Co je to?
Odborný termín, výraz, slovo Ragby. Co znamená pojem Ragby z kategorie Sport?

Co je Ragby?

Vysvětlení pojmu, hesla, definice termínu Ragby

Ragby, v angličtině rugby football je druh míčového sportu, který má tradici již od 19. století. Pochází z Anglie, z města Rugby, po kterém hra získala jméno. V tomto druhu fotbalu běží hráč s míčem v ruce. Nahrává se jen dozadu nebo do strany. Za určitých podmínek lze do míče i kopnout. Postupně se hra rozdělila na typ s patnácti nebo s třinácti hráči. Hry mají odlišná pravidla. Z tohoto základu se pak vznikl také kanadský, americký nebo australský fotbal.
Proti sobě hrají vždy dva týmy, hřiště připomíná fotbalové. Hrací čas je 2 x 40 minut. Na každém konci hřiště je branka a brankové pásmo. Sem je nutno míč dopravit a položit na zem. Jedná se o značně nebezpečný sport, při ragby dochází k mnoha zraněním, vrcholoví sportovci mívají potíže s pohybovým aparátem.


Co je to Ragby? Význam slova, termín, Odborný termín, výraz, slovo Ragby. Co znamená pojem Ragby z kategorie Sport?

Přes veškeré přiměřené úsilí tomu, aby informace na těchto stránkách byly správné, jejich přesnost nelze stoprocetně zaručit. Text napsán pro Superia.cz

Zaujalo vás slovo, termín Ragby? Potom se o definici podělte s kamarády na sociálních sítích Pinterestu, Facebooku či Twitteru.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Pojem Ragby se nachází v kategorii sport

Klíčová slova: sport, termín, definice, přesný význam, význam pojmu, lexikon, popis, co je to Ragby?, terminologie, slovo, odborné názvosloví, význam, význam slova, vysvětlení, co znamená, synonymum, pojem, terminus technicus


Pojem Ragby je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Ragby? Výraz, definice slova z Wikipedie

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Ragby (anglicky rugby football nebo jen rugby) je míčový sport, který se rozšířil v 19. století v Anglii. Své počátky sdílí s fotbalem. V první polovině 19. století se ve škole ve městě Rugby, podle kterého je hra pojmenována, prosadil typ fotbalu, ve kterém může hráč běžet s míčem v rukou. V druhé polovině 19. století se z původního ragby staly dva sporty s odlišnými pravidly: rugby union (patnáctkové ragby, česky „ragby“, rozšířenější varianta s 15 hráči na každé straně) a rugby league (třináctkové ragby, česky „třináctky“, se 13 hráči), ze kterých se postupem času vyvinuly i další varianty.

Zkuste zjistit více informací o slovu Ragby v následujících zdrojích

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Ragby ve Wikimedia Commons

Hledat slovo Ragby ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat heslo Ragby ve vyhledávači Yandex

Najít slovo Ragby ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Najít heslo Ragby ve fulltextu Seznam.cz

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Ragby ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo Ragby například v metavyhledávači Info.com, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve Wikizdrojích, ve fulltextu Google.cz nebo v Google překladači.

Náhodné definice slov, pojmů a odborných termínů

Právě nyní již víte co je to Ragby? resp. co přesně znamená slovo Ragby? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Ragby, odpověď na dotaz co je to Ragby?. Víte např. kdo to je Šibal? Znáte a víte kdo je Vera Farmiga? Bohužel, častá aktualizace není v našich silách. v různém kontextu, v různých oborech. Proto případně zapátrejte po pojmu Ragby i v jiných kategoriích (než sport). Některé pojmy jsou obohaceny o citaci z Wikipedie. U nich uvádíme i konkrétní url projektu kde se dozvíte více. Ty lze využívat v souladu s licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Vážení návštěvníci, milí čtenáři, děkujeme vám za návštěvu webu shromažďujícího známé i neznámé pojmy, přesné vysvětlení slov, definice odborných pojmů, popisy termínů, slovníková hesla, významy slov s názvem Co Je To?.

Oblíbenou dovolenkovou destinací Čechů je Egypt. Na těchto webových stránkách se o něm dozvíte mnoho zajímavého.