Co je to?
Výraz, termín, definice slova Dekadentní. Co znamená odborný pojem Dekadentní z kategorie Kultura?

Co je Dekadentní?

Co znamená termín Dekadentní? Vysvětlení pojmu, definice hesla

Pokud někde uslyšíte, že je něco dekadentní, pak to má leccos společného s kulturou. Dekadence znamená úpadek a poprvé se spojuje s kulturou antického Říma, která v době dekadence byla na ústupu ze své někdejší slávy. Nově se poté slovo dekadence používá od poloviny devatenáctého století, kdy se takto začaly nazývat různé umělecké proudy.
Dekadence se prosadila ve světové i české literatuře. Mezi nejzvýznamnější světové autory můžeme zařadit jména jako Oscar Wilde či Arthur Rimbaud. V naší literatuře pak najdeme mezi dekadenty Karla Hlaváčka nebo Julia Zeyera.

Co je to Dekadentní? Význam slova, termín, Výraz, termín, definice slova Dekadentní. Co znamená odborný pojem Dekadentní z kategorie Kultura?

Chyby vyhrazeny. Neručíme za faktickou přednost a aktuálnost informací. Text vytvořen pro Superia.cz

Líbí se vám definice pojmu Dekadentní? Pak se o ní podělte s vašimi přáteli na Twitteru, Redditu nebo Facebooku.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku 

Pojem Dekadentní je v kategorii kultura

Klíčová slova: přesný význam, slovo, význam, lexikon, slovník, heslo, význam slova, formulace, pojem, vysvětlení, informace, co je to Dekadentní?, terminologie, co to je, definice pojmu, wiki, kultura, kultura


Pojem Dekadentní je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Dekadentní? Definice termínu, výrazu z Wikipedie

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Dekadence (z lat. de-cadentia od cadere, padat) znamená úpadek, rozpad; odtud přídavné jméno dekadentní, úpadkový. Název dekadence se spojoval s obdobím úpadku a rozpadu Římské říše. Od poloviny 19. století se užívá i jako označení různých uměleckých proudů, vycházejících z romantismu. Jejich představitelé se označují jako dekadenti.

Další zdroje informací

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Dekadentní ve Wikimedia Commons

Hledat termín Dekadentní ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Dekadentní ve vyhledávači DuckDuckGo

Najít slovo Dekadentní ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Zkusit najít frázi Dekadentní ve Wikizdrojích

Vyhledat slovo Dekadentní ve vyhledávači Qwant

Dál můžete zkusit hledat slovo Dekadentní například v Seznam.cz slovníku cizích slov, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve fulltextu Yahoo.com, ve Wikislovníku nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Často hledané výrazy, termíny a odborné pojmy

Právě jste se dozvěděli odpověď na otázku co je to Dekadentní? resp. jaká je definice slova Dekadentní? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Dekadentní, odpověď na dotaz co je to Dekadentní?. Víte např. kdo to je František Filipovský? Znáte a víte kdo je Adriana Krnáčová? Berte v potaz, že uvedené texty nejsou pravidelně aktualizovány. v závislosti na oboru a kontextu. Proto prosím zapátrejte i v jiných kategoriích než je kultura. U některých pojmů uvádíme i doplňující definici pojmu z Wikipedie včetně odkazu na konkrétní stránku Wikipedie, kde se dočtete více. Takový text je šířen pod licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme za návštěvu internetového projektu shromažďujícího zajímavosti, slovníková hesla, popisy termínů, známé i neznámé pojmy, přesné vysvětlení slov, významy slov s názvem Co Je To?.

Znáte zkratky POV, SJM nebo FTW? Tyto a dalších 1000 jiných zkratek naleznete zde.