Co je to?
Výraz, termín, definice slova Pražská kavárna. Co znamená odborný pojem Pražská kavárna z kategorie Politika?

Co je Pražská kavárna?

Co znamená pojem, definice termínu Pražská kavárna?

Pražská kavárna je hanlivé označení pro uskupení veřejně aktivních a na politiku zaměřených intelektuálů, sídlících ve velkoměstě. Skupina nemá jasnou definici, jako pražská kavárna bývají označováni původní příznivci již neexistujících stran ODA a Unie svobody. Jsou označování také jako vyznavači Havlovy politiky lásky a pravdy.
Praha je zde městem, ve kterém intelektuálové nevnímají potřeby obyčejných lidí. Setkávají se většinou v různých kavárnách. Do běžné mluvy se pojem zařadil díky Miloši Zemanovi, který ho velice často používá.


Co je to Pražská kavárna? Význam slova, termín, Výraz, termín, definice slova Pražská kavárna. Co znamená odborný pojem Pražská kavárna z kategorie Politika?

Nemůžeme ručit za přesnost, správnost a aktuálnost informací. Veškeré zde uvedené informace jsou bez záruky. Text napsán pro Superia.cz

Definici pojmu Pražská kavárna sdílejte s rodinou a kamarády na Pinterestu, Facebooku nebo Twitteru.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Termín Pražská kavárna je v kategorii politika

Klíčová slova: terminologie, co znamená, přesný význam, synonymum, informace, názvosloví, lexikon, popis, pojem, politika, vysvětlení, Pražská kavárna, význam slova, přesný výraz, význam, co je to Pražská kavárna?, co to je, definice


Pojem Pražská kavárna je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Pražská kavárna? Definice slova, výraz, termín z Wikipedie

Níže uvedený text byl převzat z online encyklopedie Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Pražská kavárna je pejorativní označení pro nejasně definovanou skupinu velkoměstských intelektuálů, kteří jsou veřejně aktivní a zajímají se o politiku. Má se jednat zejména o dřívější voliče ODA a Unie svobody, kteří se snaží navazovat na politiku pravdy a lásky, již prosazoval Václav Havel. Výraz kavárna odkazuje na místa setkávání intelektuálů, přičemž Praha je chápána jako symbol velkoměsta s intelektuály odtrženými od reality „běžných lidí“. Pojem poměrně často používá zejména prezident Miloš Zeman, díky čemuž se stal významnou součástí českého politického diskurzu a veřejného prostoru vůbec, včetně mnoha pokusů o jeho přesnější definici.

Jiné informační zdroje o pojmu Pražská kavárna

Najít heslo Pražská kavárna ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit najít heslo Pražská kavárna na Google.cz

Hledat videa s názvem Pražská kavárna na Youtube

Zkusit najít výraz Pražská kavárna ve fulltextu vyhledávače Info.com

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Pražská kavárna ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit najít heslo Pražská kavárna na Google obrázcích

Dál můžete zkusit hledat slovo Pražská kavárna například ve Wikizdrojích, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve Wikislovníku, ve ekologickém vyhledávači Ecosia nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Často hledaná hesla, odborné termíny, pojmy, slova

Teďka už zajisté víte co znamená Pražská kavárna? resp. co vlastně znamená slovo Pražská kavárna? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Pražská kavárna, odpověď na dotaz co je to Pražská kavárna?. Víte např. kdo to je Přidavač? Znáte a víte kdo je Neil deGrasse Tyson? Návštěvníci, omluvte nás prosím, že nestíháme pravidelně aktualizovat texty. vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Doporučujeme vám hledat v jiných sekcích (než politika). Některé texty jsme rozšířili i o krátkou citaci z Wikipedia.cz. K této citaci vždy uvádíme i odkaz na konkrétní stránku. Ty lze dále používat při splnění licence CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Vážení čtenáři, děkujeme za návštěvu online projektu (slovníku) shromažďujícího zajímavosti, významy slov, přesné vysvětlení slov, slovníková hesla, definice odborných pojmů, známé i neznámé pojmy s názvem Co Je To?.

Máte rádi přírodu a zvířata? Pokud je vaše odpověď ano, určitě si vyberete nějakou pěknou tapetu na plochu vašeho počítače z naší partnerské webové stránky.