Co je to?
Definice výrazu, termínu Živnost. Co znamená odborný pojem Živnost z kategorie Ekonomie?

Co je Živnost?

Pojem, termín, heslo, vysvětlení výrazu Živnost

Podnikání v určitém oboru, které člověk provozuje dlouhodobě, samostatně a nezávisle na dalších osobách. Za všechny úspěchy i nezdary ve svém podnikání ručí svým vlastním jménem a nese za ně i finanční odpovědnost. Jeho cílem je především dosáhnout v podnikání zisk. Pro provozování živnosti musí mít oprávnění.


Co je to Živnost? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu Živnost. Co znamená odborný pojem Živnost z kategorie Ekonomie?

Neručíme za pravdivost a aktuálnost informací zde uvedených. Text vytvořen redaktory Superia.cz

Zaujala vás definice slova Živnost? Pak se o tuto stránku podělte s blízkými na různých sociálních sítích, jako jsou Facebook, Twitter (síť X), Pinterest, Reddit a další.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu  

Heslo Živnost je v kategorii ekonomie

Klíčová slova: ekonomie, definice, pojem, lexikon, co znamená, definice pojmu, přesný výraz, informace, terminus technicus, termín, wiki, význam slova, vysvětlení, význam pojmu, slovník, význam, synonymum, popis


Pojem Živnost je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Co označuje termín Živnost? Odborný výraz, termín, definice slova z projektu Wikipedia

Následující text definice pojmu byl převzat z projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Živnost je soustavná podnikatelská činnost provozovaná samostatně, vlastním jménem a na vlastní odpovědnost za účelem dosažení zisku. V Česku provozování živností upravuje zákon č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (tzv. živnostenský zákon).

Další zdroje informací

Zkusit najít slovo Živnost ve fulltextu Seznam.cz

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Živnost ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat pojem Živnost na Google obrázcích

Zkusit najít heslo Živnost ve Wikizdrojích

Hledat výraz Živnost ve Wikislovníku

Vyhledat pojem Živnost ve vyhledávači Yandex

Dál můžete zkusit hledat slovo Živnost například v Seznam.cz slovníku cizích slov, v projektu slovnik.cz, v metavyhledávači Info.com, v evropském vyhledávači Qwant nebo v Google překladači.

Výběr z nejčastěji hledaných slov

Tyto webové stránky vám přinesly odpověď na otázku co to je Živnost? resp. co to je Živnost? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Živnost, odpověď na dotaz co je to Živnost?. Víte např. kdo to je Státní zaměstnanec? Znáte a víte kdo je Metrolog? Berte v potaz, že uvedené texty nejsou pravidelně aktualizovány. Pojmy mohou mít různé významy v různých oborech lidské činnosti. Zkuste proto vyhledávání nebo se podívejte do jiných kategorií než je ekonomie. U části textů najdete citaci z české Wikipedie. Spolu s textem je vždy uvedena i url adresa na konkrétní stránku projektu. Jedná se o texty spadající pod licenci CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie ekonomie, grafy banka, Živnost, ilustrační obrázek

Milí čtenáři, nezbývá než vám poděkovat za návštěvu stručného webového slovníku, který se zaměřuje na slovníková hesla, definice odborných pojmů, zajímavosti, přesné vysvětlení slov, popisy termínů, významy slov s názvem Co Je To?.

Znáte zkratky POV, SJM nebo FTW? Tyto a dalších 1000 jiných zkratek naleznete zde.