Co je to?
Definice odborného termínu, slova Orientační biatlon. Co znamená pojem Orientační biatlon z kategorie Sport?

Co je Orientační biatlon?

Pojem, definice termínu, vysvětlení slova Orientační biatlon

Orientační biatlon je pojmenování sportovní disciplíny. Ta je výsledkem kombinace jiných dvou sportů – tradičního biatlonu a orientačního běhu, tedy střelby a běhu. Má svou letní i zimní verzi. Zemí vzniku orientačního biatlonu je Švédsko, které je sídlem Mezinárodní federace orientačního biatlonu.
V tomto sportu se pořádají i mezinárodní soutěže, Světový pohár, mistrovství Evropy i mistrovství světa. V České republice se orientační biatlon provozuje od roku 2008 a stará se o něj sdružení Český orientační biatlon. Čeští sportovci jsou v tomto druhu sportu poměrně úspěšní.


Co je to Orientační biatlon? Význam slova, termín, Definice odborného termínu, slova Orientační biatlon. Co znamená pojem Orientační biatlon z kategorie Sport?

Texty mohou obsahovat chyby nebo překlepy, za které se předem omlouváme. Text byl vytvořen autorkami právě pro projekt Superia.cz

Budeme rádi, pokud budete definici slova Orientační biatlon sdílet s kolegy na různých sociálních sítích, jako jsou Facebook, Twitter (síť X), Pinterest, Reddit a další.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Pojem Orientační biatlon patří do sekce sport

Klíčová slova: wiki, co to je, lexikon, význam slova, slovo, termín, pojem, slovník, formulace, definice, odborný výraz, co znamená, sport, odborné názvosloví, popis, heslo, definice pojmu, informace


Pojem Orientační biatlon je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Orientační biatlon? Výraz, definice slova z Wikipedie

Následující popis termínu byl převzat z otevřené online encyklopedie, ze známé Wikipedie. Pro více informací klikněte na odkaz. Licence CC-BY-SA.

Orientační biatlon je sportovní disciplína, která vznikla kombinací dvou tradičních sportů – orientačního běhu a biatlonu. Ve světě se provozuje zimní i letní varianta tohoto sportu. Orientační biatlon vznikl ve Švédsku, kde byla také v roce 1998 založena Mezinárodní federace orientačního biatlonu (IBOF). Od této doby se postupně pořádají mezinárodní soutěže počínaje Mistrovstvím Evropy, přes Světový pohár a Mistrovství světa.

Doporučené zdroje informací k dalšímu studiu

Najít termín Orientační biatlon ve fulltextu Seznam.cz

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Orientační biatlon ve Wikimedia Commons

Zkusit najít výraz Orientační biatlon ve Wikizdrojích

Hledat slovo Orientační biatlon ve vyhledávači Yandex

Zkusit najít frázi Orientační biatlon ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat pojem Orientační biatlon na Google obrázcích

Dál můžete zkusit hledat slovo Orientační biatlon například ve fulltextu Google.cz, v projektu slovnik.cz, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, ve Wikislovníku nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Další vybraná hesla, odborné termíny a pojmy

Teďka už zajisté víte jaký je význam slova Orientační biatlon? resp. co vlastně znamená slovo Orientační biatlon? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Orientační biatlon, odpověď na dotaz co je to Orientační biatlon?. Víte např. kdo to je Nymfa? Znáte a víte kdo je Volnomyšlenkář? Údaje na stránkách nemusí být aktuální. Přes veškerou snahu bohužel nestíháme pravidelnou aktualizaci informací. Pojmy mohou mít různé významy v závislosti na oboru a kontextu. Doporučujeme vám proto zkusit i jinou sekci než je kategorie sport. U některých textů citujeme českou Wikipedii. Spolu s krátkou citací (textem) vždy uvádíme u url adresu projektu. Takový text je šířen pod licencí CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie sport, tenis, orientační biatlon, ilustrační obrázek

Děkujeme za návštěvu internetového projektu shromažďujícího definice odborných pojmů, přesné vysvětlení slov, významy slov, známé i neznámé pojmy, slovníková hesla, zajímavosti s názvem Co Je To?.

Dokázali byste si vzpomenout jak vypadá vlajka Čadu nebo vlajka Etiopie? Zopakujte si vlajky všech zemí světa!