Co je to?
Definice odborného termínu, slova NASCAR. Co znamená pojem NASCAR z kategorie Sport?

Co je NASCAR?

Co znamená termín, slovo, definice pojmu NASCAR?

NASCAR je název obchodní firmy rodinného typu, která má v USA na starosti povolování a řízení různých motoristických závodů, ve kterých soutěží speciální závodní vozidla. Zakladatelem NASCAR je Bill France starší, od roku 1948 se tyto závody staly oficiálními. Vnuk Billa France Brian je generálním ředitelem firmy od roku 2009. Hlavní sídlo firmy je na Floridě v Daytona Beach, kanceláře má také v dalších městech. Ve Spojených státech jde o největší podnik v této oblasti, má několik milionů fanoušků.
Celkem pod NASCAR spadá cca 1500 závodů na nejrůznějších tratích a v různých zemích. K největší závodním sériím patří Monster Cup Series, Xfinity Series a také Camping World Truck Series. Nejpopulárnější a nejvýnosnější je Nascar Monster Energy Cup Series, což je soutěž na nejvyšší profesionální úrovni. Nevyhledávanější a nejprestižnější závod je Daytona 500, nejčastěji startují značky Ford, Toyota a Chevrolet. NASCAR patřil k nebezpečným závodům, bezpečnostní prvky byly ve větším množství zaveden až v roce 2001.


Co je to NASCAR? Význam slova, termín, Definice odborného termínu, slova NASCAR. Co znamená pojem NASCAR z kategorie Sport?

Informace jsou bez záruky, provozovatel neručí za správnost a aktuálnost informací v textech. Text vytvořen redaktory Superia.cz

Budeme rádi, pokud budete definici slova NASCAR sdílet s kolegy na sociálních sítích jako je Facebook, Pinterest, Síť X nebo Reddit. Stačí kliknout na tlačítko Sdílet.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Heslo NASCAR patří do sekce sport

Klíčová slova: co to je, lexikon, co znamená, NASCAR, synonymum, význam pojmu, popis, vysvětlení, sport, význam slova, heslo, odborný výraz, sport, přesný výraz, význam, slovo, formulace, termín


Pojem NASCAR je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co píše online projekt Wikipedia o pojmu NASCAR?

Následující text definice pojmu byl převzat z projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

NASCAR (National Association for Stock Car Auto Racing) je rodinný obchodní podnik, který povoluje a řídí celou řadu motoristických sportovních událostí v USA, v nichž startují závodní speciály. Nascar založil v letech 1947–1948 Bill France senior. Závody se oficiálně jezdí od roku 1948. Od roku 2009 je generálním ředitelem NASCAR Brian France, vnuk zesnulého Billa France seniora. NASCAR je největším podnikem svého druhu ve Spojených státech. Patří se svými miliony fanoušků mezi nejsledovanější sporty v USA. Podle televizních ratingů jsou sledovanější pouze profesionální zápasy amerického fotbalu. Tři největší závodní série jsou Monster Cup Series, Xfinity Series a Camping World Truck Series. Celkově se však pod patronací NASCAR pořádá okolo 1500 závodů na více než 100 tratích v 39 státech USA, Kanady a Mexika. Exhibičně se závodilo v roce 1988 v Austrálii a mezi roky 1996–1998 v Japonsku.
Hlavní sídlo NASCAR je v Daytona Beach na Floridě, má však kanceláře i ve čtyřech městech v Severní Karolíně, a sice v Charlotte, Mooresville, Concordu a v Conoveru. Regionální kanceláře sídlí také v New Yorku, v Los Angeles a v Bentonville v Arkansasu. Mezinárodní kanceláře jsou v Mexico City a v Torontu.

Další informační zdroje

Zkusit najít NASCAR ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Najít pojem NASCAR na Google.cz

Najít pojem NASCAR na Google obrázcích

Chraňte své soukromí a hledejte slovo NASCAR ve vyhledávači DuckDuckGo

Vyhledat slovo NASCAR ve vyhledávači Yandex

Hledat slovo NASCAR ve vyhledávači Yahoo

Dál můžete zkusit hledat slovo NASCAR například ve videích na Youtube, v projektu slovnik.cz, ve Wikizdrojích, v Seznam.cz slovníku cizích slov nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Náhodné pojmy, výrazy, slova a odborné termíny

Nyní už nejspíš víte co to je NASCAR? resp. jaký je přesný význam slova NASCAR? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu NASCAR, odpověď na dotaz co je to NASCAR?. Víte např. kdo to je Pneumolog? Znáte a víte kdo je Martin Urza? Chápejte, že nemáme prostředky na pravidelnou aktualizaci. Pojmy mohou mít různé významy v různých oborech lidské činnosti. Zkuste proto též hledat synonymum ke slovu NASCAR v jiné sekci než sport. U některých textů najdete krátkou citaci z projektu Wikipedia včetně odkazu na kompletní text. Jedná se o texty spadající pod licenci CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie sport, rukavice na baseball, nASCAR, ilustrační obrázek

Děkujeme vám za návštěvu encyklopedického projektu shromažďujícího definice odborných pojmů, přesné vysvětlení slov, slovníková hesla, známé i neznámé pojmy, popisy termínů, významy slov s názvem Co Je To?.

Být, bydlit, obyvatel ... Vzpomenete si ještě na všechna vyjmenovaná slova po B?