Co je to?
Odborný termín, výraz, slovo Biologický pas. Co znamená pojem Biologický pas z kategorie Sport?

Co je Biologický pas?

Co znamená pojem, definice termínu Biologický pas?

Biologický pas je označení pro jeden z novějších způsobů odhalování dopingu. Podstatou je dlouhodobé sledování individuálních hodnot získaných z krve a moči. Zakázané látky ovlivňují biologické parametry, což se projevuje právě při dlouhodobém sledování. Pravidelná analýza krve a moči za stejných podmínek odhaluje výkyvy, které by mohly být způsobeny právě užíváním dopingu.
Odběry se provádějí čtyřikrát ročně, sleduje se očekávaný vývoj a objevují se veškeré abnormality. Ty pak zkoumají alespoň tři odborníci, kteří anonymně rozhodují o tom, zda se jedná o doping nebo onemocnění. Rozhodnutí musí být jednomyslné.


Co je to Biologický pas? Význam slova, termín, Odborný termín, výraz, slovo Biologický pas. Co znamená pojem Biologický pas z kategorie Sport?

Přes veškeré přiměřené úsilí tomu, aby informace na těchto stránkách byly správné, jejich přesnost nelze stoprocetně zaručit. Text sepsali autoři a autorky pro projekt Superia.cz

Sdílejte text pojmu Biologický pas s vašimi kamarády, známými a přáteli na sociálních sítích Twitter, Facebook, Pinterest a Reddit.

 Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku 

Výraz Biologický pas se nachází v kategorii sport

Klíčová slova: přesný význam, terminologie, přesný výraz, názvosloví, co je to Biologický pas?, co to je, definice, slovník, sport, sport, synonymum, formulace, wiki, informace, význam, termín, odborný výraz, Biologický pas


Pojem Biologický pas je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Hledejte výraz Biologický pas v dalších zdrojích

Najít výraz Biologický pas ve vyhledávači Yahoo

Najít termín Biologický pas ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Hledat videa s názvem Biologický pas na Youtube

Vyhledat pojem Biologický pas na Google obrázcích

Zkusit najít heslo Biologický pas ve Wikislovníku

Vyhledat pojem Biologický pas na Google.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Biologický pas například ve vyhledávači Seznam.cz, v nabídce zboží na Heureka.cz, v evropském vyhledávači Qwant, ve Wikipedii nebo v projektu slovnik.cz.

Výběr z náhodných odborných pojmů, hesel, termínů

Teďka už zajisté víte co znamená slovo Biologický pas? resp. co vlastně znamená slovo Biologický pas? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Biologický pas, odpověď na dotaz co je to Biologický pas?. Víte např. kdo to je Alžběta Bavorská? Znáte a víte kdo je Bohumil Kartous? Texty bohužel nestíháme pravidelně upravovat, proto mohou obsahovat zastaralé, neaktuální, neplatné nebo nepřesné údaje. Pojmy mohou mít různé významy podle různých oborů. Zkuste hledat odborný výraz Biologický pas i v jiné sekci než je kategorie sport. Některé pojmy jsou obohaceny o citaci z Wikipedie. U nich uvádíme i konkrétní url projektu kde se dozvíte více. Takový typ textu spadá pod licenci CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie sport, baseball sport, biologický pas, ilustrační obrázek

Děkujeme za návštěvu stručného encyklopedického slovníku, který se zaměřuje především na slovníková hesla, popisy termínů, zajímavosti, definice odborných pojmů, významy slov, známé i neznámé pojmy s názvem Co Je To?.

Vzpomněli byste si na vyjmenovaná slova? Znáte vyjmenovaná slova po B nebo po M?