Co je to?
Odborný výraz, definice slova Hokejbal. Co znamená slovo Hokejbal z kategorie Sport?

Co je Hokejbal?

Vysvětlení pojmu, hesla, definice termínu Hokejbal

Hokejbal je druh sportu, který se velice podobá lednímu hokeji. Má i další názvy jako je hockeyball či street hockey. Hráči se při něm pohybují po hřišti ve sportovních botách a do branky soupeře se hokejkou snaží vstřelit míček. Ten má oranžovou barvu. Hřiště podobné hokejovému je opatřeno povrchem z asfaltu, betonu nebo plastu. Je ohraničeno mantinely.
Pravidla hokejbalu se také podobají hokejovým. Oproti hokeji se však může rozšiřovat a zmenšovat útočné pásmo. Navíc je zde zakázán bodyček. Tým na hřišti má 6 hráčů včetně brankáře. Hraje se 3x15 minut, počítá se čistý čas. Po každé třetině je pauza deset minut. V případě nerozhodného výsledku se hra prodlužuje.


Co je to Hokejbal? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Hokejbal. Co znamená slovo Hokejbal z kategorie Sport?

Texty mohou obsahovat chyby, nepřesnosti nebo překlepy. Text napsán pro Superia.cz

Sdílejte tento text s heslem Hokejbal s jinými lidmi na sociálních sítích Pinterestu, Facebooku či Twitteru.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru    

Výraz Hokejbal patří do kategorie sport

Klíčová slova: pojem, význam, formulace, slovník, názvosloví, sport, heslo, slovo, terminologie, odborné názvosloví, informace, synonymum, wiki, co znamená, lexikon, význam slova, definice pojmu, co je to Hokejbal?


Pojem Hokejbal je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co označuje termín Hokejbal? Definice termínu, výrazu z projektu Wikipedia

Následující text definice byl převzat ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Hokejbal je jeden z nejpříbuznějších sportů lednímu hokeji. V zahraničí je znám také jako street hockey, street ball hockey či hockeyball. Hlavním rozdílem mezi ledním hokejem a hokejbalem je, že hráči po hřišti nejezdí na bruslích, nýbrž se pohybují po hřišti během ve sportovní obuvi. Nehraje se s pukem, ale se speciálním plastovým míčkem oranžové barvy, který se hráči snaží dostat do soupeřovy branky za pomocí hokejek. Povrch hřiště je tvořen asfaltem, případně betonem nebo speciálním plastovým povrchem. Hrací plocha je ohraničena mantinely z tvrzeného plastu.

Zkuste se dozvědět víc informací v následujících odkazech

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Hokejbal ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit najít termín Hokejbal ve Wikislovníku

Vyhledat termín Hokejbal ve vyhledávači Yahoo

Hledat heslo Hokejbal na Google obrázcích

Zkusit najít Hokejbal ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Hledat heslo Hokejbal na Google.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Hokejbal například ve Wikizdrojích, v ABC slovníku cizích slov a synonym, v Microsoft Bing, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons nebo v projektu slovnik.cz.

Často hledaná hesla, odborné termíny, pojmy, slova

Text na tomto webu vám dal odpověď na otázku co znamená slovo Hokejbal? resp. jaký je význam slova Hokejbal? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Hokejbal, odpověď na dotaz co je to Hokejbal?. Víte např. kdo to je Jiří Maštálka? Znáte a víte kdo je Meg Ryan? Nemáme možnost soustavné aktualizace všech textů. Pojmy mohou mít různé významy v různém kontextu, v různých oborech. Doporučujeme vám hledat v jiných sekcích (než sport). Některé texty jsou rozšířeny o citaci z české Wikipedie. Je zde uveden i odkaz na konkrétní stránku ze zmíněné encyklopedie. Tyto lze kopírovat, upravovat a dále sdílet při dodržení licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie sport, basebalova rukavice, hokejbal, ilustrační obrázek

Vážení návštěvníci, milí čtenáři, děkujeme vám za návštěvu webu shromažďujícího významy slov, přesné vysvětlení slov, známé i neznámé pojmy, definice odborných pojmů, zajímavosti, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Víte, co znamená zkratka HPP, JOP nebo EIA? Odpověď můžete získat zde.