Co je to?
Definice výrazu, termínu Autonomie. Co znamená odborný pojem Autonomie z kategorie Politika?

Co je Autonomie?

Co znamená termín, vysvětlení pojmu Autonomie?

V politickém uspořádání je autonomní oblast taková část území, která je součástí daného státu, ale její samospráva má více pravomocí, než je tomu v případě správy jiných oblastí. Jedna země může mít více autonomních území.


Co je to Autonomie? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu Autonomie. Co znamená odborný pojem Autonomie z kategorie Politika?

Neručíme za přesnost, úplnost a hodnověrnost jakýchkoliv informací sdělovaných prostřednictvím těchto webových stránek. Text vytvořen redaktory Superia.cz

Sdílejte uvedený text s jinými osobami na Redditu, Facebooku, Pinterestu nebo na jiných tzv. sociálních sítích.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku 

Heslo Autonomie je v kategorii politika

Klíčová slova: co to je, význam slova, význam pojmu, terminologie, informace, politika, terminus technicus, definice, lexikon, termín, co je to Autonomie?, politika, názvosloví, vysvětlení, co znamená, slovo, přesný výraz, odborné názvosloví


Pojem Autonomie je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co píše online projekt Wikipedia o pojmu Autonomie?

Následující text definice pojmu byl převzat z projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Politická autonomie znamená vysokou míru samosprávy určitého politického útvaru (města, provincie nebo státu), která se může týkat výkonu správy na vlastním území, případně i vlastního zákonodárství, ovšem jen v místních a regionálních záležitostech. Neznamená tedy plnou politickou samostatnost či svrchovanost. Příkladem může být autonomní území nebo autonomní republika v rámci suverénního státu, nejčastěji na národnostním základě a ve prospěch menšin.

Jiné zdroje informací o pojmu Autonomie

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Autonomie ve vyhledávači DuckDuckGo

Najít slovo Autonomie na Google obrázcích

Hledat videa s názvem Autonomie na Youtube

Vyhledat výraz Autonomie ve Wikislovníku

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Autonomie ve Wikimedia Commons

Najít výraz Autonomie ve vyhledávači Qwant

Dál můžete zkusit hledat slovo Autonomie například ve ruském vyhledávači Yandex, v Lingea slovnících, ve vyhledávači Seznam.cz, ve Wikizdrojích nebo v projektu slovnik.cz.

Výběr náhodných odborných termínů, pojmů a hesel

Právě jste zjistili co to je Autonomie? resp. co přesně označuje termín Autonomie? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Autonomie, odpověď na dotaz co je to Autonomie?. Víte např. kdo to je Jan Vyčítal? Znáte a víte kdo je Noam Chomsky? Omluvte nás, že, nestíháme pravidelnou aktualizaci všechny textů. Pojmy mohou mít různé významy podle toho o jaký obor se jedná. Zkuste najít odborný termín i v jiné sekci než v politika. U části textů najdete citaci z české Wikipedie. Spolu s textem je vždy uvedena i url adresa na konkrétní stránku projektu. S těmi lze dále pracovat při dodržení licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie politika, diktatura, autonomie, ilustrační obrázek

Vážení čtenáři, děkujeme vám za návštěvu projektu shromažďujícího zajímavosti, slovníková hesla, významy slov, definice odborných pojmů, známé i neznámé pojmy, popisy termínů s názvem Co Je To?.

Dokázali byste si vzpomenout jak vypadá vlajka Čadu nebo vlajka Etiopie? Zopakujte si vlajky všech zemí světa!