Co je to?
Definice výrazu, termínu Molekulární gastronomie. Co znamená odborný pojem Molekulární gastronomie z kategorie Jídlo?

Co je Molekulární gastronomie?

Co znamená termín, slovo, definice pojmu Molekulární gastronomie?

Molekulární gastronomie, původně molekulární a fyzikální gastronomie, je jeden ze způsobů přípravy pokrmů, při kterém se kombinuje využívání obvyklých surovin a nejrůznějších také běžně užívaných chemických prostředků. Cílem je vytvořit neobvyklé a nové pokrmy. Nejčastěji využívaným postupem molekulární gastronomie je proměna skupenství použitých potravin.
O změny potravin pomocí různých procesů se lidé zajímali již v době před začátkem našeho letopočtu, o molekulární gastronomii se hovoří od devadesátých let minulého století. Největší popularitu zaznamenal tento směr ve Francii. Pracuje s působením na lidské smysly, mění chutě již známých potravin. Oblíbené je zvláště používání tekutého dusíku, které mění právě skupenství potravin.


Co je to Molekulární gastronomie? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu Molekulární gastronomie. Co znamená odborný pojem Molekulární gastronomie z kategorie Jídlo?

Neručíme za přesnost, úplnost a hodnověrnost jakýchkoliv informací sdělovaných prostřednictvím těchto webových stránek. Text vytvořen redaktory Superia.cz

Zaujala vás definice slova Molekulární gastronomie? Pak se o tuto stránku podělte s blízkými na Twitteru, Redditu, Facebooku nebo jinde.

 Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu  

Heslo Molekulární gastronomie je v kategorii jídlo

Klíčová slova: co to je, informace, popis, lexikon, definice, odborný výraz, přesný výraz, přesný význam, wiki, názvosloví, termín, jídlo, co znamená, slovo, terminus technicus, formulace, heslo, pojem


Pojem Molekulární gastronomie je v kategorii jídlo, ilustrační obrázek

Molekulární gastronomie

Příklad molekulární gastronomie. Pokrm sestávající se z různobarevných kuliček. Autor: Lounis Aissaoui, zdroj: Pixabay
Příklad molekulární gastronomie. Pokrm sestávající se z různobarevných kuliček. Autor: Lounis Aissaoui, zdroj: Pixabay


Co píše online projekt Wikipedia o pojmu Molekulární gastronomie?

Následující text definice pojmu byl převzat z projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Molekulární gastronomie je moderní způsob přípravy jídel, který využívá běžných surovin společně s chemickými postupy. Využity jsou chemické látky a prostředky, které se standardně používají například pro konzervaci potravinových surovin nebo jejich úpravu. Nejde tedy o znehodnocení jídla chemikáliemi, ale pouze o úpravu pokrmů, která má za cíl vytvořit netradiční stravu. Typickým prostředkem v molekulární kuchyni je změna skupenství surovin.

Další informační zdroje

Zkusit najít Molekulární gastronomie na Google obrázcích

Vyhledat pojem Molekulární gastronomie ve Wikizdrojích

Vyhledat heslo Molekulární gastronomie ve fulltextu Seznam.cz

Zkusit najít Molekulární gastronomie na Google.cz

Najít výraz Molekulární gastronomie ve vyhledávači Yahoo

Najít výraz Molekulární gastronomie ve vyhledávači Qwant

Dál můžete zkusit hledat slovo Molekulární gastronomie například v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, ve ekologickém vyhledávači Ecosia nebo v Google překladači.

Náhodné pojmy, výrazy, slova a odborné termíny

Z předchozího textu jste se dozvěděli co to je Molekulární gastronomie? resp. co znamená výraz Molekulární gastronomie? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Molekulární gastronomie, odpověď na dotaz co je to Molekulární gastronomie?. Víte např. kdo to je Vlastenec? Znáte a víte kdo je Xavier Baumaxa? Chápejte, že nemáme prostředky na pravidelnou aktualizaci. Pojmy mohou mít různé významy v různých oborech lidské činnosti. Zkuste proto též hledat synonymum ke slovu Molekulární gastronomie v jiné sekci než jídlo. U části textů najdete citaci z české Wikipedie. Spolu s textem je vždy uvedena i url adresa na konkrétní stránku projektu. Jedná se o texty spadající pod licenci CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie jídlo, stůl se zeleninou, molekulární gastronomie, ilustrační obrázek

Děkujeme vám za návštěvu encyklopedického projektu shromažďujícího známé i neznámé pojmy, definice odborných pojmů, významy slov, přesné vysvětlení slov, popisy termínů, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Taky máte někdy KOPR? Tím nemyslíme zeleninu, ale trošku hanlivou avšak výstižnou zkratku.