Co je to?
Definice výrazu, termínu Aristokracie. Co znamená odborný pojem Aristokracie z kategorie Politika?

Co je Aristokracie?

Pojem, termín, heslo, vysvětlení výrazu Aristokracie

Aristokracie je pojem pocházející z řečtiny ze dvou slov – aristos a kratos, nejlepší a vláda. Jedná se o vládní uspořádání, kdy moc je v rukou určité společenské skupiny. Tou je v případě aristokracie vláda urozených, tedy společenské elity.
Od starověku až do novověku tato forma vlády spolehlivě fungovala především v městských státech, kde se představitelé vybírali z předních rodin. Později se označení aristokracie začalo používat pro vládnoucí šlechtu.


Co je to Aristokracie? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu Aristokracie. Co znamená odborný pojem Aristokracie z kategorie Politika?

Veškeré texty jsou bez záruky. Text sepsali autoři a autorky pro projekt Superia.cz

Zaujala vás definice slova Aristokracie? Pak se o tuto stránku podělte s blízkými na Facebooku, Twitteru, Pinterestu, Redditu nebo na jiné sociální síti.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Výraz Aristokracie je v kategorii politika

Klíčová slova: slovo, význam, wiki, lexikon, termín, heslo, Aristokracie, definice pojmu, informace, odborné názvosloví, slovník, názvosloví, odborný výraz, terminus technicus, význam pojmu, popis, politika, politika


Pojem Aristokracie je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Aristokracie? Definice výrazu, slova, termínu z Wikipedie

Tento níže umístěný text je převzat z internetové Wikipedie. Více zde. Licence CC-BY-SA.

Aristokracie (z řec. aristos, nejlepší a kratos, vláda) je forma vlády, kde je moc v rukou elity, skupiny urozených občanů. Tím se liší jednak od absolutní monarchie jako vlády jediného panovníka, i od demokracie jako vlády všech svobodných občanů. Zvrhlou formou aristokracie je podle Aristotela oligarchie, vláda skupiny bohatých, kteří se žádnou jinou předností nevyznačují.

Další informační zdroje o slovu Aristokracie

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Aristokracie ve vyhledávači DuckDuckGo

Vyhledat slovo Aristokracie ve vyhledávači Qwant

Najít výraz Aristokracie ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Hledat slovo Aristokracie ve vyhledávači Yandex

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Aristokracie ve Wikimedia Commons

Vyhledat slovo Aristokracie ve vyhledávači Yahoo

Dál můžete zkusit hledat slovo Aristokracie například v Google obrázcích, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve Wikizdrojích, ve videích na Youtube nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Doporučené pojmy, slova, odborné termíny a výrazy

Teď už víte co znamená slovo Aristokracie? resp. co označuje slovo Aristokracie? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Aristokracie, odpověď na dotaz co je to Aristokracie?. Víte např. kdo to je Klára Nevečeřalová? Znáte a víte kdo je Jakub Janda? Bohužel, naše možnosti updatů článků jsou omezené. Pojmy mohou mít různé významy v závislosti na oboru a kontextu. Proto se porozhlédněte i v jiných sekcích (než politika). U části pojmů naleznete citaci z projektu Wikipedia včetně internetové adresy kde naleznete kompletní popis. Tyto lze přebírat, upravovat a dále šířit při splnění licenčního ujednání CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie politika, parlament budova, aristokracie, ilustrační obrázek

Děkujeme za návštěvu internetového projektu shromažďujícího známé i neznámé pojmy, popisy termínů, přesné vysvětlení slov, slovníková hesla, zajímavosti, definice odborných pojmů s názvem Co Je To?.

Osvěžte si plochu vaše počítače tím, že na ni umístíte nějakou pěknou tapetu. Vyberte si z mnoha kategorií o květin až po tapety aut.