Co je to?
Odborný výraz, definice slova Demokracie. Co znamená slovo Demokracie z kategorie Politika?

Co je Demokracie?

Co znamená termín, slovo, heslo, vysvětlení pojmu Demokracie?

Demokracie je forma vlády. Zdrojem moci je u této formy lid. Jedná se o jednu z nerozšířenějších forem řízení státu. Pro demokracii jsou typické tyto principy – politická moc je v rukou lidu, v pravidelných obdobích se konají volby, maximální délka volebního období je nezměnitelná, demokracie chrání jednotlivce i politické menšiny.
Demokracie je známa již od starověkého Řecka, z období městských států. Novodobá demokracie se rozvíjela například v Anglii nebo Spojených státech.


Co je to Demokracie? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Demokracie. Co znamená slovo Demokracie z kategorie Politika?

Provozovatel neodpovídá za správnost, úplnost a aktuálnost tohoto obsahu. Text je vypracovaný autorkami přímo pro projekt Superia.cz

Sdílejte tento text s heslem Demokracie s jinými lidmi na Redditu, Facebooku, Pinterestu nebo na jiných tzv. sociálních sítích.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku 

Heslo Demokracie patří do kategorie politika

Klíčová slova: význam pojmu, význam slova, význam, definice pojmu, pojem, Demokracie, lexikon, politika, co znamená, názvosloví, vysvětlení, synonymum, popis, co je to Demokracie?, co to je, termín, odborné názvosloví, wiki


Pojem Demokracie je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co označuje termín Demokracie? Odborný výraz, termín, definice slova z projektu Wikipedia

Uvedená defice je převzata z internetové online encyklopedie Wikipedia. Odkaz na článek je zde. Licence CC-BY-SA.

Demokracie je forma vlády, ve které se všichni občané rovně podílejí – přímo nebo nepřímo skrze volené zástupce – na navrhování a přijímání zákonů, kterými se řídí jejich společnost. Pojem pochází z řeckého δημοκρατία (dēmokratía), „vláda lidu“, složeno z δῆμος (dêmos) svobodný občan země a κράτος (kratos) vládnout.

Jiné doporučené zdroje informací

Zkusit najít termín Demokracie ve fulltextu vyhledávače Info.com

Vyhledat heslo Demokracie ve Wikizdrojích

Vyhledat slovo Demokracie ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Zkusit najít výraz Demokracie ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat frázi Demokracie ve vyhledávači Yandex

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Demokracie ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo Demokracie například ve Wikislovníku, v nabídce zboží na Heureka.cz, v Google obrázcích, ve fulltextu Yahoo.com nebo v Lingea slovnících.

Doporučené odborné pojmy, termíny, výrazy a hesla

Právě nyní již víte co to je Demokracie? resp. co přesně znamená slovo Demokracie? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Demokracie, odpověď na dotaz co je to Demokracie?. Víte např. kdo to je Eva Foustková? Znáte a víte kdo je Cheater? Nemůžeme pravidelně aktualizovat všechny texty. Pojmy mohou mít různé významy podle toho o jaký obor se jedná. Zkuste proto hledat termín Demokracie hledat i v jiných kategoriích (než politika). Vybrané texty jsou rozšířené o citaci z české verze internetové encyklopedie Wikipedia.cz. Samozřejmě uvádíme i odkaz na konkrétní podstránku tohoto projektu. S těmi lze dále pracovat při dodržení licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie politika, Vládní budova, demokracie, ilustrační obrázek

Děkujeme za návštěvu projektu shromažďujícího slovníková hesla, zajímavosti, přesné vysvětlení slov, významy slov, známé i neznámé pojmy, popisy termínů s názvem Co Je To?.

Víte, co znamená zkratka HPP, JOP nebo EIA? Odpověď můžete získat zde.