Co je to?
Definice výrazu Molekulární gastronomie. Co znamená odborný pojem Molekulární gastronomie z kategorie Jídlo?

Co je Molekulární gastronomie? Význam slova

Co znamená termín, slovo, heslo, vysvětlení pojmu Molekulární gastronomie?

Molekulární gastronomie, původně molekulární a fyzikální gastronomie, je jeden ze způsobů přípravy pokrmů, při kterém se kombinuje využívání obvyklých surovin a nejrůznějších také běžně užívaných chemických prostředků. Cílem je vytvořit neobvyklé a nové pokrmy. Nejčastěji využívaným postupem molekulární gastronomie je proměna skupenství použitých potravin.
O změny potravin pomocí různých procesů se lidé zajímali již v době před začátkem našeho letopočtu, o molekulární gastronomii se hovoří od devadesátých let minulého století. Největší popularitu zaznamenal tento směr ve Francii. Pracuje s působením na lidské smysly, mění chutě již známých potravin. Oblíbené je zvláště používání tekutého dusíku, které mění právě skupenství potravin.


Co je to Molekulární gastronomie? Význam slova, termín, Definice výrazu Molekulární gastronomie. Co znamená odborný pojem Molekulární gastronomie z kategorie Jídlo?

Provozovatel neručí za to, že informace uvedené na portálu, nebo na stránkách na které portál odkazuje, jsou správné, úplné a aktuální. Uvedený text byl přidán redaktory Superia.cz

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku co je to Molekulární gastronomie? se známými na Facebooku, Redditu, Pinterestu nebo Twitteru.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Výraz Molekulární gastronomie je v sekci jídlo

Klíčová slova: heslo, definice, wiki, vysvětlení, odborný výraz, přesný výraz, formulace, názvosloví, definice pojmu, jídlo, jídlo, pojem, lexikon, co je to Molekulární gastronomie?, Molekulární gastronomie, přesný význam, význam pojmu, odborné názvosloví


Pojem Molekulární gastronomie je v kategorii jídlo, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Molekulární gastronomie? Definice výrazu, slova, termínu z Wikipedie

Následující text definice byl převzat ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Molekulární gastronomie je moderní způsob přípravy jídel, který využívá běžných surovin společně s chemickými postupy. Využity jsou chemické látky a prostředky, které se standardně používají například pro konzervaci potravinových surovin nebo jejich úpravu. Nejde tedy o znehodnocení jídla chemikáliemi, ale pouze o úpravu pokrmů, která má za cíl vytvořit netradiční stravu. Typickým prostředkem v molekulární kuchyni je změna skupenství surovin.

Molekulární gastronomie

Příklad molekulární gastronomie. Pokrm sestávající se z různobarevných kuliček. Autor: Lounis Aissaoui, zdroj: Pixabay
Příklad molekulární gastronomie. Pokrm sestávající se z různobarevných kuliček. Autor: Lounis Aissaoui, zdroj: Pixabay


Hledejte v dalších zdrojích

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Molekulární gastronomie ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit najít slovo Molekulární gastronomie ve Wikislovníku

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Molekulární gastronomie ve Wikimedia Commons

Vyhledat termín Molekulární gastronomie ve vyhledávači Qwant

Hledat videa s názvem Molekulární gastronomie na Youtube

Hledat heslo Molekulární gastronomie ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Dál můžete zkusit hledat slovo Molekulární gastronomie například ve fulltextu Google.cz, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve vyhledávači Seznam.cz, ve ruském vyhledávači Yandex nebo v projektu slovnik.cz.

Podívejte se také na tyto odborné výrazy, pojmy, termíny a slova

Teď už víte co znamená slovo Molekulární gastronomie? resp. co to je Molekulární gastronomie? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Molekulární gastronomie, odpověď na dotaz co je to Molekulární gastronomie?. Víte např. kdo to je Jaroslava Adamová? Znáte a víte kdo je Jan Mikolášek? Jednotlivá slova mohou mít vícero významů v různém kontextu, v různých oborech. Vyzkoušejte proto i příslušná synonyma a homonyma v jiných sekcích než jídlo. Některé texty obsahují odkaz a krátkou citaci z české Wikipedie. Tyto lze kopírovat, upravovat a dále sdílet při dodržení licence CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Milí čtenáři, děkujeme vám za návštívení online slovníku zaměřeného na přesné vysvětlení slov, známé i neznámé pojmy, významy slov, definice odborných pojmů, zajímavosti, popisy termínů s názvem Co Je To?.

Taky máte někdy KOPR? Tím nemyslíme zeleninu, ale trošku hanlivou avšak výstižnou zkratku.