraz, slovo Zimní čas. Co znamená pojem Zimní čas z kategorie Politika?

Co je Zimní čas?

Co znamená výraz, termín, pojem, definice slova Zimní čas?

Zimní čas je pojem známý také jako standardní čas. Jde o označení pro časový standard, který se používá během zimních měsíců. Většina zemí má zavedený systém posunů času, kterým se mění standardní čas na letní a zimní čas. Cílem je využít světelných podmínek tak, aby byla lépe využita denní světlo a tím ušetřena elektrická energie a podpořena energetická účinnost. Zimní čas obvykle začíná na konci října nebo začátkem listopadu, kdy se hodiny posunou o jednu hodinu zpět, čímž se získá více denního světla ráno, ale zároveň se zkrátí doba světla večer. Tento posun vede k tomu, že ráno je světleji již dříve, což může být přínosné zejména pro školáky, kteří musí brzy ráno vstávat, a pro pracovníky v ranních směnách.
Zimní čas pak trvá až do začátku jara, kdy se provádí opačný posun času - přechod na letní čas. To znamená, že hodiny se posunou o jednu hodinu dopředu, což je delší světlo večer a snižuje se tak spotřeba elektrické energie. Některé země mohou zimní čas zrušit a zůstat trvale na letním čase, jiné mají pouze čas zimní nebo mohou zavést různé období platnosti zimního času v závislosti na klimatických a geografických podmínkách. Cílem je optimalizovat využívání denního světla a minimalizovat energetickou spotřebu během různých období roku.


Co je to Zimní čas? Význam slova, termín, Odborný termín, výraz, slovo Zimní čas. Co znamená pojem Zimní čas z kategorie Politika?

Provozovatel neručí za správnost a aktuálnost zde uvedených informací. Text byl vytvořen autorkami právě pro projekt Superia.cz

Uvedený text můžete pochopitelně sdílet s dalšími osobami na internetových společenských sítích typu Pinterest, Reddit, Twitter či Facebooku, který je z nich nejznámější a nejpopulárnější.

 Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku 

Pojem Zimní čas se nachází v kategorii politika

Klíčová slova: terminus technicus, názvosloví, slovník, synonymum, heslo, odborné názvosloví, co znamená, odborný výraz, lexikon, co to je, popis, definice pojmu, vysvětlení, politika, formulace, přesný význam, informace, přesný výraz


Pojem Zimní čas je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Odkazy na jiné weby a vyhledávače

Hledat videa s názvem Zimní čas na Youtube

Zkusit najít slovo Zimní čas ve vyhledávači Yahoo

Hledat frázi Zimní čas ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Najít pojem Zimní čas ve Wikipedii

Zkusit najít Zimní čas na Google obrázcích

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Zimní čas ve Wikimedia Commons

Dál můžete zkusit hledat slovo Zimní čas například v evropském vyhledávači Qwant, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve vyhledávači Seznam.cz, ve fulltextu Google.cz nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Výběr z často hledaných výrazů na tomto webu

Právě nyní již víte jaký je význam slova Zimní čas? resp. co přesně znamená slovo Zimní čas? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Zimní čas, odpověď na dotaz co je to Zimní čas?. Víte např. kdo to je Korepetitor? Znáte a víte kdo je Augustin Louis Cauchy? Informace uvedené zde mohou být zastaralé či neaktuální. Texty neaktualizujeme pravidelně. Pojmy mohou mít různé významy v závislosti na oboru a kontextu. Radíme vám proto hledat slovo Zimní čas i v jiné části webu než je kategorie politika. Některé pojmy jsou obohaceny o citaci z Wikipedie. U nich uvádíme i konkrétní url projektu kde se dozvíte více. Takový text je šířen pod licencí CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie politika, Právo lidu, zimní čas, ilustrační obrázek

Děkujeme za návštěvu online internetového slovníku zaměřeného především na zajímavosti, popisy termínů, definice odborných pojmů, slovníková hesla, významy slov, známé i neznámé pojmy s názvem Co Je To?.

Vzpomenete si na barvy estonské státní vlajky nebo Bulharska? Pokud tápete, podívejte se na odpověď sem.