Co je to?
Definice výrazu Denacifikace. Co znamená odborný pojem Denacifikace z kategorie Politika?

Co je Denacifikace?

Co znamená výraz, termín, pojem, definice slova Denacifikace?

Denacifikace je označení pro odstranění vlivu nacizmu ve společnosti. Pojem se používal hlavně po druhé světové válce, kdy spojené mocnosti chtěli zamezit přetrvávání vlivu nacizmu v Německu a v Rakousku. Tento vliv byl viditelný jak ve společnosti, tak v politice, kultuře, hospodářství, soudním systému i v tisku. Bývalí členové nacistické strany, popř. SS museli odejít z veřejných funkcí a organizace spojené s nacizmem byly rozpuštěny. Denacifikace byla tématem Postupimské konference, kde o ní bylo v roce 1945 rozhodnuto. Byla jedním z bodů programu s názvem 4D. Kromě jiného byla zakázána činnost strany NSDAP a osoby, které byly viníky nebo přívrženci, byly vyloučeny ze zastávání důležitých míst.
Denacifikace proběhla i v dalších zemích, například v Řecku. V roce 2022 využil denacifikaci jako záminku pro vpád ruských vojsk na Ukrajinu ruský prezident Vladimír Putin, kdy z utlačování ruských obyvatel Ukrajiny obvinil především pluk Azov a ukrajinskou vládu.


Co je to Denacifikace? Význam slova, termín, Definice výrazu Denacifikace. Co znamená odborný pojem Denacifikace z kategorie Politika?

Všechny údaje jsou bez záruky. V obsahu stránek mohou být pravopisné, faktické chyby i nepřesnosti. Napsáno redaktory Superia.cz

Tento text samozřejmě můžete sdílet s kolegy, přáteli a partnery na různých sociálních sítích, jako jsou Facebook, Twitter (síť X), Pinterest, Reddit a další.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Termín Denacifikace je v sekci politika

Klíčová slova: definice pojmu, odborné názvosloví, wiki, vysvětlení, odborný výraz, význam slova, terminologie, informace, lexikon, názvosloví, termín, heslo, co to je, formulace, popis, synonymum, pojem, co znamená


Pojem Denacifikace je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Odkazy na jiné online zdroje a weby

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Denacifikace ve Wikimedia Commons

Hledat pojem Denacifikace ve Wikislovníku

Hledat slovo Denacifikace ve fulltextu Seznam.cz

Vyhledat výraz Denacifikace ve Wikipedii

Vyhledat heslo Denacifikace ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit najít výraz Denacifikace ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Denacifikace například v Google obrázcích, v Lingea slovnících, ve ruském vyhledávači Yandex, ve fulltextu Google.cz nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Výběr z často hledaných výrazů na tomto webu

Právě jste zjistili co znamená Denacifikace? resp. co přesně označuje termín Denacifikace? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Denacifikace, odpověď na dotaz co je to Denacifikace?. Víte např. kdo to je Invalidní důchodce? Znáte a víte kdo je Marek Taclík? Doufáme, že chápete, že není v našich silách provádět pravidelnou aktualizaci všech pojmů. v různých oborech lidské činnosti. Radíme vám proto hledat slovo Denacifikace i v jiné části webu než je kategorie politika. Některé pojmy obsahují i krátkou citaci z české Wikipedie včetně internetového odkazu na podrobný popis. Takovéto texty spadají pod licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme našim čtenářům za návštěvu online encyklopedického projektu shromažďujícího přesné vysvětlení slov, významy slov, definice odborných pojmů, známé i neznámé pojmy, zajímavosti, popisy termínů s názvem Co Je To?.

Víte, co je to viz? Víte, že se nejedná o zkratku?