Co je to?
Odborný výraz, definice slova Cameo. Co znamená pojem Cameo z kategorie Kultura?

Co je Cameo?

Význam pojmu, termínu, vysvětlení výrazu Cameo

Cameo je pojem z oblasti filmu. Jedná se o označení pro velmi krátký výstup některé ze známých osobností ve filmu, na divadle nebo v televizi. V divadle bývá takové vystoupení nazýváno hovorově jako štěk. Název cameo pochází z angličtiny. Role cameo zahrnovala původně několikavteřinový výstup celebrity, který však filmaři dopředu neohlásili a známá osobnost nebyla uvedena ani v titulcích v závěru. Celebrita pronesla pouze pár vět, často představovala sama sebe nebo některou ze svých populárních rolí.
V současnosti se význam camea rozšířil a těžko ho lze zcela přesně definovat. Zasloužili se o to autoři i diváci, protože jako cameo role byly označeny i výstupy, které měly větší rozsah. Přestože tyto role nebyly dopředu ohlášené, jsou příliš rozsáhlé na to, aby odpovídaly klasickému rozsahu camea. Tento typ role může ztvárnit i někdo z filmového štábu, například autor původní předlohy, scénárista nebo režisér. Cílem je pobavit fanoušky nebo také vzdát hold některé z osobností. Do cameo rolí bývají často obsazováni různé osobnosti showbyznysu, nejen herci, ale i zpěváci, modelky nebo třeba politici.

Co je to Cameo? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Cameo. Co znamená pojem Cameo z kategorie Kultura?

Při tvorbě obsahu (textů a obrázků) bylo postupováno s maximální péčí, ale přesto nelze zcela vyloučit možnost výskytu chyb. Tento text byl napsán redaktory Superia.cz

Velmi by nás potěšilo, pakliže byste sdíleli text Cameo s vašimi známými a kamarády na sociálních sítích Twitter, Facebook, Pinterest a Reddit.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru    

Pojem Cameo se nachází v sekci kultura

Klíčová slova: lexikon, význam slova, terminus technicus, odborné názvosloví, pojem, definice pojmu, kultura, co to je, přesný význam, slovník, informace, formulace, názvosloví, synonymum, popis, wiki, kultura, význam


Pojem Cameo je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Cameo? Definice termínu, výrazu z Wikipedie

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Cameo (role) [kameo] je pojem z angličtiny vyjadřující epizodní výstup (hovorově „štěk“) nějaké celebrity ve filmu, televizním pořadu či divadelní hře. Může jít o profesionálního umělce (herce, zpěváka, režiséra), ale i jinou známou osobnost jako politik, sportovec apod. Na divadle se cameo může dočkat potlesku na otevřené scéně, ačkoliv často ani není uvedeno v titulcích (může být naopak záměrným překvapením pro publikum). Cameo může být výrazné a nepřehlédnutelné, stejně jako naopak zcela nenápadné.

Další zdroje informací o slovu Cameo

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Cameo ve vyhledávači DuckDuckGo

Najít výraz Cameo ve vyhledávači Qwant

Hledat pojem Cameo na Google obrázcích

Hledat slovo Cameo ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Cameo ve Wikimedia Commons

Hledat frázi Cameo ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Cameo například ve Wikizdrojích, v Lingea slovnících, ve fulltextu Yahoo.com, ve Wikislovníku nebo v projektu slovnik.cz.

Náhodných výběr hesel, pojmů a odborných termínů

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku co je to Cameo? resp. co se vlastně skrývá pod slovem Cameo? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Cameo, odpověď na dotaz co je to Cameo?. Víte např. kdo to je Naomi Campbell? Znáte a víte kdo je Zuzana Navarová? Nemáme možnost pravidelné aktualizace článků. podle různých oborů. Doporučujeme proto pokusit se najít heslo Cameo i jinde než v sekci než v kultura. K vybraným textům jsme doplnili citaci z projektu Wikipedia.cz včetně odkazu na konkrétní podstránku na Wikipedii, kde se dozvíte víc. Ty spadají pod licenci CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme za návštěvu stručného encyklopedického slovníku, který se zaměřuje především na přesné vysvětlení slov, zajímavosti, známé i neznámé pojmy, definice odborných pojmů, slovníková hesla, významy slov s názvem Co Je To?.

Pýcha, pytel, pysk ... Víte jak to pokračuje dál? Pokud ne, odpověď naleznete tady.