Co je to?
Výraz, termín, definice slova Fair trade. Co znamená odborný pojem Fair trade z kategorie Ekonomie?

Co je Fair trade?

Význam pojmu, termínu, vysvětlení výrazu Fair trade

Fair trade lze přeložit jako férový neboli spravedlivý obchod. Jedná se o název sociálního hnutí nebo tržního přístupu, které si kladou za cíl pomoci lidem ze zemí třetího světa, aby se mohli za dobrých podmínek uživit vlastní prací a žít důstojný život. Výrobci tak za své produkty dostanou poctivě zaplaceno a stávají se soběstačnými.
Z rozvojových zemí se vyvážejí především káva, kakao, banány, cukr, čaj a bavlna.


Co je to Fair trade? Význam slova, termín, Výraz, termín, definice slova Fair trade. Co znamená odborný pojem Fair trade z kategorie Ekonomie?

Chyby vyhrazeny. Neručíme za faktickou přednost a aktuálnost informací. Text byl sepsán pro server Superia.cz

Definici pojmu Fair trade sdílejte s rodinou a kamarády na Pinterestu, Facebooku nebo Twitteru.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu      

Pojem Fair trade je v kategorii ekonomie

Klíčová slova: význam slova, terminus technicus, odborné názvosloví, formulace, přesný výraz, informace, definice, ekonomie, význam, odborný výraz, synonymum, slovo, terminologie, názvosloví, lexikon, termín, přesný význam, vysvětlení


Pojem Fair trade je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Fair trade? Definice termínu, výrazu z Wikipedie

Uvedené vysvětlení pojmu je převzato z webu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Fair trade (česky též spravedlivý obchod či férový obchod) je organizované sociální hnutí a tržní přístup, který usiluje o pomoc producentům v zemích třetího světa a propagaci udržitelnosti. Hnutí prosazuje platbu „spravedlivých cen“ za produkty, stejně jako dodržování sociálních a environmentálních standardů při produkci široké škály komodit. Zaměřuje se zejména na export z rozvojových do rozvinutých zemí světa. Šestici nejprodávanějších fairtradových produktů tvoří banány, kakao, káva, bavlna, cukr a čaj.

Pro více informací o heslu Fair trade zkuste navštívit tyto odkazy

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Fair trade ve vyhledávači DuckDuckGo

Vyhledat heslo Fair trade ve Wikislovníku

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Fair trade ve Wikimedia Commons

Najít termín Fair trade ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit najít pojem Fair trade ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Zkusit najít termín Fair trade ve Wikizdrojích

Dál můžete zkusit hledat slovo Fair trade například v evropském vyhledávači Qwant, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve ruském vyhledávači Yandex, ve videích na Youtube nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Náhodných výběr hesel, pojmů a odborných termínů

Na této webové stránce jste se dozvěděli jaký je význam slova Fair trade? resp. co znamená slovo Fair trade? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Fair trade, odpověď na dotaz co je to Fair trade?. Víte např. kdo to je Neonatolog? Znáte a víte kdo je Dacan? Upozorňujeme, že informace na tomto webu mohou být neaktuální či zastaralé. Pojmy mohou mít různé významy podle různých oborů. Doporučujeme proto pokusit se najít heslo Fair trade i jinde než v sekci než v ekonomie. U některých pojmů uvádíme i doplňující definici pojmu z Wikipedie včetně odkazu na konkrétní stránku Wikipedie, kde se dočtete více. Ty spadají pod licenci CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie ekonomie, hotovost peníze, fair trade, ilustrační obrázek

Vážení návštěvníci, děkujeme vám za návštěvu encyklopedického projektu shromažďujícího popisy termínů, známé i neznámé pojmy, přesné vysvětlení slov, významy slov, slovníková hesla, definice odborných pojmů s názvem Co Je To?.

Máte chvilinku času? Pokud je vaše odpověď kladná tak se podívejte na partnerskou stránku plnou tapet plochu počítače. Nejoblínější tapety jsou krajina, blesky a jezero..