Co je to?
Definice výrazu, termínu Prosperita. Co znamená odborný pojem Prosperita z kategorie Ekonomie?

Co je Prosperita?

Pojem, termín, heslo, vysvětlení výrazu Prosperita

Prosperita je označení pro situaci, kde je stav věcí takový, že se vše rozvíjí, daří a budoucnost vypadá nadějně. Původ má toto označení v latině, ale do ekonomiky přešlo z anglického slova prosperity, kdy se používá jako pojmenování pro hospodářský rozvoj a prospěch. Používá se při hodnocení hospodářské konjunktury u hrubého domácího produktu, ale i pro budoucí vyhlídky.
Prosperita je také důležitým bodem makroekonomického výzkumu, kdy se hodnotí i indexy očekávání. Pojem se týká jak spotřebitelů, tak podnikatelů.


Co je to Prosperita? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu Prosperita. Co znamená odborný pojem Prosperita z kategorie Ekonomie?

Veškeré texty jsou bez záruky. Text sepsali autoři a autorky pro projekt Superia.cz

Zaujala vás definice slova Prosperita? Pak se o tuto stránku podělte s blízkými na Twitteru, Redditu, Facebooku nebo jinde.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru    

Výraz Prosperita je v kategorii ekonomie

Klíčová slova: definice, slovo, heslo, vysvětlení, význam slova, terminologie, Prosperita, význam pojmu, popis, význam, co znamená, co to je, terminus technicus, ekonomie, definice pojmu, lexikon, termín, formulace


Pojem Prosperita je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Prosperita? Definice výrazu, slova, termínu z Wikipedie

Tento níže umístěný text je převzat z internetové Wikipedie. Více zde. Licence CC-BY-SA.

Prosperita (z lat. pro-speró, prospívat, dařit se) znamená žádoucí stav, kdy se věci daří a rozvíjejí a dávají dobré naděje do budoucnosti.
Do moderního užívání se slovo dostalo z angličtiny (prosperity) a jeho význam se zúžil na hospodářský prospěch, rozvoj, konjunkturu. V současnosti se vedou spory o to, zda jak by se prosperita měla hodnotit, případně měřit: na jedné straně je nejužívanějším indikátorem hospodářské konjunktury hrubý domácí produkt (HDP, GDP), slovo prosperita však má širší význam a zahrnuje také vyhlídky do budoucnosti. Proto se i v makroekonomickém výzkumu zjišťují různé indexy očekávání, například mezi podnikateli nebo spotřebiteli. Jiní autoři ale namítají, že i to je vymezení příliš úzké a neodpovídá významu slova. Vlivný americký myslitel Francis Fukuyama poukázal na význam důvěry pro prosperitu společnosti.

Další zdroje informací

Hledat termín Prosperita ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat frázi Prosperita na Google obrázcích

Hledat frázi Prosperita na Google.cz

Vyhledat pojem Prosperita ve Wikislovníku

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Prosperita ve vyhledávači DuckDuckGo

Vyhledat slovo Prosperita ve vyhledávači Qwant

Dál můžete zkusit hledat slovo Prosperita například ve Wikizdrojích, v Google překladači, v metavyhledávači Info.com, ve ruském vyhledávači Yandex nebo v projektu slovnik.cz.

Doporučené odborné pojmy, termíny, výrazy a hesla

Teďka už zajisté víte co znamená slovo Prosperita? resp. co vlastně znamená slovo Prosperita? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Prosperita, odpověď na dotaz co je to Prosperita?. Víte např. kdo to je Chovatel? Znáte a víte kdo je Otloukánek? Berte v potaz, že uvedené texty nejsou pravidelně aktualizovány. Pojmy mohou mít různé významy v závislosti na oboru a kontextu. Zkuste proto hledat termín Prosperita hledat i v jiných kategoriích (než ekonomie). U části pojmů naleznete citaci z projektu Wikipedia včetně internetové adresy kde naleznete kompletní popis. Tyto lze přebírat, upravovat a dále šířit při splnění licenčního ujednání CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie ekonomie, grafy kurzy, prosperita, ilustrační obrázek

Děkujeme za návštěvu internetového projektu shromažďujícího zajímavosti, známé i neznámé pojmy, přesné vysvětlení slov, definice odborných pojmů, slovníková hesla, významy slov s názvem Co Je To?.

Syn, sytý, sýr ... Dokázali byste z hlavy vyjmenovat všechna vyjmenovaná slova po S?