Co je to?
Definice výrazu Cameo. Co znamená odborný pojem Cameo z kategorie Kultura?

Co je Cameo?

Význam pojmu, termínu, vysvětlení výrazu Cameo

Cameo je pojem z oblasti filmu. Jedná se o označení pro velmi krátký výstup některé ze známých osobností ve filmu, na divadle nebo v televizi. V divadle bývá takové vystoupení nazýváno hovorově jako štěk. Název cameo pochází z angličtiny. Role cameo zahrnovala původně několikavteřinový výstup celebrity, který však filmaři dopředu neohlásili a známá osobnost nebyla uvedena ani v titulcích v závěru. Celebrita pronesla pouze pár vět, často představovala sama sebe nebo některou ze svých populárních rolí.
V současnosti se význam camea rozšířil a těžko ho lze zcela přesně definovat. Zasloužili se o to autoři i diváci, protože jako cameo role byly označeny i výstupy, které měly větší rozsah. Přestože tyto role nebyly dopředu ohlášené, jsou příliš rozsáhlé na to, aby odpovídaly klasickému rozsahu camea. Tento typ role může ztvárnit i někdo z filmového štábu, například autor původní předlohy, scénárista nebo režisér. Cílem je pobavit fanoušky nebo také vzdát hold některé z osobností. Do cameo rolí bývají často obsazováni různé osobnosti showbyznysu, nejen herci, ale i zpěváci, modelky nebo třeba politici.

Co je to Cameo? Význam slova, termín, Definice výrazu Cameo. Co znamená odborný pojem Cameo z kategorie Kultura?

Přes veškerou snahu mohou texty obsahovat faktické i pravopisné chyby za což se předem omlouváme. Text je vypracovaný autorkami přímo pro projekt Superia.cz

Uvedený text s definicí slova Cameo můžete samozřejmě sdílet s ostatními na Pinterestu, Redditu, Twitteru anebo na Facebooku.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru    

Heslo Cameo je v sekci kultura

Klíčová slova: informace, názvosloví, terminus technicus, přesný význam, slovo, popis, terminologie, vysvětlení, heslo, wiki, odborné názvosloví, slovník, význam, termín, co to je, kultura, odborný výraz, definice pojmu


Pojem Cameo je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

V online encyklopedii Wikipedia se o slovu Cameo můžete dozvědět následující

Uvedená defice je převzata z internetové online encyklopedie Wikipedia. Odkaz na článek je zde. Licence CC-BY-SA.

Cameo (role) [kameo] je pojem z angličtiny vyjadřující epizodní výstup (hovorově „štěk“) nějaké celebrity ve filmu, televizním pořadu či divadelní hře. Může jít o profesionálního umělce (herce, zpěváka, režiséra), ale i jinou známou osobnost jako politik, sportovec apod. Na divadle se cameo může dočkat potlesku na otevřené scéně, ačkoliv často ani není uvedeno v titulcích (může být naopak záměrným překvapením pro publikum). Cameo může být výrazné a nepřehlédnutelné, stejně jako naopak zcela nenápadné.

Další možné informační zdroje

Zkusit najít frázi Cameo ve vyhledávači Yahoo

Zkusit najít výraz Cameo na Google obrázcích

Zkusit najít termín Cameo ve Wikizdrojích

Zkusit najít slovo Cameo ve vyhledávači Yandex

Zkusit najít frázi Cameo ve vyhledávači Qwant

Zkusit najít pojem Cameo ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Cameo například ve videích na Youtube, v Google překladači, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v Microsoft Bing nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Vybrané termíny, slova, pojmy

Teďka už zajisté víte co to je Cameo? resp. co vlastně znamená slovo Cameo? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Cameo, odpověď na dotaz co je to Cameo?. Víte např. kdo to je Alicia Vikander? Znáte a víte kdo je Zuzana Navarová? Není v našich silách pravidelně aktualizovat texty na tomto webu. Pojmy mohou mít různé významy vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Radíme proto zkusit hledat pojem Cameo v dalších sekcích tohoto webu, v jiné kategorii než je kultura. Některé pojmy obsahují i krátkou citaci z české Wikipedie včetně internetového odkazu na podrobný popis. Tyto texty lze potom kopírovat, editovat a dále šířit při splnění podmínek vyplývajících z licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie kultura, moderní galerie, cameo, ilustrační obrázek

Milí čtenáři, musíme vám poděkovat za návštívení internetového slovníku, který shromažďuje slovníková hesla, přesné vysvětlení slov, známé i neznámé pojmy, významy slov, zajímavosti, definice odborných pojmů s názvem Co Je To?.

Pýcha, pytel, pysk ... Víte jak to pokračuje dál? Pokud ne, odpověď naleznete tady.