Co je to?
Definice výrazu Konkurence. Co znamená odborný pojem Konkurence z kategorie Ekonomie?

Co je Konkurence?

Co znamená pojem, slovo, definice termínu Konkurence?

Konkurence je označení pro hospodářskou soutěž mezi firmami na trhu. Jde o rivalitu, kterou firmy usilují o získání výhody před dalšími subjekty, a tak dosáhnout vyšší zisk. Podle toho, jaké prostředky jsou v konkurenčním boji použity, se rozlišuje konkurence cenová a necenová. Cenová konkurence znamená prosazování zájmů firmy tak, že se stanoví nízké ceny za vlastní výrobky. Necenová konkurence znamená prosazování firemních zájmů jiným způsobem než cenou, tedy jinými službami, nabídkami servisu, reklamy, prodloužené záruční doby a podobně.
Konkurence může být různých typů, dokonalá a nedokonalá. Dokonalá konkurence je typickým jevem konce 18. a začátku 19. století. Nedokonalá konkurence se člení na další formy: monopol, monopolistickou konkurenci a oligopol. Na hospodářskou soutěž dohlížejí antimonopolní úřady. Konkurovat si mohou jak fyzické, tak právnické osoby, ale musí dodržet právně stanovená pravidla pro konkurenci. Je zakázáno omezovat další účastníky a zneužívat účasti v soutěži. Za zneužití se považuje dohoda nebo spojení jednotlivých účastníků, zneužití dominantního postavení nebo nekalá soutěž.


Co je to Konkurence? Význam slova, termín, Definice výrazu Konkurence. Co znamená odborný pojem Konkurence z kategorie Ekonomie?

Vyhrazujeme si možnost chyb v textech. Text napsán pro Superia.cz

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku co je to Konkurence? s vašimi kamarády prostřednictvím níže uvedených buttonků na sociálních sítích Facebook, Reddit, Pinterest nebo Twitter.

 Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Výraz Konkurence je v sekci ekonomie

Klíčová slova: význam, slovník, přesný význam, odborné názvosloví, vysvětlení, terminus technicus, pojem, co je to Konkurence?, význam slova, definice pojmu, přesný výraz, informace, slovo, co znamená, formulace, co to je, heslo, lexikon


Pojem Konkurence je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Více informací o pojmu Konkurence lze najít v následujících zdrojích

Vyhledat pojem Konkurence ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Konkurence ve Wikimedia Commons

Hledat frázi Konkurence na Google obrázcích

Zkusit najít pojem Konkurence ve fulltextu Seznam.cz

Zkusit najít termín Konkurence ve Wikipedii

Vyhledat pojem Konkurence ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Konkurence například ve ruském vyhledávači Yandex, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve ekologickém vyhledávači Ecosia, ve Wikislovníku nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Náhodných výběr hesel, pojmů a odborných termínů

Nyní již víte co znamená slovo Konkurence? resp. jaká je definice termínu Konkurence? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Konkurence, odpověď na dotaz co je to Konkurence?. Víte např. kdo to je Edmund Husserl? Znáte a víte kdo je Václav Žmolík? Omluvte nás, že, nestíháme pravidelnou aktualizaci všechny textů. Pojmy mohou mít různé významy v různém kontextu, v různých oborech. Doporučujeme proto pokusit se najít heslo Konkurence i jinde než v sekci než v ekonomie. Některé texty obsahují odkaz a krátkou citaci z české Wikipedie. Tyto lze kopírovat, upravovat a dále sdílet při dodržení licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie ekonomie, vývoj měny, konkurence, ilustrační obrázek

Milí čtenáři, děkujeme vám za návštěvu internetové encyklopedie, která shromažďuje významy slov, zajímavosti, známé i neznámé pojmy, slovníková hesla, popisy termínů, přesné vysvětlení slov s názvem Co Je To?.

V diskuzích jste se možná setkali s různými zkratkami. Mezi nejrozšířenější zkratky patří BTW a IMHO. Víte co znamenají? Pokud ne, dozvíte se to zde.