Co je to?
Definice výrazu Stát. Co znamená odborný pojem Stát z kategorie Politika?

Co je Stát?

Co znamená pojem, definice termínu Stát?

Instituce, která může vládnout určité společnosti. Vytváří její zákony a má dovoleno soudit její prohřešky. Stát charakterizuje státní moc a její forma, například demokracie, občané, lidé žijící na jeho území a vymezení tohoto území. Samostatný stát nepodléhá žádné další moci, pro svoje plnohodnotné fungování si vytváří ozbrojené síly, úřednictvo a bezpečnostní sbory v podobě policie.


Co je to Stát? Význam slova, termín, Definice výrazu Stát. Co znamená odborný pojem Stát z kategorie Politika?

Na texty zde uvedené neposkytujeme žádnou záruku. Mohou obsahovat pravopisné i faktické chyby, za které se předem omlouváme. Text byl sepsán pro server Superia.cz

Uvedený text s definicí slova Stát můžete samozřejmě sdílet s ostatními na Twitteru, Redditu, Pinterestu, Facebooku nebo na jiných, zde neuvedených sociálních sítích.

 Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu  

Pojem Stát je v sekci politika

Klíčová slova: názvosloví, popis, přesný výraz, význam slova, význam pojmu, informace, odborné názvosloví, odborný výraz, termín, slovník, definice, vysvětlení, pojem, význam, heslo, formulace, politika, synonymum


Pojem Stát je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Stát? Výraz, definice slova z Wikipedie

Uvedené vysvětlení pojmu je převzato z webu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Stát je základní územní mocenská jednotka, instituce (či organizace) disponující mocí vládnout, soudit a vytvářet zákony společnosti (státu). Stát je vymezen státní mocí, státním lidem (státním občanstvím) a státním územím. Svrchovaný stát není podřízen žádné jiné (státní) moci a to jak vnější, tak vnitřní.

Linky na jiné informační zdroje

Zkusit najít výraz Stát ve fulltextu Seznam.cz

Hledat videa s názvem Stát na Youtube

Vyhledat termín Stát na Google obrázcích

Vyhledat pojem Stát ve vyhledávači Qwant

Vyhledat termín Stát na Google.cz

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Stát ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo Stát například ve ekologickém vyhledávači Ecosia, v Google překladači, ve fulltextu Yahoo.com, ve ruském vyhledávači Yandex nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Často hledaná hesla, odborné termíny, pojmy, slova

Právě jste zjistili jaký je význam slova Stát? resp. co přesně označuje termín Stát? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Stát, odpověď na dotaz co je to Stát?. Víte např. kdo to je Puntičkář? Znáte a víte kdo je Xena? Věříme, že chápete, že texty nemohou být často aktualizovány. Pojmy mohou mít různé významy podle různých oborů. Doporučujeme vám hledat v jiných sekcích (než politika). Některé texty obsahují odkaz a krátkou citaci z české Wikipedie. Ty spadají pod licenci CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie politika, Právo lidu, stát, ilustrační obrázek

Vážení návštěvníci, děkujeme vám za návštěvu encyklopedického projektu shromažďujícího popisy termínů, definice odborných pojmů, přesné vysvětlení slov, zajímavosti, významy slov, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Moderními pojmy jsou slova hipster nebo geek nebo nerd. Víte, co tato slova znamenají?