Co je to?
Odborný výraz, definice slova Apartheid. Co znamená slovo Apartheid z kategorie Politika?

Co je Apartheid?

Co znamená výraz, termín, pojem, definice slova Apartheid?

Apartheid je označení pro rasistickou politiku uplatňovanou v Jihoafrické republice v letech 1948 - 1990. Jednalo se o rasovou segregaci - bylo přesně určeno, které dopravní prostředky či restaurace atd. jsou určeny pro bělochy a tam neměli černoši přístup. Zásluhu na ukončení apartheidu měl jihoafrický prezident de Klerk a Nelson Mandela. Mezinárodně byl apartheid silně odsuzován.


Co je to Apartheid? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Apartheid. Co znamená slovo Apartheid z kategorie Politika?

Za uvedené informace neručíme. Přes veškerou pečlivost se mohou v textech objevit chybné údaje nebo pravopisné chyby. Text byl vytvořen autorkami právě pro projekt Superia.cz

Tento text (Apartheid) můžete sdílet s přáteli na internetových společenských sítích typu Pinterest, Reddit, Twitter či Facebooku, který je z nich nejznámější a nejpopulárnější.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu  

Pojem Apartheid patří do kategorie politika

Klíčová slova: vysvětlení, Apartheid, heslo, co znamená, význam pojmu, co to je, politika, význam, popis, synonymum, terminus technicus, význam slova, přesný výraz, pojem, terminologie, co je to Apartheid?, definice pojmu, politika


Pojem Apartheid je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co označuje termín Apartheid? Definice výrazu, slova, termínu z projektu Wikipedia

Následující popis termínu byl převzat z otevřené online encyklopedie, ze známé Wikipedie. Pro více informací klikněte na odkaz. Licence CC-BY-SA.

Apartheid je označení pro politiku rasové segregace zejména v kontextu bývalého uspořádání na jihu Afriky. Výraz pochází z afrikánštiny a znamená oddělení či odloučení. První doložené užití tohoto slova pochází z projevu Jana Smutse z roku 1917.

Další informační zdroje o slovu Apartheid

Vyhledat termín Apartheid na Google obrázcích

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Apartheid ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat pojem Apartheid ve vyhledávači Yahoo

Hledat videa s názvem Apartheid na Youtube

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Apartheid ve Wikimedia Commons

Hledat heslo Apartheid ve vyhledávači Yandex

Dál můžete zkusit hledat slovo Apartheid například ve vyhledávači Seznam.cz, v nabídce zboží na Heureka.cz, v metavyhledávači Info.com, v Seznam.cz slovníku cizích slov nebo v Lingea slovnících.

Náhodných výběr odborných termínů, pojmů a hesel

Právě jste zjistili jaký je význam slova Apartheid? resp. co přesně označuje termín Apartheid? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Apartheid, odpověď na dotaz co je to Apartheid?. Víte např. kdo to je Céline Dion? Znáte a víte kdo je Produkční? Bohužel, naše možnosti updatů článků jsou omezené. Pojmy mohou mít různé významy v závislosti na oboru a kontextu. Můžete se proto pokusit najít heslo Apartheid i v jiné sekci než v politika. Některé texty jsou rozšířeny o citaci z české Wikipedie. Je zde uveden i odkaz na konkrétní stránku ze zmíněné encyklopedie. Takový text je šířen pod licencí CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie politika, Tajemník, apartheid, ilustrační obrázek

Děkujeme za návštěvu internetového projektu shromažďujícího známé i neznámé pojmy, přesné vysvětlení slov, slovníková hesla, zajímavosti, definice odborných pojmů, popisy termínů s názvem Co Je To?.

Víte, kdo to byl Konšel, kdo byla Xantipa nebo kdo byl Casanova? Tyto a další historické osobnosti nebo profese naleznete právě zde.