Co je to?
Odborný termín, výraz, slovo Variabilní náklady. Co znamená pojem Variabilní náklady z kategorie Ekonomie?

Co je Variabilní náklady?

Vysvětlení pojmu, termínu, hesla, výrazu Variabilní náklady

Variabilní náklady, anglicky variable cost, je odborný název používaný v mikroekonomii. Jde o takové náklady, které zvětšují svůj objem a výši společně s tím, jak roste objem výroby. Jsou tak součástí něčeho, co je svázáno s výrobky nebo službami.
Klasickými variabilními náklady jsou například náklady na materiál, obaly, mzdy nebo odměny, části podniku, které se váží k výrobě a podobně. Snížením variabilních nákladů se dá dosáhnout významných úspor, proto se výrobci snaží dosáhnout co nejnižších variabilních nákladů.


Co je to Variabilní náklady? Význam slova, termín, Odborný termín, výraz, slovo Variabilní náklady. Co znamená pojem Variabilní náklady z kategorie Ekonomie?

Neručíme za správnost a aktuálnost uvedených informací. Tento text byl napsán redaktory Superia.cz

Sdílejte text pojmu Variabilní náklady s vašimi kamarády, známými a přáteli na sociálních sítích Twitter, Facebook, Pinterest a Reddit.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru    

Výraz Variabilní náklady se nachází v kategorii ekonomie

Klíčová slova: co to je, přesný význam, slovník, vysvětlení, názvosloví, přesný výraz, terminus technicus, pojem, wiki, co je to Variabilní náklady?, slovo, co znamená, význam, odborné názvosloví, synonymum, popis, informace, termín


Pojem Variabilní náklady je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Co označuje termín Variabilní náklady? Výraz, definice slova z projektu Wikipedia

Dále uvedený text byl převzat ze svobodné otevřené online encyklopedie Wikipedia. Více zde. Dostupné pod licencí CC-BY-SA.

Variabilní náklady (někdy zkracovány na VC z angl. variable cost) jsou v mikroekonomii náklady, jejichž objem (a potažmo jejich výše, vyjádřená v penězích) roste spolu s objemem výroby. Variabilní náklady tak v sobě vždy zahrnují něco, co se neoddělitelně váže s každým vyrobeným zbožím (nebo poskytnutou službou).

Hledejte výraz Variabilní náklady v dalších zdrojích

Zkusit najít výraz Variabilní náklady ve vyhledávači Yahoo

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Variabilní náklady ve Wikimedia Commons

Hledat videa s názvem Variabilní náklady na Youtube

Hledat slovo Variabilní náklady ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Hledat heslo Variabilní náklady ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Najít slovo Variabilní náklady ve fulltextu Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Variabilní náklady například v evropském vyhledávači Qwant, v nabídce zboží na Heureka.cz, v Google obrázcích, ve fulltextu Google.cz nebo v projektu slovnik.cz.

Často hledaná slova, termíny a odborné pojmy

Teďka už zajisté víte jaká je definice termínu Variabilní náklady? resp. co vlastně znamená slovo Variabilní náklady? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Variabilní náklady, odpověď na dotaz co je to Variabilní náklady?. Víte např. kdo to je Jaroslav Faltýnek? Znáte a víte kdo je Nozofil? Texty bohužel nestíháme pravidelně upravovat, proto mohou obsahovat zastaralé, neaktuální, neplatné nebo nepřesné údaje. podle různých oborů. Nezbývá, než vám doporučit hledání v jiných kategoriích než je ekonomie. Některé pojmy jsou obohaceny o citaci z Wikipedie. U nich uvádíme i konkrétní url projektu kde se dozvíte více. Takový typ textu spadá pod licenci CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme za návštěvu stručného encyklopedického slovníku, který se zaměřuje především na zajímavosti, slovníková hesla, definice odborných pojmů, přesné vysvětlení slov, známé i neznámé pojmy, významy slov s názvem Co Je To?.

Máte malé děti a potřebujete je zabavit? Vyzkoušejte omalovánky online. Nic není třeba tisknout a vše je zdarma ve vašem prohlížeči.