Co je to?
Odborný výraz, definice slova Švédská bedna. Co znamená pojem Švédská bedna z kategorie Sport?

Co je Švédská bedna?

Pojem, definice termínu, vysvětlení slova Švédská bedna

Švédská bedna je pojmenování pro náčiní pro tělocvik, které se skládá ze sestavy dřevěných komolých jehlanů, které mají obdélníkovou podstavu. Jehlany do sebe přesně zapadají a dají se od sebe snadno rozebrat. Počet dílů se pohybuje od tří do sedmi, nejmenší díl je umístěn nahoře. Toto víko švédské bedny bývá polstrované a potažené, nejčastěji kůží. Lze tak docílit šetrnějšího dotyku s tělem cvičící osoby. Toto náčiní je standardní výbavou všech tělocvičen. Vzhledem k bezpečnosti nesmí mít švédská bedna žádné ostré hrany.
Díky rozebíratelnosti umožňuje švédská bedna provádět širokou škálu cvičení. Lze ji přizpůsobit pro sportovce různého věku i postavy. Rozměry mohou být různé, výška se pohybuje od 30 do 150 cm, délka horního dílu je většinou 120 až 200 cm a šířka 50 až 60 cm. Na kratších stranách švédské bedny bývají otvory, určené pro snadnější manipulaci s jednotlivými díly. Bedna nesmí mít ostré hrany, musí splňovat přísné technické normy. Na spodním díle mohou být také stabilizační prvky.


Co je to Švédská bedna? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Švédská bedna. Co znamená pojem Švédská bedna z kategorie Sport?

Omlouváme se za možné chyby v textech. Text vytvořen redaktory Superia.cz

Text s definicí výrazu Švédská bedna doporučujeme sdílet s dalšími lidmi na internetových společenských sítích typu Pinterest, Reddit, Twitter či Facebooku, který je z nich nejznámější a nejpopulárnější.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru    

Heslo Švédská bedna se nachází v sekci sport

Klíčová slova: heslo, přesný význam, definice pojmu, význam slova, odborné názvosloví, pojem, Švédská bedna, význam, sport, formulace, wiki, termín, terminus technicus, přesný výraz, popis, slovo, názvosloví, význam pojmu


Pojem Švédská bedna je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Wikipedie píše o slovu Švédská bedna?

Následující text definice pojmu byl převzat z projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Švédská bedna je tělocvičné náčiní, které je obvykle tvořeno soustavou do sebe vzájemně přesně zapadajících a vzájemně rozebiratelných komolých jehlanů s obdélníkovou podstavou. Jednotlivých kónických dílů bývá obvykle 3 až 7 s tím, že nejmenší horní díl (tzv. víko) švédské bedny je vhodně vypolstrován resp. po celém povrchu potažen kvůli měkčímu a šetrnému kontaktu s cvičencovým tělem. Tím, že jsou jednotlivé díly rozebiratelné, je možné švédskou bednu používat pro nejrůznější tělesná cvičení a sportovní hry cvičenců všeho věku a i tělesného vzrůstu. Švédské bedny patří mezi standardní vybavení každé tělocvičny. Výška celé švédské bedny se může pohybovat od 30 až do 150 centimetrů, obvyklá šířka horního dílu bedny pak činí 50 až 60 centimetrů, obvyklá délka od 120 do 200 centimetrů.

Více informací o slovu Švédská bedna doporučujeme hledat v těchto zdrojích

Najít heslo Švédská bedna ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Najít termín Švédská bedna ve fulltextu vyhledávače Info.com

Zkusit najít slovo Švédská bedna ve vyhledávači Yandex

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Švédská bedna ve vyhledávači DuckDuckGo

Najít termín Švédská bedna ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Zkusit najít heslo Švédská bedna ve fulltextu Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Švédská bedna například ve fulltextu Google.cz, v projektu slovnik.cz, v Google obrázcích, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons nebo v Lingea slovnících.

Výběr odborných pojmů, slov, termínů a výrazů

Teď už víte co to je Švédská bedna? resp. co označuje slovo Švédská bedna? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Švédská bedna, odpověď na dotaz co je to Švédská bedna?. Víte např. kdo to je Patolízal? Znáte a víte kdo je Aneta Krejčíková? Nemáme prostředky na pravidelnou aktualizace textů. Pojmy mohou mít různé významy v různých oborech lidské činnosti. Zkuste proto termín Švédská bedna hledat i v jiných kategoriích (než sport). Část textů obsahuje internetový odkaz i krátkou citaci z české verze projektu Wikipedia. Jedná se o texty spadající pod licenci CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie sport, lední hokej, Švédská bedna, ilustrační obrázek

Děkujeme vám za návštěvu encyklopedického projektu shromažďujícího definice odborných pojmů, známé i neznámé pojmy, významy slov, zajímavosti, přesné vysvětlení slov, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Víte, co je to viz? Víte, že se nejedná o zkratku?