Co je to?
Definice výrazu Státní dluh. Co znamená odborný pojem Státní dluh z kategorie Ekonomie?

Co je Státní dluh?

Co znamená výraz, termín, pojem, definice slova Státní dluh?

Státní dluh je označení pro závazky vlády a s dalšími dluhy je součástí veřejného dluhu. Státní dluh vznikne deficitem financí ve státním rozpočtu.
Finance jsou pak získávány různými způsoby, jako jsou státní dluhopisy, pokladniční poukázky, přímé půjčky nebo půjčky od různých institucí, jako je Evropská investiční banka.


Co je to Státní dluh? Význam slova, termín, Definice výrazu Státní dluh. Co znamená odborný pojem Státní dluh z kategorie Ekonomie?

Provozovatel neručí za správnost a úplnost informací na těchto webových stránkách. Text byl sepsán pro server Superia.cz

Tento text samozřejmě můžete sdílet s kolegy, přáteli a partnery na Twitteru, Redditu, Facebooku nebo jinde.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Výraz Státní dluh je v sekci ekonomie

Klíčová slova: přesný význam, heslo, vysvětlení, odborné názvosloví, význam pojmu, pojem, Státní dluh, slovník, definice pojmu, odborný výraz, informace, slovo, wiki, co znamená, názvosloví, přesný výraz, synonymum, ekonomie


Pojem Státní dluh je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

V encyklopedii Wikipedia se o termínu Státní dluh dozvíte následující

Dále uvedený text byl převzat ze svobodné otevřené online encyklopedie Wikipedia. Více zde. Dostupné pod licencí CC-BY-SA.

Termíny státní dluh a veřejný dluh (angl. public debt), vládní dluh (angl. government debt) a národní dluh (angl. national debt) se označuje souhrn závazků ústředních vládních institucí a dalších veřejných orgánů dané země vůči jednotlivým věřitelům. Zahrnuje tedy celkové zadlužení vlády, nižších správních celků (v Česku krajů a obcí), mimorozpočtových fondů a fondů sociálního zabezpečení (např. zdravotních pojišťoven).

Další informační zdroje o slovu Státní dluh

Zkusit najít frázi Státní dluh ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Hledat videa s názvem Státní dluh na Youtube

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Státní dluh ve vyhledávači DuckDuckGo

Vyhledat termín Státní dluh ve vyhledávači Qwant

Zkusit najít heslo Státní dluh na Google obrázcích

Zkusit najít výraz Státní dluh ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Státní dluh například ve fulltextu Yahoo.com, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve Wikislovníku, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons nebo v Lingea slovnících.

Výběr náhodných pojmů, výrazů, odborných termínů a slov

Tyto webové stránky vám přinesly odpověď na otázku jaká je definice termínu Státní dluh? resp. co to je Státní dluh? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Státní dluh, odpověď na dotaz co je to Státní dluh?. Víte např. kdo to je Pavel Baudiš? Znáte a víte kdo je Jaroslav Satoranský? Bohužel, naše možnosti updatů článků jsou omezené. v závislosti na oboru a kontextu. Vyzkoušejte proto hledání v jiných kategoriích (než ekonomie). Některé texty obsahují odkaz a krátkou citaci z české Wikipedie. Tyto lze přebírat, upravovat a dále šířit při splnění licenčního ujednání CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme za návštěvu internetového projektu shromažďujícího přesné vysvětlení slov, významy slov, popisy termínů, zajímavosti, definice odborných pojmů, známé i neznámé pojmy s názvem Co Je To?.

Navštivte partnerskou stránku plnou tapet na plochu počítače, tabletu nebo chytrého telefonu. Vybírejte z řady motivů od mořských tapet až po oblíbené tapety sportovních aut.