Co je to?
Odborný výraz, definice slova Kartel. Co znamená pojem Kartel z kategorie Ekonomie?

Co je Kartel?

Význam termínu, výrazu, vysvětlení pojmu Kartel

Kartel je označení jisté formy obchodní dohody, ke které dochází mezi účastníky hospodářské soutěže. Taková obchodní dohoda hospodářskou soutěž narušuje. Kartel se snaží omezit nebo úplně vyloučit konkurenci a získat tak v odvětví maximální zisk.
V některých zemích jsou kartelové dohody nelegální, někde jsou chráněné nebo dokonce podporované. Dodržení takových dohod nebývá vymahatelné, ale pokud někdo dohodu poruší, může na takové porušení doplatit.


Co je to Kartel? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Kartel. Co znamená pojem Kartel z kategorie Ekonomie?

Přes maximální snahu a opakovanou kontrolu mohou být některé informace nesprávné, nepřesné či neaktuální. Text je vypracovaný autorkami přímo pro projekt Superia.cz

Text můžete velmi jednoduše sdílet s bližními na Pinterestu, Redditu, Twitteru či Facebooku.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Heslo Kartel se nachází v sekci ekonomie

Klíčová slova: synonymum, význam pojmu, pojem, popis, heslo, definice pojmu, názvosloví, Kartel, slovník, lexikon, terminologie, terminus technicus, definice, přesný význam, ekonomie, přesný výraz, význam, odborný výraz


Pojem Kartel je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Kartel? Definice slova, termínu z Wikipedie

Uvedená defice je převzata z internetové online encyklopedie Wikipedia. Odkaz na článek je zde. Licence CC-BY-SA.

Kartel je forma obchodní dohody mezi soutěžiteli, která narušuje hospodářskou soutěž. Cílem kartelu je omezení, nebo vyloučení konkurence a maximalizace zisku celého odvětví. V České republice jsou tyto dohody zakázané a neplatné, pokud zvláštní zákon nestanoví jinak nebo pokud výjimku z takového zákazu nepovolí Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.

Odkazy na vyhledávače, online encyklopedie a slovníky

Vyhledat pojem Kartel ve vyhledávači Yandex

Vyhledat termín Kartel ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Vyhledat slovo Kartel ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat termín Kartel na Google.cz

Vyhledat termín Kartel ve fulltextu vyhledávače Info.com

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Kartel ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo Kartel například v evropském vyhledávači Qwant, v projektu slovnik.cz, ve videích na Youtube, ve Wikislovníku nebo v Google překladači.

Jaké pojmy, odborné termíny a hesla lidé hledají?

Text na této internetové stránce vám umožnil zjistit co to je Kartel? resp. co se přesně ukrývá za slovem Kartel? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Kartel, odpověď na dotaz co je to Kartel?. Víte např. kdo to je Jeptiška? Znáte a víte kdo je Pavla Holcová? Data na webu nejsou pravidelně aktualizovaná, texty nemusí vždy reflektovat aktuální stav. Pojmy mohou mít různé významy podle toho o jaký obor se jedná. Vyzkoušet tak můžete i příslušná homonyma a synonyma v jiných sekcích než ekonomie. Část textů obsahuje internetový odkaz i krátkou citaci z české verze projektu Wikipedia. S těmi lze dále pracovat při dodržení licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie ekonomie, vývoj měny, kartel, ilustrační obrázek

Vážení čtenáři, děkujeme vám za návštěvu projektu shromažďujícího definice odborných pojmů, známé i neznámé pojmy, slovníková hesla, přesné vysvětlení slov, významy slov, zajímavosti s názvem Co Je To?.

Chcete zatraktivnit vzhled vašeho tabletu, mobilního telefonu nebo počítače? Nejrychlejším a nejlevnějším způsobem je změna pozadí pracovní plochy. Na naši partnerské stránce naleznete populární tapetu ledovec, romantickou chatrč případně tapety zvířátek.