Co je to?
Definice výrazu, termínu Bandy. Co znamená odborný pojem Bandy z kategorie Sport?

Co je Bandy?

Co znamená termín Bandy? Vysvětlení pojmu, definice hesla

Bandy čili bandy hokej je název sportu, který pochází z pozemního hokeje. Jde o kolektivní sport, který se hraje s míčem na ledové ploše. Poprvé se bandy hokej hrál již v roce 1875 v Londýně, o sedm let později byla sepsána jeho pravidla. Až v roce 1955 založilo Norsko, Finsko, Švédsko a tehdejší Sovětský svaz Mezinárodní federaci tohoto sportu.
Jednou za dva roky se také pořádá mistrovství světa v bandy. Hrají proti sobě dvě družstva, v každém z nich je 11 hráčů. Hraje se na ledové ploše o velikosti fotbalového hřiště. Hráči jezdí na bruslích a mají speciální hokejky. Těmi se snaží umístit do branky protivníka plastový míček oranžové barvy.


Co je to Bandy? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu Bandy. Co znamená odborný pojem Bandy z kategorie Sport?

Vyhrazujeme si možnost chyb v uvedených textech. Text byl sepsán pro server Superia.cz

Zaujala vás definice slova Bandy? Pak se o tuto stránku podělte s blízkými na Facebooku, Twitteru, Pinterestu, Redditu nebo na jiné sociální síti.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu  

Pojem Bandy je v kategorii sport

Klíčová slova: pojem, lexikon, informace, odborný výraz, co je to Bandy?, termín, přesný výraz, popis, význam slova, význam, odborné názvosloví, slovník, sport, vysvětlení, sport, slovo, wiki, co znamená


Pojem Bandy je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Bandy? Definice termínu, výrazu z Wikipedie

Uvedené vysvětlení pojmu je převzato z webu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Bandy nebo bandy hokej je kolektivní míčový sport hraný na ledové ploše. Vyvinul se pravděpodobně z pozemního hokeje.
První oficiální zápas byl odehrán dvěma londýnskými kluby v roce 1875. První sepsaná pravidla pocházejí z roku 1882, byla vydána členy bandy klubu z Bury Fen. Mezinárodní federace bandy byla založena 12. února 1955, zakládajícími státy byly Finsko, Norsko, SSSR a Švédsko. Mistrovství světa se pořádá pravidelně od roku 1957 jednou za dva roky.

Linky na další online zdroje

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Bandy ve vyhledávači DuckDuckGo

Najít pojem Bandy ve vyhledávači Qwant

Hledat frázi Bandy na Google obrázcích

Vyhledat slovo Bandy ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Hledat frázi Bandy na Google.cz

Najít pojem Bandy ve vyhledávači Yahoo

Dál můžete zkusit hledat slovo Bandy například v Microsoft Bing, v projektu slovnik.cz, ve vyhledávači Seznam.cz, ve Wikizdrojích nebo v Google překladači.

Vybrané termíny, slova, pojmy

Právě jste zjistili jaký je význam slova Bandy? resp. co přesně označuje termín Bandy? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Bandy, odpověď na dotaz co je to Bandy?. Víte např. kdo to je Diana Kalashová? Znáte a víte kdo je Emma Thompson? Některé informace již mohou být zastaralé nebo neaktuální. Pojmy mohou mít různé významy v závislosti na oboru a kontextu. Radíme proto zkusit hledat pojem Bandy v dalších sekcích tohoto webu, v jiné kategorii než je sport. U části pojmů naleznete citaci z projektu Wikipedia včetně internetové adresy kde naleznete kompletní popis. Takový text je šířen pod licencí CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie sport, baseball sport, bandy, ilustrační obrázek

Vážení čtenáři, musíme vám poděkovat za návštěvu internetového encyklopedického slovníku, který se zaměřuje na přesné vysvětlení slov, definice odborných pojmů, zajímavosti, popisy termínů, slovníková hesla, významy slov s názvem Co Je To?.

Vzpomenete si na barvy estonské státní vlajky nebo Bulharska? Pokud tápete, podívejte se na odpověď sem.