Co je to?
Definice výrazu, termínu Moratorium. Co znamená odborný pojem Moratorium z kategorie Politika?

Co je Moratorium?

Co znamená heslo, definice termínu, pojmu Moratorium?

Moratorium je pojem z oblasti práva, ekonomiky, politiky i společnosti. Význam slova znamená odložení či odklad nebo dočasné zastavení.
V politice se názvem moratorium označuje dohoda o zastavení nějaké činnosti na určitou dobu. Právně se může jednat například o druh režimu v insolvenčním řízení. V ekonomice jde třeba o odklad dluhu nebo splatnosti.


Co je to Moratorium? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu Moratorium. Co znamená odborný pojem Moratorium z kategorie Politika?

Neručíme za pravdivost a aktuálnost informací zde uvedených. Napsáno redaktory Superia.cz

Sdílejte tuto stránku se slovem Moratorium se známými na Twitteru, Redditu, Pinterestu, Facebooku nebo na jiných, zde neuvedených sociálních sítích.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Termín Moratorium je v kategorii politika

Klíčová slova: definice, politika, co znamená, slovník, terminus technicus, co je to Moratorium?, popis, lexikon, vysvětlení, odborné názvosloví, slovo, význam pojmu, Moratorium, formulace, heslo, terminologie, přesný význam, význam slova


Pojem Moratorium je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Ve Wikipedii se o heslu Moratorium dozvíte následující

Níže uvedený text byl převzat z online encyklopedie Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Moratorium je ekonomický, společensko-politický a právní odborný pojem, který v původním slova smyslu (příročí) znamená odklad splatnosti nějakého závazku, odložení splatnosti nějakého dluhu z důvodů mimořádných okolností, například při úpadku velkého průmyslového podniku nebo hospodářsky důležitého koncernu.

Další zdroje informací o slovu Moratorium

Hledat termín Moratorium ve vyhledávači Yahoo

Najít pojem Moratorium na Google.cz

Vyhledat pojem Moratorium ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit najít slovo Moratorium ve Wikizdrojích

Hledat slovo Moratorium ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Moratorium ve Wikimedia Commons

Dál můžete zkusit hledat slovo Moratorium například v Google obrázcích, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, v evropském vyhledávači Qwant, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo nebo v Google překladači.

Podívejte se také na tyto odborné výrazy, pojmy, termíny a slova

Právě jste zjistili co znamená Moratorium? resp. co přesně označuje termín Moratorium? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Moratorium, odpověď na dotaz co je to Moratorium?. Víte např. kdo to je Bohuš Matuš? Znáte a víte kdo je Vlastimil Brodský? Nemáme možnost pravidelné aktualizace článků. vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Vyzkoušejte proto i příslušná synonyma a homonyma v jiných sekcích než politika. U části textů najdete citaci z české Wikipedie. Spolu s textem je vždy uvedena i url adresa na konkrétní stránku projektu. Ty lze dále používat při splnění licence CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Milí čtenáři, vážení návštěvníci, děkujeme za návštěvu webových stránek shromažďujících popisy termínů, slovníková hesla, známé i neznámé pojmy, přesné vysvětlení slov, definice odborných pojmů, významy slov s názvem Co Je To?.

Oblíbenou dovolenkovou destinací Čechů je Egypt. Na těchto webových stránkách se o něm dozvíte mnoho zajímavého.