Co je to?
Definice odborného termínu, slova Molekulární gastronomie. Co znamená pojem Molekulární gastronomie z kategorie Jídlo?

Co je to Molekulární gastronomie? Význam slova

Co znamená pojem, slovo, definice termínu Molekulární gastronomie?

Molekulární gastronomie, původně molekulární a fyzikální gastronomie, je jeden ze způsobů přípravy pokrmů, při kterém se kombinuje využívání obvyklých surovin a nejrůznějších také běžně užívaných chemických prostředků. Cílem je vytvořit neobvyklé a nové pokrmy. Nejčastěji využívaným postupem molekulární gastronomie je proměna skupenství použitých potravin.
O změny potravin pomocí různých procesů se lidé zajímali již v době před začátkem našeho letopočtu, o molekulární gastronomii se hovoří od devadesátých let minulého století. Největší popularitu zaznamenal tento směr ve Francii. Pracuje s působením na lidské smysly, mění chutě již známých potravin. Oblíbené je zvláště používání tekutého dusíku, které mění právě skupenství potravin.


Co je to Molekulární gastronomie? Význam slova, termín, Definice odborného termínu, slova Molekulární gastronomie. Co znamená pojem Molekulární gastronomie z kategorie Jídlo?

Texty mohou obsahovat chyby nebo překlepy, za které se předem omlouváme. Výše uvedený text byl napsán redaktorkami Superia.cz

Zaujalo vás slovo, termín Molekulární gastronomie? Potom se o definici podělte s přáteli a kamarády prostřednictvím uvedených tlačítek na sociálních sítích Facebook nebo Twitter.

 Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru    Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu    

Výraz Molekulární gastronomie se nachází v kategorii Jídlo

Klíčová slova: informace, vysvětlení, lexikon, co znamená, přesný výraz, co je to Molekulární gastronomie?, co to je, Molekulární gastronomie, definice pojmu, termín, slovník, pojem, názvosloví, Jídlo, slovo, popis, Jídlo, odborný výraz


Pojem Molekulární gastronomie je v kategorii Jídlo, ilustrační obrázek

Co se můžete dočíst ve Wikipedii o termínu Molekulární gastronomie?

Tento níže umístěný text je převzat z internetové Wikipedie. Více zde. Licence CC-BY-SA.

Molekulární gastronomie je moderní způsob přípravy jídel, který využívá běžných surovin společně s chemickými postupy. Využity jsou chemické látky a prostředky, které se standardně používají například pro konzervaci potravinových surovin nebo jejich úpravu. Nejde tedy o znehodnocení jídla chemikáliemi, ale pouze o úpravu pokrmů, která má za cíl vytvořit netradiční stravu. Typickým prostředkem v molekulární kuchyni je změna skupenství surovin.

Molekulární gastronomie

Příklad molekulární gastronomie. Pokrm sestávající se z různobarevných kuliček. Autor: Lounis Aissaoui, zdroj: Pixabay
Příklad molekulární gastronomie. Pokrm sestávající se z různobarevných kuliček. Autor: Lounis Aissaoui, zdroj: Pixabay


Jiné doporučené zdroje informací

Najít slovo Molekulární gastronomie ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat heslo Molekulární gastronomie ve Wikizdrojích

Hledat pojem Molekulární gastronomie ve fulltextu Seznam.cz

Vyhledat termín Molekulární gastronomie na Google.cz

Vyhledat výraz Molekulární gastronomie ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Zkusit najít termín Molekulární gastronomie ve Wikislovníku

Dál můžete zkusit hledat slovo Molekulární gastronomie například ve ruském vyhledávači Yandex, v projektu slovnik.cz, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, ve videích na Youtube nebo v Google překladači.

Víte, co znamenají tato slova, odborné termíny a pojmy?

Text na tomto webu vám dal odpověď na otázku co znamená slovo Molekulární gastronomie? resp. co se přesně ukrývá za slovem Molekulární gastronomie? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Molekulární gastronomie, odpověď na dotaz co je to Molekulární gastronomie?. Víte např. kdo to je Andrea Bocelli? Znáte a víte kdo je M.I.A.? Nezapomeňte, že jednotlivé výrazy mohou mít víc významů v různém kontextu, v různých oborech. Doporučujeme vám hledat v jiných sekcích (než Jídlo). Některé pojmy jsou obohaceny o citaci z Wikipedie. U nich uvádíme i konkrétní url projektu kde se dozvíte více. Tyto lze kopírovat, upravovat a dále sdílet při dodržení licence CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Milí čtenáři, děkujeme vám za návštívení online slovníku zaměřeného na definice odborných pojmů, zajímavosti, popisy termínů, přesné vysvětlení slov, slovníková hesla, známé i neznámé pojmy s názvem Co Je To?.

Taky máte někdy KOPR? Tím nemyslíme zeleninu, ale trošku hanlivou avšak výstižnou zkratku.