Co je to?
Odborný termín, výraz, slovo Variabilní náklady. Co znamená pojem Variabilní náklady z kategorie Ekonomie?

Co je Variabilní náklady?

Co znamená výraz, termín, pojem, definice slova Variabilní náklady?

Variabilní náklady, anglicky variable cost, je odborný název používaný v mikroekonomii. Jde o takové náklady, které zvětšují svůj objem a výši společně s tím, jak roste objem výroby. Jsou tak součástí něčeho, co je svázáno s výrobky nebo službami.
Klasickými variabilními náklady jsou například náklady na materiál, obaly, mzdy nebo odměny, části podniku, které se váží k výrobě a podobně. Snížením variabilních nákladů se dá dosáhnout významných úspor, proto se výrobci snaží dosáhnout co nejnižších variabilních nákladů.


Co je to Variabilní náklady? Význam slova, termín, Odborný termín, výraz, slovo Variabilní náklady. Co znamená pojem Variabilní náklady z kategorie Ekonomie?

Provozovatel neručí za správnost a aktuálnost zde uvedených informací. Text byl sepsán pro server Superia.cz

Uvedený text můžete pochopitelně sdílet s dalšími osobami na sociálních sítích jako je Facebook, Pinterest, Síť X nebo Reddit. Stačí kliknout na tlačítko Sdílet.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Pojem Variabilní náklady se nachází v kategorii ekonomie

Klíčová slova: vysvětlení, význam, terminologie, Variabilní náklady, definice pojmu, slovník, názvosloví, ekonomie, přesný výraz, odborný výraz, wiki, definice, co je to Variabilní náklady?, co to je, přesný význam, pojem, slovo, synonymum


Pojem Variabilní náklady je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Co označuje termín Variabilní náklady? Definice výrazu, slova, termínu z projektu Wikipedia

Uvedené vysvětlení pojmu je převzato z webu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Variabilní náklady (někdy zkracovány na VC z angl. variable cost) jsou v mikroekonomii náklady, jejichž objem (a potažmo jejich výše, vyjádřená v penězích) roste spolu s objemem výroby. Variabilní náklady tak v sobě vždy zahrnují něco, co se neoddělitelně váže s každým vyrobeným zbožím (nebo poskytnutou službou).

Více informací o slovu Variabilní náklady doporučujeme hledat v těchto zdrojích

Najít slovo Variabilní náklady ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Hledat heslo Variabilní náklady ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Variabilní náklady ve vyhledávači DuckDuckGo

Vyhledat termín Variabilní náklady ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Zkusit najít termín Variabilní náklady ve Wikizdrojích

Najít slovo Variabilní náklady ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Variabilní náklady například ve Wikislovníku, v projektu slovnik.cz, ve videích na Youtube, v evropském vyhledávači Qwant nebo v Google překladači.

Výběr náhodných pojmů, výrazů, odborných termínů a slov

Z předchozího textu jste se dozvěděli jaký je význam slova Variabilní náklady? resp. co znamená výraz Variabilní náklady? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Variabilní náklady, odpověď na dotaz co je to Variabilní náklady?. Víte např. kdo to je Pavel Šafr? Znáte a víte kdo je Nozofil? Nemáme prostředky na pravidelnou aktualizace textů. Pojmy mohou mít různé významy v závislosti na oboru a kontextu. Vyzkoušejte proto hledání v jiných kategoriích (než ekonomie). Některé pojmy jsou obohaceny o citaci z Wikipedie. U nich uvádíme i konkrétní url projektu kde se dozvíte více. Takový text je šířen pod licencí CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie ekonomie, pokladna, variabilní náklady, ilustrační obrázek

Děkujeme za návštěvu online internetového slovníku zaměřeného především na popisy termínů, definice odborných pojmů, zajímavosti, přesné vysvětlení slov, známé i neznámé pojmy, významy slov s názvem Co Je To?.

Máte malé děti a potřebujete je zabavit? Vyzkoušejte omalovánky online. Nic není třeba tisknout a vše je zdarma ve vašem prohlížeči.