Co je to?
Odborný výraz, definice slova Konkubinát. Co znamená slovo Konkubinát z kategorie Kultura?

Co je Konkubinát?

Co znamená termín, slovo, definice pojmu Konkubinát?

Termín konkubinát je historickým označením pro nesezdané soužití muže a ženy, případně muže s více ženami. Konkubína neboli souložnice je, či spíše byla žena, která žila s mužem ve vztahu, avšak nebyla jeho manželkou. Církev takové soužití chápala jako zavrženíhodné a život tzv. na psí knížku byl společností opovrhován ještě relativně nedávno a ani dnes není nijak výjimečné, že partnerský vztah "bez papíru" vnímají kriticky starší nebo silně nábožensky založení jedinci.

Co je to Konkubinát? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Konkubinát. Co znamená slovo Konkubinát z kategorie Kultura?

Texty mohou obsahovat chyby. Text vytvořen pro server Superia.cz

Tento text (Konkubinát) můžete sdílet s přáteli na sociálních sítích jako je Facebook, Pinterest, Síť X nebo Reddit. Stačí kliknout na tlačítko Sdílet.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu  

Pojem Konkubinát patří do kategorie kultura

Klíčová slova: názvosloví, definice pojmu, význam pojmu, lexikon, terminologie, definice, přesný výraz, Konkubinát, odborný výraz, heslo, odborné názvosloví, synonymum, vysvětlení, slovník, termín, wiki, formulace, co to je


Pojem Konkubinát je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Ve Wikipedii se o termínu Konkubinát píše následující

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Konkubinát je historický a církevně-právní název pro kvazimanželské soužití muže a ženy, tedy bez řádného oddání. Konkubína, zastarale kuběna nebo souložnice, je žena žijící s mužem v takovém soužití.

Další zdroje informací

Vyhledat pojem Konkubinát na Google obrázcích

Najít heslo Konkubinát ve vyhledávači Qwant

Vyhledat pojem Konkubinát na Google.cz

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Konkubinát ve Wikimedia Commons

Vyhledat výraz Konkubinát ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledat termín Konkubinát ve vyhledávači Yandex

Dál můžete zkusit hledat slovo Konkubinát například ve vyhledávači Seznam.cz, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve Wikislovníku, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo nebo v Google překladači.

Náhodné pojmy, výrazy, slova a odborné termíny

Teď už znáte odpověď na otázku co je to Konkubinát? resp. co se skrývá pod slovem Konkubinát? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Konkubinát, odpověď na dotaz co je to Konkubinát?. Víte např. kdo to je Zuzana Bydžovská? Znáte a víte kdo je Vít Rakušan? Berte v potaz, že uvedené texty nejsou pravidelně aktualizovány. v závislosti na oboru a kontextu. Zkuste proto též hledat synonymum ke slovu Konkubinát v jiné sekci než kultura. Některé texty jsou rozšířeny o citaci z české Wikipedie. Je zde uveden i odkaz na konkrétní stránku ze zmíněné encyklopedie. Takový text je šířen pod licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme za návštěvu internetového projektu shromažďujícího zajímavosti, významy slov, definice odborných pojmů, přesné vysvětlení slov, slovníková hesla, popisy termínů s názvem Co Je To?.

Víte, co znamená být metrosexuál nebo šovinista? Pokud ne, zkuste se podívat na tuto webovou stránku.