Co je to?
Definice výrazu Fair trade. Co znamená odborný pojem Fair trade z kategorie Ekonomie?

Co je Fair trade?

Význam termínu, výrazu, vysvětlení pojmu Fair trade

Fair trade lze přeložit jako férový neboli spravedlivý obchod. Jedná se o název sociálního hnutí nebo tržního přístupu, které si kladou za cíl pomoci lidem ze zemí třetího světa, aby se mohli za dobrých podmínek uživit vlastní prací a žít důstojný život. Výrobci tak za své produkty dostanou poctivě zaplaceno a stávají se soběstačnými.
Z rozvojových zemí se vyvážejí především káva, kakao, banány, cukr, čaj a bavlna.


Co je to Fair trade? Význam slova, termín, Definice výrazu Fair trade. Co znamená odborný pojem Fair trade z kategorie Ekonomie?

Všechny údaje jsou bez záruky. V obsahu stránek mohou být pravopisné, faktické chyby i nepřesnosti. Text vytvořen pro server Superia.cz

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku co je to Fair trade? s vašimi kamarády prostřednictvím níže uvedených buttonků na sociálních sítích Facebook, Reddit, Pinterest nebo Twitter.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru    

Termín Fair trade je v sekci ekonomie

Klíčová slova: informace, heslo, co to je, význam pojmu, ekonomie, co je to Fair trade?, terminologie, synonymum, definice, wiki, význam, Fair trade, popis, přesný výraz, přesný význam, terminus technicus, názvosloví, odborné názvosloví


Pojem Fair trade je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Co se píše ve Wikipedii o pojmu Fair trade?

Níže uvedený text byl převzat z online encyklopedie Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Fair trade (česky též spravedlivý obchod či férový obchod) je organizované sociální hnutí a tržní přístup, který usiluje o pomoc producentům v zemích třetího světa a propagaci udržitelnosti. Hnutí prosazuje platbu „spravedlivých cen“ za produkty, stejně jako dodržování sociálních a environmentálních standardů při produkci široké škály komodit. Zaměřuje se zejména na export z rozvojových do rozvinutých zemí světa. Šestici nejprodávanějších fairtradových produktů tvoří banány, kakao, káva, bavlna, cukr a čaj.

Internetové odkazy na vyhledávače

Najít termín Fair trade ve vyhledávači Yahoo

Hledat termín Fair trade ve vyhledávači Yandex

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Fair trade ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit najít heslo Fair trade ve Wikizdrojích

Zkusit najít výraz Fair trade ve Wikislovníku

Vyhledat výraz Fair trade na Google obrázcích

Dál můžete zkusit hledat slovo Fair trade například v Microsoft Bing, v Lingea slovnících, v metavyhledávači Info.com, v Seznam.cz slovníku cizích slov nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Náhodných výběr odborných termínů, pojmů a hesel

Na stránce jste se mohli dozvědět: co znamená Fair trade? resp. co je to Fair trade? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Fair trade, odpověď na dotaz co je to Fair trade?. Víte např. kdo to je DMX? Znáte a víte kdo je Dacan? Údaje zde uvedené mohou být již neaktuální či zastaralé. Aktualizace článků není pravidelná. podle toho o jaký obor se jedná. Můžete se proto pokusit najít heslo Fair trade i v jiné sekci než v ekonomie. Některé pojmy obsahují i krátkou citaci z české Wikipedie včetně internetového odkazu na podrobný popis. Takový typ textu je distribuován pod licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme za návštěvu projektu shromažďujícího zajímavosti, přesné vysvětlení slov, slovníková hesla, známé i neznámé pojmy, významy slov, definice odborných pojmů s názvem Co Je To?.

Máte chvilinku času? Pokud je vaše odpověď kladná tak se podívejte na partnerskou stránku plnou tapet plochu počítače. Nejoblínější tapety jsou krajina, blesky a jezero..