Co je to?
Výraz, termín, definice slova Skiatlon. Co znamená odborný pojem Skiatlon z kategorie Sport?

Co je Skiatlon?

Pojem, definice termínu, vysvětlení slova Skiatlon

Skiatlon je název kombinace dvou technik v běhu na lyžích. Tato kombinace je samostatnou disciplínou. Jde o spojení klasické techniky běhu a tzv. bruslení, ty jsou součástí závodu a následují ihned po sobě.
Závod ve skiatlonu se většinou zahajuje hromadným startem. Začíná se částí klasickou, po ni si závodníci musí vyměnit hůlky a lyže a následuje volná technika, čili bruslení. Na olympiádě se závodí ve skiatlonu na trati 15 a 15 km (muži) a 7,5 a 7,5 (ženy). Pro obě techniky je jiné vybavení – lyže, hůlky i mazání.


Co je to Skiatlon? Význam slova, termín, Výraz, termín, definice slova Skiatlon. Co znamená odborný pojem Skiatlon z kategorie Sport?

Nemůžeme ručit za přesnost, správnost a aktuálnost informací. Veškeré zde uvedené informace jsou bez záruky. Text vytvořen redaktory Superia.cz

Líbí se vám definice pojmu Skiatlon? Pak se o ní podělte s vašimi přáteli na Redditu, Twitteru nebo Facebooku.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru    

Heslo Skiatlon je v kategorii sport

Klíčová slova: sport, formulace, význam, co to je, význam pojmu, co je to Skiatlon?, vysvětlení, heslo, význam slova, lexikon, Skiatlon, slovník, terminologie, co znamená, pojem, definice, názvosloví, definice pojmu


Pojem Skiatlon je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Wikipedie píše o slovu Skiatlon?

Následující text definice pojmu byl převzat z projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Skiatlon je disciplína v běhu na lyžích kombinující dvě techniky běhu – klasickou a tzv. bruslení. Obě části závodu na sebe bezprostředně navazují.
Skiatlon se obvykle závodí s hromadným startem. Po úvodní klasické části zajíždějí závodníci do depa, kde absolvují tzv. přezouvání – vymění si lyže a hůlky a pokračují až do cíle volnou technikou, tedy bruslením. Lyže na bruslení bývají kratší, jiné je mazání a jiné bývají i hůlky.

Odkazy na jiné weby a vyhledávače

Hledat frázi Skiatlon ve Wikislovníku

Hledat pojem Skiatlon ve vyhledávači Qwant

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Skiatlon ve vyhledávači DuckDuckGo

Vyhledat slovo Skiatlon ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat heslo Skiatlon ve vyhledávači Yandex

Najít výraz Skiatlon na Google.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Skiatlon například v Google obrázcích, v projektu slovnik.cz, ve vyhledávači Seznam.cz, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Často hledaná hesla, odborné termíny, pojmy, slova

Tyto stránky vám umožnili zjistit co to je Skiatlon? resp. co znamená Skiatlon? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Skiatlon, odpověď na dotaz co je to Skiatlon?. Víte např. kdo to je Věra Kovářová? Znáte a víte kdo je Lenka Kabrhelová? Informace uvedené zde mohou být zastaralé či neaktuální. Texty neaktualizujeme pravidelně. Pojmy mohou mít různé významy v různých oborech lidské činnosti. Doporučujeme vám hledat v jiných sekcích (než sport). Některé texty jsme rozšířili i o krátkou citaci z Wikipedia.cz. K této citaci vždy uvádíme i odkaz na konkrétní stránku. Jedná se o texty spadající pod licenci CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie sport, hokejka na lední hokej, skiatlon, ilustrační obrázek

Děkujeme vám za návštěvu encyklopedického projektu shromažďujícího definice odborných pojmů, přesné vysvětlení slov, známé i neznámé pojmy, slovníková hesla, zajímavosti, popisy termínů s názvem Co Je To?.

Setkali jste se na internetu se zkratkou LOL nebo OMG a nevíte co znamená? Nejen tyto zkratky naleznete zde.