Co je to?
Odborný výraz, definice slova Autonomie. Co znamená slovo Autonomie z kategorie Politika?

Co je Autonomie?

Pojem, termín, heslo, vysvětlení výrazu Autonomie

V politickém uspořádání je autonomní oblast taková část území, která je součástí daného státu, ale její samospráva má více pravomocí, než je tomu v případě správy jiných oblastí. Jedna země může mít více autonomních území.


Co je to Autonomie? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Autonomie. Co znamená slovo Autonomie z kategorie Politika?

Na informace uvedené na těchto stránkách neposkytujeme záruku. Texty mohou obsahovat nepřesnosti a chyby za které se předem omlouváme. Uvedený text sepsán reaktory Superia.cz

Tento text (Autonomie) můžete sdílet s přáteli na internetových společenských sítích typu Pinterest, Reddit, Twitter či Facebooku, který je z nich nejznámější a nejpopulárnější.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Pojem Autonomie patří do kategorie politika

Klíčová slova: synonymum, odborné názvosloví, význam slova, odborný výraz, politika, význam pojmu, slovo, názvosloví, co to je, politika, lexikon, terminus technicus, termín, Autonomie, wiki, terminologie, popis, přesný výraz


Pojem Autonomie je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co nám píše encyklopedie Wikipedia o termínu Autonomie?

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Politická autonomie znamená vysokou míru samosprávy určitého politického útvaru (města, provincie nebo státu), která se může týkat výkonu správy na vlastním území, případně i vlastního zákonodárství, ovšem jen v místních a regionálních záležitostech. Neznamená tedy plnou politickou samostatnost či svrchovanost. Příkladem může být autonomní území nebo autonomní republika v rámci suverénního státu, nejčastěji na národnostním základě a ve prospěch menšin.

Odkazy na jiné online zdroje a weby

Hledat výraz Autonomie ve vyhledávači Qwant

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Autonomie ve vyhledávači DuckDuckGo

Najít heslo Autonomie ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledat výraz Autonomie ve vyhledávači Yahoo

Zkusit najít heslo Autonomie ve Wikizdrojích

Najít pojem Autonomie ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Dál můžete zkusit hledat slovo Autonomie například v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve ruském vyhledávači Yandex, v Seznam.cz slovníku cizích slov nebo v Google překladači.

Doporučené pojmy, slova, odborné termíny a výrazy

Teďka již bezesporu víte co je to Autonomie? resp. jaký je význam pojmu Autonomie? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Autonomie, odpověď na dotaz co je to Autonomie?. Víte např. kdo to je Leoš Stránský? Znáte a víte kdo je Noam Chomsky? Doufáme, že chápete, že není v našich silách provádět pravidelnou aktualizaci všech pojmů. v závislosti na oboru a kontextu. Proto se porozhlédněte i v jiných sekcích (než politika). Některé texty jsou rozšířeny o citaci z české Wikipedie. Je zde uveden i odkaz na konkrétní stránku ze zmíněné encyklopedie. Takový text je šířen pod licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Vážení čtenáři, musíme vám poděkovat za návštěvu internetového encyklopedického slovníku, který se zaměřuje na přesné vysvětlení slov, slovníková hesla, významy slov, popisy termínů, zajímavosti, definice odborných pojmů s názvem Co Je To?.

Dokázali byste si vzpomenout jak vypadá vlajka Čadu nebo vlajka Etiopie? Zopakujte si vlajky všech zemí světa!