Co je to?
Definice výrazu, termínu Erb. Co znamená odborný pojem Erb z kategorie Kultura?

Co je Erb?

Co znamená pojem, slovo, definice termínu Erb?

Od středověku se můžete setkat se znaky šlechtických rodů nebo konkrétních osob. Tyto znaky se nazývají erby a jejich zkoumáním se zabývá pomocná věda historická - heraldika. Jediná povinná součást erbu byl znak a štít. Pro erby často existovaly různé příběhy jako vysvětlení historie rodu. Obsahují základní části erbu a pak také honosnější kusy.

Co je to Erb? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu Erb. Co znamená odborný pojem Erb z kategorie Kultura?

Neručíme za aktuálnost a správnost uvedených informací, chyby vyhrazeny. Text vytvořen redaktory Superia.cz

Sdílejte uvedený text s jinými osobami na komunitních sítích Facebook, Síť X, Reddit a Pinterest prostřednictvím tlačítek Sdílet.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Heslo Erb je v kategorii kultura

Klíčová slova: slovník, definice pojmu, termín, synonymum, pojem, informace, kultura, lexikon, definice, názvosloví, terminologie, odborný výraz, Erb, wiki, popis, co znamená, přesný význam, slovo


Pojem Erb je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

V online encyklopedii Wikipedia se o slovu Erb můžete dozvědět následující

Následující text definice pojmu byl převzat z projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Erb (z něm. der Erbe - dědic, případně das Erbe - dědictví) je barevné grafické znamení, které označuje konkrétní osobu, resp. rod, a to zejména znakem umístěným na štítě. Štít se znakem je jediná povinná součást erbu. Vlastností erbu je jeho dědičnost a stálost.

Další informace o pojmu Erb hledejte v níže uvedených zdrojích

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Erb ve Wikimedia Commons

Najít heslo Erb na Google.cz

Vyhledat heslo Erb ve Wikislovníku

Hledat pojem Erb ve fulltextu Seznam.cz

Hledat videa s názvem Erb na Youtube

Zkusit najít heslo Erb ve vyhledávači Qwant

Dál můžete zkusit hledat slovo Erb například v Google obrázcích, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve ekologickém vyhledávači Ecosia, v Seznam.cz slovníku cizích slov nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Víte, co znamenají tato slova, odborné termíny a pojmy?

Teď už znáte odpověď na otázku co to je Erb? resp. co se skrývá pod slovem Erb? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Erb, odpověď na dotaz co je to Erb?. Víte např. kdo to je Špión? Znáte a víte kdo je Alláh? Informace nemohou být pravidelně updatovány, proto mohou být zastaralé, neplatné, neaktuální či nepřesné. Pojmy mohou mít různé významy podle toho o jaký obor se jedná. Zkuste hledání odborného pojmu Erb i v jiné kategorii než je sekce kultura. U části textů najdete citaci z české Wikipedie. Spolu s textem je vždy uvedena i url adresa na konkrétní stránku projektu. S těmi lze dále pracovat při dodržení licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie kultura, moderní galerie, erb, ilustrační obrázek

Vážení návštěvníci, děkujeme vám za navštívení našeho encyklopedického slovníku, který se zaměřuje na významy slov, známé i neznámé pojmy, slovníková hesla, přesné vysvětlení slov, definice odborných pojmů, zajímavosti s názvem Co Je To?.

Víte kdo je to Abbé? Pokud ne a přitom byste to vědět chtěli, klikněte sem