Co je to?
Odborný termín, výraz, slovo Švédská bedna. Co znamená pojem Švédská bedna z kategorie Sport?

Co je Švédská bedna?

Význam termínu, výrazu, vysvětlení pojmu Švédská bedna

Švédská bedna je pojmenování pro náčiní pro tělocvik, které se skládá ze sestavy dřevěných komolých jehlanů, které mají obdélníkovou podstavu. Jehlany do sebe přesně zapadají a dají se od sebe snadno rozebrat. Počet dílů se pohybuje od tří do sedmi, nejmenší díl je umístěn nahoře. Toto víko švédské bedny bývá polstrované a potažené, nejčastěji kůží. Lze tak docílit šetrnějšího dotyku s tělem cvičící osoby. Toto náčiní je standardní výbavou všech tělocvičen. Vzhledem k bezpečnosti nesmí mít švédská bedna žádné ostré hrany.
Díky rozebíratelnosti umožňuje švédská bedna provádět širokou škálu cvičení. Lze ji přizpůsobit pro sportovce různého věku i postavy. Rozměry mohou být různé, výška se pohybuje od 30 do 150 cm, délka horního dílu je většinou 120 až 200 cm a šířka 50 až 60 cm. Na kratších stranách švédské bedny bývají otvory, určené pro snadnější manipulaci s jednotlivými díly. Bedna nesmí mít ostré hrany, musí splňovat přísné technické normy. Na spodním díle mohou být také stabilizační prvky.


Co je to Švédská bedna? Význam slova, termín, Odborný termín, výraz, slovo Švédská bedna. Co znamená pojem Švédská bedna z kategorie Sport?

Provozovatel neručí za správnost a aktuálnost zde uvedených informací. Sepsáno redaktory Superia.cz

Zaujalo vás slovo, termín Švédská bedna? Potom se o definici podělte s kamarády na Pinterestu, Redditu, Twitteru či Facebooku.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu      

Pojem Švédská bedna se nachází v kategorii sport

Klíčová slova: co to je, formulace, popis, význam, heslo, definice pojmu, termín, přesný výraz, význam pojmu, wiki, odborné názvosloví, slovo, co je to Švédská bedna?, lexikon, slovník, synonymum, vysvětlení, Švédská bedna


Pojem Švédská bedna je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co označuje termín Švédská bedna? Definice výrazu, slova, termínu z projektu Wikipedia

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Švédská bedna je tělocvičné náčiní, které je obvykle tvořeno soustavou do sebe vzájemně přesně zapadajících a vzájemně rozebiratelných komolých jehlanů s obdélníkovou podstavou. Jednotlivých kónických dílů bývá obvykle 3 až 7 s tím, že nejmenší horní díl (tzv. víko) švédské bedny je vhodně vypolstrován resp. po celém povrchu potažen kvůli měkčímu a šetrnému kontaktu s cvičencovým tělem. Tím, že jsou jednotlivé díly rozebiratelné, je možné švédskou bednu používat pro nejrůznější tělesná cvičení a sportovní hry cvičenců všeho věku a i tělesného vzrůstu. Švédské bedny patří mezi standardní vybavení každé tělocvičny. Výška celé švédské bedny se může pohybovat od 30 až do 150 centimetrů, obvyklá šířka horního dílu bedny pak činí 50 až 60 centimetrů, obvyklá délka od 120 do 200 centimetrů.

Zkuste zjistit více informací o slovu Švédská bedna v následujících zdrojích

Zkusit najít pojem Švédská bedna ve Wikislovníku

Hledat výraz Švédská bedna ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat frázi Švédská bedna ve Wikizdrojích

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Švédská bedna ve Wikimedia Commons

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Švédská bedna ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat heslo Švédská bedna ve vyhledávači Yandex

Dál můžete zkusit hledat slovo Švédská bedna například v evropském vyhledávači Qwant, v ABC slovníku cizích slov a synonym, v Google obrázcích, v metavyhledávači Info.com nebo v Google překladači.

Jaké pojmy, odborné termíny a hesla lidé hledají?

Právě jste se dozvěděli odpověď na otázku co je to Švédská bedna? resp. jaká je definice slova Švédská bedna? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Švédská bedna, odpověď na dotaz co je to Švédská bedna?. Víte např. kdo to je Nemakačenko? Znáte a víte kdo je Aneta Krejčíková? Bohužel, častá aktualizace není v našich silách. v různém kontextu, v různých oborech. Vyzkoušet tak můžete i příslušná homonyma a synonyma v jiných sekcích než sport. Některé pojmy jsou obohaceny o citaci z Wikipedie. U nich uvádíme i konkrétní url projektu kde se dozvíte více. Ty lze využívat v souladu s licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Vážení návštěvníci, milí čtenáři, děkujeme vám za návštěvu webu shromažďujícího známé i neznámé pojmy, přesné vysvětlení slov, významy slov, popisy termínů, zajímavosti, definice odborných pojmů s názvem Co Je To?.

Víte, co je to viz? Víte, že se nejedná o zkratku?