Co je to?
Definice výrazu, termínu Germanizace. Co znamená odborný pojem Germanizace z kategorie Politika?

Co je Germanizace?

Co znamená termín, vysvětlení pojmu Germanizace?

Germanizace, česky poněmčování, je pojmenování rozšiřování němectví, obyvatelstva, kultury i jazyka na území osídleném neněmeckým obyvatelstvem a Němci ovládaném. Germanizace probíhala již od středověku na slovanském území. V 17. a 18. století pokračovaly germanizační snahy v některých oblastech Rakousko-Uherska a po jeho rozpadu opět na slovanských územích.
Největší germanizace probíhala v období druhé světové války, kdy se uplatňovala v dobytých územích podle předem připraveného plánu vyhlazení některých národů.


Co je to Germanizace? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu Germanizace. Co znamená odborný pojem Germanizace z kategorie Politika?

Neručíme za správnost a úplnost informací na Webových stránkách uvedených. Výše uvedený text byl napsán redaktorkami Superia.cz

Sdílejte uvedený text s jinými osobami na Facebooku, Redditu, Pinterestu nebo Twitteru.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Pojem Germanizace je v kategorii politika

Klíčová slova: slovník, definice pojmu, definice, význam, pojem, termín, přesný výraz, vysvětlení, heslo, odborné názvosloví, terminus technicus, popis, co to je, co znamená, přesný význam, význam slova, synonymum, slovo


Pojem Germanizace je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Ve Wikipedii se o termínu Germanizace píše následující

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Germanizace, také poněmčování, označuje šíření německého obyvatelstva, jazyka a kultury na ovládaných územích, jejichž obyvatelé nebyli Němci.

Více informací o pojmu Germanizace lze najít v následujících zdrojích

Hledat pojem Germanizace ve fulltextu Seznam.cz

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Germanizace ve vyhledávači DuckDuckGo

Najít heslo Germanizace ve fulltextu vyhledávače Info.com

Najít heslo Germanizace ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Vyhledat pojem Germanizace ve Wikizdrojích

Najít termín Germanizace na Google.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Germanizace například v evropském vyhledávači Qwant, v projektu slovnik.cz, v Microsoft Bing, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Náhodné pojmy, výrazy, slova a odborné termíny

Tyto webové stránky vám přinesly odpověď na otázku co je to Germanizace? resp. co to je Germanizace? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Germanizace, odpověď na dotaz co je to Germanizace?. Víte např. kdo to je Michal Štika? Znáte a víte kdo je Zdravotnický pracovník? Omluvte nás, že, nestíháme pravidelnou aktualizaci všechny textů. v různém kontextu, v různých oborech. Zkuste proto též hledat synonymum ke slovu Germanizace v jiné sekci než politika. U části pojmů naleznete citaci z projektu Wikipedia včetně internetové adresy kde naleznete kompletní popis. Ty lze využívat v souladu s licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Milí čtenáři, děkujeme vám za návštěvu internetové encyklopedie, která shromažďuje definice odborných pojmů, známé i neznámé pojmy, významy slov, zajímavosti, přesné vysvětlení slov, popisy termínů s názvem Co Je To?.

Vzpomněli byste si na vyjmenovaná slova? Znáte vyjmenovaná slova po B nebo po M?