Co je to?
Odborný termín, výraz, slovo Obstrukce. Co znamená pojem Obstrukce z kategorie Politika?

Co je Obstrukce?

Co znamená termín, vysvětlení pojmu Obstrukce?

Obstrukce je pojem s více významy. Může se objevovat v oblasti politiky, především politických jednání, kde označuje takový způsob projevu, jehož cílem je znemožnit nebo narušovat průběh jednání.
Obstrukcí může být například dlouhý nezáživný proslov, nesmyslné návrhy, hluk nebo odchod části hlasujících. Jiný význam má slovo obstrukce v oblasti lékařství, kdy se jedná o uzávěr či neprůchodnost, například u dýchacích cest nebo části trávicí soustavy.


Co je to Obstrukce? Význam slova, termín, Odborný termín, výraz, slovo Obstrukce. Co znamená pojem Obstrukce z kategorie Politika?

Neručíme za správnost a aktuálnost uvedených informací. Text vytvořen pro Superia.cz

Zaujalo vás slovo, termín Obstrukce? Potom se o definici podělte s kamarády na komunitních sítích Facebook, Síť X, Reddit a Pinterest prostřednictvím tlačítek Sdílet.

 Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Výraz Obstrukce se nachází v kategorii politika

Klíčová slova: odborné názvosloví, definice pojmu, politika, slovník, co to je, slovo, Obstrukce, odborný výraz, význam, přesný význam, termín, vysvětlení, přesný výraz, heslo, co znamená, definice, formulace, význam pojmu


Pojem Obstrukce je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co označuje termín Obstrukce? Výraz, definice slova z projektu Wikipedia

Dále uvedený text byl převzat ze svobodné otevřené online encyklopedie Wikipedia. Více zde. Dostupné pod licencí CC-BY-SA.

Obstrukce je v politice úmyslné a plánované jednání, které má za úkol narušit nebo znemožnit nějaké jednání, akci, administrativní proces atp. Příkladem je parlamentní obstrukce, kterou obvykle provádí opozice v situaci, kdy chce znemožnit parlamentní projednání nějakého bodu, resp. zabránit schválení nějakého zákona. Obvykle se provádí formou nekonečných proslovů, hlukem, předkládáním nesmyslných nebo protichůdných návrhů, odchodem poslanců ze sněmovny apod.

Jiné zdroje informací o pojmu Obstrukce

Hledat pojem Obstrukce ve fulltextu vyhledávače Info.com

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Obstrukce ve vyhledávači DuckDuckGo

Najít výraz Obstrukce ve vyhledávači Yandex

Vyhledat výraz Obstrukce ve fulltextu Seznam.cz

Vyhledat heslo Obstrukce na Google.cz

Hledat videa s názvem Obstrukce na Youtube

Dál můžete zkusit hledat slovo Obstrukce například v Microsoft Bing, v projektu slovnik.cz, ve Wikislovníku, ve Wikizdrojích nebo v Google překladači.

Náhodné pojmy, výrazy, slova a odborné termíny

Teďka už zajisté víte jaká je definice termínu Obstrukce? resp. co vlastně znamená slovo Obstrukce? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Obstrukce, odpověď na dotaz co je to Obstrukce?. Víte např. kdo to je Nevolník? Znáte a víte kdo je Technical writer? Omluvte nás, že, nestíháme pravidelnou aktualizaci všechny textů. v různém kontextu, v různých oborech. Zkuste proto též hledat synonymum ke slovu Obstrukce v jiné sekci než politika. Některé pojmy jsou obohaceny o citaci z Wikipedie. U nich uvádíme i konkrétní url projektu kde se dozvíte více. Tyto lze kopírovat, upravovat a dále sdílet při dodržení licence CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Milí čtenáři, děkujeme vám za návštívení online slovníku zaměřeného na definice odborných pojmů, významy slov, popisy termínů, přesné vysvětlení slov, zajímavosti, známé i neznámé pojmy s názvem Co Je To?.

Zajímáte se o auta? Pak pro určitě znáte zkratku SUV, TSI nebo TDI. Pokud je neznáte, podívejte se na spřátelený web který obsahuje tisíc nejrůznějších zkratek.