Co je to?
Definice výrazu, termínu Prosperita. Co znamená odborný pojem Prosperita z kategorie Ekonomie?

Co je Prosperita?

Co znamená heslo, definice termínu, pojmu Prosperita?

Prosperita je označení pro situaci, kde je stav věcí takový, že se vše rozvíjí, daří a budoucnost vypadá nadějně. Původ má toto označení v latině, ale do ekonomiky přešlo z anglického slova prosperity, kdy se používá jako pojmenování pro hospodářský rozvoj a prospěch. Používá se při hodnocení hospodářské konjunktury u hrubého domácího produktu, ale i pro budoucí vyhlídky.
Prosperita je také důležitým bodem makroekonomického výzkumu, kdy se hodnotí i indexy očekávání. Pojem se týká jak spotřebitelů, tak podnikatelů.


Co je to Prosperita? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu Prosperita. Co znamená odborný pojem Prosperita z kategorie Ekonomie?

Neručíme za pravdivost a aktuálnost informací zde uvedených. Uvedený text sepsán reaktory Superia.cz

Sdílejte tuto stránku se slovem Prosperita se známými na společených (komunitních, sociálních) webech jako je Facebook, Reddit, síť X (Twitter) nebo Pinterest.

 Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Heslo Prosperita je v kategorii ekonomie

Klíčová slova: přesný výraz, přesný význam, wiki, slovo, odborné názvosloví, co je to Prosperita?, názvosloví, terminologie, formulace, heslo, slovník, význam, odborný výraz, co znamená, terminus technicus, ekonomie, ekonomie, Prosperita


Pojem Prosperita je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Co označuje termín Prosperita? Odborný výraz, termín, definice slova z projektu Wikipedia

Následující definice termínu byla převzata z internetového projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Prosperita (z lat. pro-speró, prospívat, dařit se) znamená žádoucí stav, kdy se věci daří a rozvíjejí a dávají dobré naděje do budoucnosti.
Do moderního užívání se slovo dostalo z angličtiny (prosperity) a jeho význam se zúžil na hospodářský prospěch, rozvoj, konjunkturu. V současnosti se vedou spory o to, zda jak by se prosperita měla hodnotit, případně měřit: na jedné straně je nejužívanějším indikátorem hospodářské konjunktury hrubý domácí produkt (HDP, GDP), slovo prosperita však má širší význam a zahrnuje také vyhlídky do budoucnosti. Proto se i v makroekonomickém výzkumu zjišťují různé indexy očekávání, například mezi podnikateli nebo spotřebiteli. Jiní autoři ale namítají, že i to je vymezení příliš úzké a neodpovídá významu slova. Vlivný americký myslitel Francis Fukuyama poukázal na význam důvěry pro prosperitu společnosti.

Další zdroje informací o slovu Prosperita

Najít slovo Prosperita ve vyhledávači Qwant

Najít slovo Prosperita ve vyhledávači Yahoo

Najít výraz Prosperita ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledat heslo Prosperita na Google obrázcích

Hledat videa s názvem Prosperita na Youtube

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Prosperita ve Wikimedia Commons

Dál můžete zkusit hledat slovo Prosperita například ve ekologickém vyhledávači Ecosia, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve fulltextu Google.cz, ve vyhledávači Seznam.cz nebo v Lingea slovnících.

Podívejte se také na tyto odborné výrazy, pojmy, termíny a slova

Text na tomto webu vám dal odpověď na otázku jaký je přesný význam slova Prosperita? resp. jaký je význam slova Prosperita? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Prosperita, odpověď na dotaz co je to Prosperita?. Víte např. kdo to je Stárek? Znáte a víte kdo je Otloukánek? Nemáme možnost pravidelné aktualizace článků. vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Vyzkoušejte proto i příslušná synonyma a homonyma v jiných sekcích než ekonomie. U části textů najdete citaci z české Wikipedie. Spolu s textem je vždy uvedena i url adresa na konkrétní stránku projektu. Tyto texty lze potom kopírovat, editovat a dále šířit při splnění podmínek vyplývajících z licence CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Milí čtenáři, vážení návštěvníci, děkujeme za návštěvu webových stránek shromažďujících známé i neznámé pojmy, popisy termínů, definice odborných pojmů, zajímavosti, významy slov, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Syn, sytý, sýr ... Dokázali byste z hlavy vyjmenovat všechna vyjmenovaná slova po S?