Co je to?
Definice odborného termínu, slova Amnestie. Co znamená pojem Amnestie z kategorie Politika?

Co je Amnestie?

Vysvětlení pojmu, hesla, definice termínu Amnestie

Do pravomocí prezidenta republiky spadá udělování amnestie. To znamená, že může rozhodnout o hromadném prominutí trestu a jeho vymazání z trestního rejstříku, tudíž musí na dříve uvězněnou osobu být nahlíženo jako na netrestanou, pokud nebyla trestána dříve. Narozdíl od milosti se týká většího počtu osob. V našem prostředí jsou známé velké amnestie prezidentů Václava Havla a Václava Klause, které vzbudily vlnu nevole.


Co je to Amnestie? Význam slova, termín, Definice odborného termínu, slova Amnestie. Co znamená pojem Amnestie z kategorie Politika?

Zveřejněné texty nemohou sloužit jako stoprocentní zdroj informací a mohou se v nich objevovat faktické chyby. Text vypracovaly autorky pro Superia.cz

Zaujala vás definice pojmu Amnestie? Pak se o ní podělte s partnery, kolegy a kamarády na Pinterestu nebo na Facebooku či Twitteru.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu      

Termín Amnestie patří do sekce politika

Klíčová slova: co je to Amnestie?, termín, odborný výraz, informace, Amnestie, wiki, odborné názvosloví, názvosloví, co znamená, definice, význam slova, vysvětlení, přesný význam, popis, politika, heslo, slovník, terminologie


Pojem Amnestie je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Amnestie? Definice slova, výraz, termín z Wikipedie

(Text byl převzat z mnohojazyčné online encyklopedie Wikipedia) Licence CC-BY-SA.

Amnestie (z řeckého amnéstia, zapomenutí) je rozhodnutí o hromadném, a to úplném nebo částečném prominutí trestu, a současně o zahlazení odsouzení pro trestný čin. Neruší tedy rozsudek ani občanskoprávní odpovědnost odsouzeného (například povinnost nahradit škodu), ale pouze trest. V České republice bývá doprovázena abolicí, to jest rozhodnutím o zastavení nebo nezahájení trestního řízení pro činy, na něž se vztahuje.

Odkazy na vyhledávače, online encyklopedie a slovníky

Hledat frázi Amnestie ve Wikislovníku

Zkusit najít pojem Amnestie na Google.cz

Hledat heslo Amnestie ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledat videa s názvem Amnestie na Youtube

Hledat slovo Amnestie ve vyhledávači Qwant

Zkusit najít výraz Amnestie ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Amnestie například v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve vyhledávači Seznam.cz, v Seznam.cz slovníku cizích slov nebo v projektu slovnik.cz.

Další vybraná hesla, odborné termíny a pojmy

Teď už víte jaká je definice slova Amnestie? resp. co označuje slovo Amnestie? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Amnestie, odpověď na dotaz co je to Amnestie?. Víte např. kdo to je Audrey Tautou? Znáte a víte kdo je Filatelista? Data na webu nejsou pravidelně aktualizovaná, texty nemusí vždy reflektovat aktuální stav. Pojmy mohou mít různé významy podle toho o jaký obor se jedná. Doporučujeme vám proto zkusit i jinou sekci než je kategorie politika. U některých textů najdete krátkou citaci z projektu Wikipedia včetně odkazu na kompletní text. Takový typ textu je distribuován pod licencí CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie politika, Mladý princ, amnestie, ilustrační obrázek

Vážení čtenáři, děkujeme vám za návštěvu projektu shromažďujícího definice odborných pojmů, významy slov, popisy termínů, známé i neznámé pojmy, zajímavosti, přesné vysvětlení slov s názvem Co Je To?.

Setkali jste se na internetu se zkratkou LOL nebo OMG a nevíte co znamená? Nejen tyto zkratky naleznete zde.