Co je to?
Odborný termín, výraz, slovo Obstrukce. Co znamená pojem Obstrukce z kategorie Politika?

Co je Obstrukce?

Význam termínu, výrazu, vysvětlení pojmu Obstrukce

Obstrukce je pojem s více významy. Může se objevovat v oblasti politiky, především politických jednání, kde označuje takový způsob projevu, jehož cílem je znemožnit nebo narušovat průběh jednání.
Obstrukcí může být například dlouhý nezáživný proslov, nesmyslné návrhy, hluk nebo odchod části hlasujících. Jiný význam má slovo obstrukce v oblasti lékařství, kdy se jedná o uzávěr či neprůchodnost, například u dýchacích cest nebo části trávicí soustavy.


Co je to Obstrukce? Význam slova, termín, Odborný termín, výraz, slovo Obstrukce. Co znamená pojem Obstrukce z kategorie Politika?

Provozovatel neručí za správnost a aktuálnost zde uvedených informací. Text byl vytvořen autorkami právě pro projekt Superia.cz

Zaujalo vás slovo, termín Obstrukce? Potom se o definici podělte s kamarády na veřejných sociálních sítích (Facebook, Pinterest, Reddit či Twitter).

 Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Pojem Obstrukce se nachází v kategorii politika

Klíčová slova: definice, wiki, terminus technicus, lexikon, odborný výraz, pojem, odborné názvosloví, slovník, informace, popis, co znamená, přesný význam, význam, názvosloví, termín, definice pojmu, heslo, politika


Pojem Obstrukce je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co označuje termín Obstrukce? Definice výrazu, slova, termínu z projektu Wikipedia

Následující popis termínu byl převzat z otevřené online encyklopedie, ze známé Wikipedie. Pro více informací klikněte na odkaz. Licence CC-BY-SA.

Obstrukce je v politice úmyslné a plánované jednání, které má za úkol narušit nebo znemožnit nějaké jednání, akci, administrativní proces atp. Příkladem je parlamentní obstrukce, kterou obvykle provádí opozice v situaci, kdy chce znemožnit parlamentní projednání nějakého bodu, resp. zabránit schválení nějakého zákona. Obvykle se provádí formou nekonečných proslovů, hlukem, předkládáním nesmyslných nebo protichůdných návrhů, odchodem poslanců ze sněmovny apod.

Zkuste se dozvědět víc informací v následujících odkazech

Hledat termín Obstrukce ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Najít termín Obstrukce ve fulltextu Seznam.cz

Hledat videa s názvem Obstrukce na Youtube

Hledat slovo Obstrukce ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Obstrukce ve Wikimedia Commons

Hledat pojem Obstrukce ve vyhledávači Qwant

Dál můžete zkusit hledat slovo Obstrukce například ve Wikislovníku, v Google překladači, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, ve ruském vyhledávači Yandex nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Často hledané pojmy, výrazy, odborné termíny a slova

Z předchozího textu jste se dozvěděli jaký je význam slova Obstrukce? resp. co znamená výraz Obstrukce? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Obstrukce, odpověď na dotaz co je to Obstrukce?. Víte např. kdo to je Alexej Čepička? Znáte a víte kdo je Technical writer? Nemáme možnost soustavné aktualizace všech textů. Pojmy mohou mít různé významy v různém kontextu, v různých oborech. Doporučujeme vám proto porozhlédnout se v jiných kategoriích (než politika). Některé pojmy jsou obohaceny o citaci z Wikipedie. U nich uvádíme i konkrétní url projektu kde se dozvíte více. Ty lze využívat v souladu s licencí CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie politika, parlament, obstrukce, ilustrační obrázek

Vážení návštěvníci, milí čtenáři, děkujeme vám za návštěvu webu shromažďujícího popisy termínů, definice odborných pojmů, přesné vysvětlení slov, známé i neznámé pojmy, významy slov, zajímavosti s názvem Co Je To?.

Zajímáte se o auta? Pak pro určitě znáte zkratku SUV, TSI nebo TDI. Pokud je neznáte, podívejte se na spřátelený web který obsahuje tisíc nejrůznějších zkratek.