Co je to?
Odborný termín, výraz, slovo Krajní pravice. Co znamená pojem Krajní pravice z kategorie Politika?

Co je Krajní pravice?

Co znamená termín, slovo, heslo, vysvětlení pojmu Krajní pravice?

Krajní pravice je politické pojmenování takových idejí a aktivit, jejichž základem je centralismus, autoritářství, nacionalismus a další směry, které jsou označovány také jako ultrapravicové. Mohou vést až ke xenofobii a rasismu. Jejich ideálem je autoritativní společenské uspořádání bez rovnosti lidí a demokracie.
Krajní pravice není zcela jednotná, má mnoho různých směrů. V současnosti se sem řadí i ultranacionalisté, neonacisté a neofašisté.


Co je to Krajní pravice? Význam slova, termín, Odborný termín, výraz, slovo Krajní pravice. Co znamená pojem Krajní pravice z kategorie Politika?

Provozovatel neručí za to, že informace uvedené na portálu, nebo na stránkách na které portál odkazuje, jsou správné, úplné a aktuální. Text byl sepsán pro server Superia.cz

Zaujalo vás slovo, termín Krajní pravice? Potom se o definici podělte s kamarády na Twitteru, Pinterestu nebo Facebooku.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Pojem Krajní pravice se nachází v kategorii politika

Klíčová slova: slovo, co to je, politika, synonymum, formulace, odborné názvosloví, terminus technicus, přesný výraz, co znamená, význam slova, heslo, pojem, význam, význam pojmu, slovník, odborný výraz, co je to Krajní pravice?, lexikon


Pojem Krajní pravice je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co nám píše encyklopedie Wikipedia o termínu Krajní pravice?

Uvedené vysvětlení pojmu je převzato z webu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Krajní pravice (též ultrapravice) je politologický pojem, který se používá k souhrnnému označení politických ideologií a aktivit vycházejících z autoritářství, centralismu, krajního nacionalismu a šovinismu, etnocentrismu až rasismu a xenofobie. Shodují se obvykle v popírání skutečné rovnosti všech lidí, v orientaci na etnickou či rasovou příslušnost a v ideálu autoritativního, nedemokratického a nepluralistického státu.

Jiné doporučené zdroje informací

Najít pojem Krajní pravice ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Zkusit najít slovo Krajní pravice ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Krajní pravice ve vyhledávači DuckDuckGo

Vyhledat heslo Krajní pravice ve vyhledávači Yandex

Zkusit najít výraz Krajní pravice ve vyhledávači Qwant

Zkusit najít Krajní pravice ve Wikizdrojích

Dál můžete zkusit hledat slovo Krajní pravice například ve fulltextu Google.cz, v projektu slovnik.cz, ve vyhledávači Seznam.cz, v Google obrázcích nebo v Google překladači.

Podívejte se také na tyto odborné výrazy, pojmy, termíny a slova

Tyto stránky vám umožnili zjistit jaký je význam slova Krajní pravice? resp. co znamená Krajní pravice? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Krajní pravice, odpověď na dotaz co je to Krajní pravice?. Víte např. kdo to je Angela White? Znáte a víte kdo je Julius Tomin? Nemůžeme pravidelně aktualizovat všechny texty. Pojmy mohou mít různé významy v různém kontextu, v různých oborech. Vyzkoušejte proto i příslušná synonyma a homonyma v jiných sekcích než politika. Některé pojmy jsou obohaceny o citaci z Wikipedie. U nich uvádíme i konkrétní url projektu kde se dozvíte více. Ty lze využívat v souladu s licencí CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie politika, tajemnice, krajní pravice, ilustrační obrázek

Milí čtenáři, děkujeme vám za návštěvu internetové encyklopedie, která shromažďuje definice odborných pojmů, přesné vysvětlení slov, zajímavosti, popisy termínů, známé i neznámé pojmy, významy slov s názvem Co Je To?.

V čem se skrývá lidská moudrost? Přeci v citátech slavných osobností. Vážně i nevážně míněné citáty o ženách i zdraví.