Co je to?
Odborný termín, výraz, slovo Antifa. Co znamená pojem Antifa z kategorie Politika?

Co je Antifa?

Co znamená termín Antifa? Vysvětlení pojmu, definice hesla

Antifa je jedna ze zkratek pro označení tzv. Antifašistické akce, AFA. Jde o síť antifašisticky zaměřených skupin, které jsou neformální a nemají centrální vedení. Jejich cílem je radikální zásah proti krajní pravici. I když se tyto skupiny nechtějí označovat jako krajně levicové, bývají tak obvykle nazývány. Kromě toho tento název používají i antifašistické skupiny v jednotlivých oblastech nebo městech. Ty jsou zastánci radikálního antifašizmu neboli militantního antifašizmu.
První skupiny Antifa vnikly již v roce 1932. Jejími zakladateli byla komunistická strana a měly vystupovat proti rostoucímu nacizmu. Nově se Antifa objevila na západě Evropy v 80. letech. Nebyla již přímo spojena s komunisty nebo Německem. Bojuje s ideologiemi považovanými za autoritářské, fašistické, neonacistické, ultrapravicové a další. Bouří se i proti systému, který kontroluje lidi, zneužívá přírodu a vytváří stálé sociální a ekonomické rozdíly mezi lidmi.


Co je to Antifa? Význam slova, termín, Odborný termín, výraz, slovo Antifa. Co znamená pojem Antifa z kategorie Politika?

Snažíme se, aby všechny informace byly správné, úplné a aktuální, ale někdy se může stát, že se objeví nějaká nepřesnost. Děkujeme za pochopení. Text byl vytvořen autorkami právě pro projekt Superia.cz

Uvedený text můžete pochopitelně sdílet s dalšími osobami na Pinterestu, Facebooku, Twitteru, Redditu nebo na zde neuvedených společených sítích.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu      

Pojem Antifa se nachází v kategorii politika

Klíčová slova: definice, termín, synonymum, význam pojmu, politika, přesný výraz, názvosloví, wiki, co je to Antifa?, definice pojmu, heslo, popis, co znamená, význam slova, vysvětlení, formulace, odborný výraz, přesný význam


Pojem Antifa je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Antifa? Definice termínu, výrazu z Wikipedie

Následující popis termínu byl převzat z otevřené online encyklopedie, ze známé Wikipedie. Pro více informací klikněte na odkaz. Licence CC-BY-SA.

Antifašistická akce (zkráceně Antifa, zkratka AFA) je decentralizovaná, neformální síť antifašistických skupin zaměřených na radikální potírání krajní pravice. Někteří političtí komentátoři tyto skupiny označují za krajně levicové, ty však toto označení samy odmítají.
Názvem Antifa se označují některé antifašistické skupiny, jejich název bývá doplněn jménem města či regionu, kde operují (například Antifa Přerov, Antifa Ostrava a podobně). Antifašistické skupiny obvykle zastávají militantní antifašismus (známý též jako radikální antifašismus). Tím se liší od jiných směrů v antifašistickém hnutí, zejména toho občanského, který v boji proti fašismu využívá primárně nenásilné prostředky jako demonstrace nebo petice.

Doporučené zdroje informací k dalšímu studiu

Najít heslo Antifa ve Wikislovníku

Zkusit najít výraz Antifa na Google.cz

Hledat videa s názvem Antifa na Youtube

Hledat termín Antifa ve vyhledávači Qwant

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Antifa ve Wikimedia Commons

Vyhledat heslo Antifa ve vyhledávači Yandex

Dál můžete zkusit hledat slovo Antifa například ve ekologickém vyhledávači Ecosia, v Google překladači, ve fulltextu Yahoo.com, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Náhodná hesla, významy slov, odborných termíny, výrazy a pojmy

Teďka již bezesporu víte jaký je význam slova Antifa? resp. jaký je význam pojmu Antifa? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Antifa, odpověď na dotaz co je to Antifa?. Víte např. kdo to je Obchodní cestující? Znáte a víte kdo je Dmitrij Medveděv? Údaje na stránkách nemusí být aktuální. Přes veškerou snahu bohužel nestíháme pravidelnou aktualizaci informací. Pojmy mohou mít různé významy v závislosti na oboru a kontextu. Proto případně zapátrejte i v jiných kategoriích (než politika). Některé pojmy jsou obohaceny o citaci z Wikipedie. U nich uvádíme i konkrétní url projektu kde se dozvíte více. Takový text je šířen pod licencí CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie politika, demokracie, antifa, ilustrační obrázek

Děkujeme za návštěvu internetového projektu shromažďujícího popisy termínů, slovníková hesla, známé i neznámé pojmy, významy slov, přesné vysvětlení slov, definice odborných pojmů s názvem Co Je To?.

Tip nejen pro milovníky zvířátek. Pěkné tapety na plochu vašeho počítače.