Co je to?
Definice odborného termínu, slova Frisbee. Co znamená pojem Frisbee z kategorie Sport?

Co je Frisbee?

Význam termínu, výrazu, vysvětlení pojmu Frisbee

Frisbee, jinak také laicky nazývané létající talíř, je disk, který je vyrobený z plastu. Tento házecí disk se využívá v různých druzích sportů i jen tak pro zábavu. Svůj původ má frisbee ve Spojených státech, kde vzniklo ve 40. letech minulého století. Používalo se při hře na univerzitách. Pro velkou popularitu začala sériová výroba v roce 1955. Samotný tvar byl inspirován obalem na koláče firmy Frisbie, kterými si studenti pro zábavu házeli. Název frisbee, frisbíčko zlidověl a nyní je užíván pro všechny házecí talíře.
Frisbee je nejčastěji z plastu, mívá průměr 20-25 cm. Je kulatý a má aerodynamický tvar. To mu umožňuje snadné házení i let. Využívá se i při různých druzích sportů, například dogfrisbee, discgolf, freestyle frisbee, ufobal a další. U nás se používá především při rekreační hře nebo při psích sportech. Frisbee slouží také k reklamním účelům, na jeho povrch lze snadno aplikovat potisk.


Co je to Frisbee? Význam slova, termín, Definice odborného termínu, slova Frisbee. Co znamená pojem Frisbee z kategorie Sport?

Informace uvedené na těchto stránkách jsou bez záruky. Text vytvořen redaktory Superia.cz

Zaujala vás definice pojmu Frisbee? Pak se o ní podělte s partnery, kolegy a kamarády na Facebooku, Redditu, Pinterestu nebo Twitteru.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku 

Heslo Frisbee patří do sekce sport

Klíčová slova: co je to Frisbee?, lexikon, terminus technicus, co to je, informace, co znamená, vysvětlení, formulace, definice, slovník, wiki, názvosloví, odborný výraz, popis, význam, význam slova, přesný výraz, definice pojmu


Pojem Frisbee je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Frisbee? Definice slova, termínu z Wikipedie

Následující text definice pojmu byl převzat z projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Frisbee (někdy též létající talíř) je házecí talíř (disk) vyrobený nejčastěji z plastu, který je určený jak pro sportovní, tak i zábavní využití.

Hledejte v dalších zdrojích

Zkusit najít termín Frisbee ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Hledat frázi Frisbee ve Wikizdrojích

Najít výraz Frisbee ve fulltextu vyhledávače Info.com

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Frisbee ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat videa s názvem Frisbee na Youtube

Hledat slovo Frisbee ve vyhledávači Qwant

Dál můžete zkusit hledat slovo Frisbee například v Seznam.cz slovníku cizích slov, v Lingea slovnících, ve Wikislovníku, ve fulltextu Yahoo.com nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Často hledané pojmy, výrazy, odborné termíny a slova

Z předchozího textu jste se dozvěděli co to je Frisbee? resp. co znamená výraz Frisbee? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Frisbee, odpověď na dotaz co je to Frisbee?. Víte např. kdo to je Jan Skácel? Znáte a víte kdo je Alexej Čepička? Pochopte prosím, že definice nemohou být pravidelně aktualizovány. Pojmy mohou mít různé významy podle toho o jaký obor se jedná. Doporučujeme vám proto porozhlédnout se v jiných kategoriích (než sport). U některých textů najdete krátkou citaci z projektu Wikipedia včetně odkazu na kompletní text. S těmi lze dále pracovat při dodržení licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie sport, rukavice na baseball, frisbee, ilustrační obrázek

Vážení čtenáři, děkujeme vám za návštěvu projektu shromažďujícího zajímavosti, slovníková hesla, přesné vysvětlení slov, významy slov, známé i neznámé pojmy, popisy termínů s názvem Co Je To?.

Vzpomenete si na barvy estonské státní vlajky nebo Bulharska? Pokud tápete, podívejte se na odpověď sem.